Follow us

Σπυράκια στο σώμα | Από τι προκαλούνται και πώς αντιμετωπίζονται;

Οι καλύτερες συμβουλές και τα προϊόντα που θα πρέπει να προσθέσεις στο ντους σου για να τα μειώσεις άμεσα.

σπυράκια στο σώμα Istock Photo

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Η ακμή πολλές φορές είναι αχάριστη. Η "θυσία" του προσώπου μας δεν της αρκεί κι έτσι αποφασίζει να επεκτείνει τις "δραστηριότητές" της και στο σώμα, προκαλώντας μας πόνο, αλλά και εμποδίζοντάς μας να φοράμε low cut και open back tops. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τα σπυράκια στο σώμα (πλάτη, στήθος, γλουτούς) και να "εξορίσεις" την ακμή. Ας μην προτρέχουμε όμως...

Οι καλύτεροι οροί προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα που θα δοκιμάσεις ποτέ

Τι προκαλεί τα σπυράκια στο σώμα;

Οι αιτίες εμφάνισης της ακμής στο σώμα είναι παρόμοιες με εκείνες της ακμής στο πρόσωπο: Συνήθως είναι το "καταστροφικό πάντρεμα" κληρονομικότητας, πιο δραστήριων σμηγματογόνων αδένων, ορμονικών διακυμάνσεων, άγχους, κακής διατροφής και καθημερινών συνηθειών.

Σπυράκια στο σώμα | Από τι προκαλούνται και πώς αντιμετωπίζονται;

Την κατάσταση δυσχαιρένουν τα συνθετικά, στενά ρούχα, όπως τα αθλητικά κολάν και μπουστάκια, και η υγρασία, που εγκλωβίζεται σε αυτά.

Ακμή στην πλάτη | Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;

Πώς αντιμετωπίζονται τα σπυράκια στο σώμα;

1. Φρόντιζε να κάνεις πάντα ντους μόλις γυρνάς από το γυμναστήριο, ή από οποιαδήποτε δραστηριότητα σε κάνει να ιδρώνεις. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για να απλώσεις το αφρόλουτρο και όχι κάποιο σφουγγάρι, που μπορεί να ερεθίσει την περιοχή και να επιδεινώσει την ακμή.

2. Ακριβώς όπως η ακμή στο πρόσωπο, έτσι και οι περιοχές του σώματος, που εμφανίζουν ακμή, θα πρέπει να πλένονται με ένα καθαριστικό, ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρές επιδερμίδες.

Οι 7 καλύτερες κρέμες για σπυράκια που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

3. "Κατέβασε" τη skincare ρουτίνα σου στο σώμα σου κι εφάρμοσε στις περιοχές, που έχουν σπυράκια, μία ενυδατική κρέμα κατάλληλη για λιπαρά δέρματα, που θα συμβάλλει στην ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Στην κορυφή της λίστας μας με τα top προϊόντα είναι εκείνα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, AHA και νιασιναμίδη.

σπυράκια στο σώμα

4. Χαλάρωσε τους ιμάντες του backpack σου, ώστε να μειώσεις την τριβή που προκαλείται και την εφίδρωση.

5. Φόρεσε κάθε μέρα καθαρά ρούχα, κατά προτίμηση βαμβακερά κι όχι από πολυεστέρα.

6. Μην παραλείπεις να ξεπλένεις καλά το σώμα σου μετά το λούσιμο, έτσι ώστε να απομακρύνεις τα υπολείμματα του conditioner από την πλάτη και το στήθος σου.

7. Αν δεν δεις κάποια διαφορά, αναζήτησε τη συμβουλή του δερματολόγου σου, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να σου προτείνει κάποια από του στόματος θεραπεία.

Ακμή στο στήθος; Ο πιο εύκολος τρόπος να εξαφανιστεί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ