Follow us

Φροντίδα μαλλιών μετά τις διακοπές | Όλα τα βήματα για να επαναφέρεις τη λάμψη τους

5 απλά steps που θα σε φέρουν πιο κοντά στα λαμπερά και υγιή μαλλιά των ονείρων σου.

kaia gerber Splash/Ideal Images

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την περίοδο που συζητούσαμε για τη φροντίδα των μαλλιών μετά την παραλία και τι μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα και την αφυδάτωση, που πολύ συχνά προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, στο χλώριο και στο αλάτι. Με το πέρας πλέον των διακοπών, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε όλα εκείνα τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις στην επάνοδό σου στην καθημερινότητα της πόλης.

Για αρχή, ας πάρουμε ως δεδομένο το γεγονός ότι τα μαλλιά μας μετά τις διακοπές έχουν υποστεί αρκετή ταλαιπωρία. Η ηλιακή ακτινοβολία, η θάλασσα, ο αέρας, το αλάτι και πολλές φορές τα σφιχτά χτενίσματα που τυχόν έκανες, σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή (υποθέτουμε) περιποίηση που τους παρείχες - απόλυτα λογικό, διακοπές γαρ -, είναι παράγοντες που αποδυναμώνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν απεριποίητα, πιο θαμπά, χωρίς λάμψη. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και να επαναφέρεις άμεσα τα μαλλιά σου στην κατάσταση που ήταν πριν τις διακοπές, ενώ αυτή είναι και η ιδανικότερη περίοδος για να ξεκινήσεις να τα φροντίζεις σωστά.

Ταλαιπωρείσαι από έντονο φριζάρισμα στα μαλλιά; Η σωστή περιποίηση για να το καταπολεμήσεις

Βήμα #1: Το κομμωτήριο

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου ο οποίος θα εκτιμήσει τη γενικότερη κατάσταση των μαλλιών σου και θα σε συμβουλεύσει για τα επόμενα βήματα. Επίσης, θα κρίνει και το αν χρειάζεται να κόψεις τις άκρες αλλά και πόσα δάχτυλα είναι αρκετά για να είναι και να δείχνουν τα μαλλιά σου υγιή. Μην τρομάξεις, καλό είναι να κόψεις κάποιους πόντους - τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πιο γρήγορα απ᾽ότι περιμένεις, και ταυτόχρονα θα είναι υγιή, γεμάτα κίνηση και όγκο. Κάτι που δυστυχώς δεν θα ισχύσει αν αφήσεις τις άκρες σου γεμάτες ψαλίδα.

Βήμα #2. Περιποίηση στο σπίτι

Μάλλον θα στο πει και ο κομμωτής σου, έχε υπόψη σου όμως ότι η περιποίηση στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες αλλά και τον τύπο μαλλιών σου, εφάρμοζε ενυδατικές μάσκες μαλλιών μετά το ντους τις οποίες θα αφήνεις όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μπορείς. Ταυτόχρονα, βάλε στο παιχνίδι το scrub του τριχωτού που θα το καθαρίσει σε βάθος από ρύπους και θα το καταπραΰνει από τυχόν ερεθισμούς - ως γνωστόν υγιή μαλλιά χωρίς υγιές τριχωτό δεν υφίσταται. Τέλος, μην ξεχνάς την εφαρμογή ενυδατικών ελαίων στις άκρες των μαλλιών πριν ή μετά το styling.

6 multitasking προϊόντα για τα μαλλιά που θα σου λύσουν τα χέρια

Βήμα #3. Μην το παρακάνεις με το λούσιμο / χτένισμα

Το υπερβολικό λούσιμο ή βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό, όσο κι αν είσαι πεπεισμένη για το αντίθετο. Το καθημερινό λούσιμο δεν είναι πάντα ωφέλιμο, τουλάχιστον όχι για όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ το λούσιμο με λανθασμένα σαμπουάν και conditioner, που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες απ᾽τις δικές σου και ενδεχομένως είναι πιο "σκληρά" απ᾽όσο πρέπει, αποδυναμώνουν και σίγουρα δεν κάνουν καλό στην τρίχα. Ταυτόχρονα, αν χτενίζεις τα μαλλιά σου όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, και μάλιστα με δύναμη χωρίς να προσέχεις, είναι πολύ πιθανό να προκαλείς από μόνη σου σπάσιμο στην τρίχα.

Βήμα #4. Απόφυγε τη θερμότητα

Αν μπορείς, απόφυγε να χρησιμοποιείς εργαλεία styling καθημερινά, ενώ αν το αντέχεις, άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά ή χρησιμοποίησε κρύο αέρα στο σεσουάρ, κρατώντας το σε μεγάλη απόσταση από την τρίχα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τη χρήση θερμότητας, μην ξεχνάς τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα (κρέμες, σπρέι ή λάδια) που χαρίζουν πολλά άλλα οφέλη στην τρίχα (όπως για παράδειγμα anti-frizz ιδιότητες και ενυδάτωση). Τέλος, προτίμησε τις ειδικές πετσέτες με μικροΐνες για το στέγνωμα των μαλλιών, που δεν προκαλούν τριβή στην τρίχα και άρα αποτρέπουν το φριζάρισμα.

Βήμα #5. Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Βάλε στη ζωή σου τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που πραγματικά φροντίζουν τα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι. Η απαλή υφή τους αποτρέπει την έντονη τριβή της τρίχας με το μαξιλάρι, εμποδίζοντας επομένως το σπάσιμο και τη φθορά της. Για τον ίδιο λόγο προτείνουμε να προτιμάς μεταξωτά scrunchies αντί για τα απλά λαστιχάκια, που σίγουρα ταλαιπωρούν και σπάνε την τρίχα.

8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ