Follow us

Μάρω Κοντού | Το άρωμα που αγάπησε όσο κανένα άλλο στη ζωή της

Το άρωμα που της χάρισε o Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία "Ο Γεροντοκόρος" μυρίζει σαν ένα όμορφο ανοξιάτικο πρωινό.

Μάρω Κοντού άρωμα Courtesy of Finos Films

Τα κίτρινα γάντια, ο Γεροντοκόρος, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι, Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα: Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε η Μάρω Κοντού. Αν και σε όλες είχε τελείως διαφορετικούς ρόλους, πάντα κατάφερνε να δίνει μία νότα φινέτσας στον εκάστοτε χαρακτήρα που ενσάρκωνε. Ακόμα και σήμερα στα 88 της χρόνια, η θρυλική ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου παραμένει μια εξαιρετικά κομψή παρουσία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το άρωμα που άφηνε -και πιθανόν αφήνει ακόμα- στο πέρασμά της;

Αλίκη Βουγιουκλάκη | Το άκρως θηλυκό άρωμα που φορούσε όλη τη ζωή της

Το αγαπημένο άρωμα της Μάρω Κοντού

Το αγαπημένο άρωμα της Μάρω Κοντού είναι το Diorissimo Eau de Toilette του οίκου Dior, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1956. Φωτεινό σαν ανοιξιάτικο πρωινό, το ρομαντικό αυτό μπουκέτο λουλουδιών ανθίζει με τη φρεσκάδα ενός μυγκέ, του τυχερού λουλουδιού του Christian Dior και έμβλημα της Υψηλής Ραπτικής του. Άλλες νότες που απαντώνται στο εν λόγω άρωμα είναι το περγαμόντο, η πασχαλιά, το γιασεμί, το υλάνγκ υλάνγκ, το δεντρολίβανο και το σανδαλόξυλο.

Μάρω Κοντού | Το άρωμα που αγάπησε όσο κανένα άλλο στη ζωή της

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία "Ο Γεροντοκόρος", ο Λάμπρος Κωνσταντάρας της το προσέφερε ως δώρο για να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη δουλειά της. "Είναι το Diorissimo", της λέει δίνοντάς της το κουτί. "Το άρωμα μου!", απαντά εκείνη πριν τον ευχαριστήσει.

Ζωζώ Σαπουντζάκη | Το άρωμα με το οποίο ξετρέλαινε τα ανδρικά πλήθη τη δεκαετία του 1960

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ