Follow us

Μαλλιά που φριζάρουν υπερβολικά; Τα κατάλληλα προϊόντα για να τα τιθασεύσεις

Η ενυδάτωση με τα σωστά προϊόντα είναι το κλειδί.

hair Pixel Formula

Προϊόντα για το φριζάρισμα των μαλλιών: Είναι ίσως τα πιο σημαντικά haircare items που καλό είναι να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου αν θες υγιή και περιποιημένα μαλλιά. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι το φριζάρισμα ταλαιπωρεί αρκετά ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών, και κυρίως όσων τα μαλλιά είναι σπαστά ή σγουρά. Όσο πιο μακριά και πυκνά είναι μάλιστα, τόσο πιο έντονο (και ενοχλητικό) το φριζάρισμα που δημιουργείται.

Γενικά μιλώντας, είναι αλήθεια ότι το φριζάρισμα σημαίνει έλλειψη ενυδάτωσης. Είναι δηλαδή μια ένδειξη ότι τα μαλλιά έχουν αφυδατωθεί και έχουν επιτακτική ανάγκη τη σωστή φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα. Γι' αυτό και είναι πιο έντονο το καλοκαίρι ή μετά τις διακοπές, που μάλλον έχεις εκτεθεί υπερβολικά στον ήλιο και στο αλάτι της θάλασσας, παράγοντες που ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα μαλλιά.

Βέβαια, το λίγο φριζάρισμα δεν είναι κακό και δεν έβλαψε ποτέ καμία. Απεναντίας, είναι και αρκετά φυσιολογικό, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που ό, τι κι αν κάνεις, θα υπάρχει έστω και λίγο φριζάρισμα στα μαλλιά σου. Εξάλλου, ζούμε στην Ελλάδα όπου τα επίπεδα υγρασίας αλλά και η ηλιακή ακτινοβολία είναι αυξημένα χειμώνα-καλοκαίρι.

Φροντίδα μαλλιών μετά τις διακοπές | Όλα τα βήματα για να επαναφέρεις τη λάμψη τους

Η λύση

Η νο. 1 κίνηση που πρέπει να κάνεις, αν θες να προλάβεις ή να μειώσεις το φριζάρισμα, είναι η ενυδάτωση.

Επίλεξε πολύ ενυδατικά haircare προϊόντα, όπως σαμπουάν και conditioner με ενυδατικά στοιχεία (πχ υαλουρονικό οξύ), ενώ μην ξεχνάς να κάνεις μάσκες και θεραπείες μια φορά την εβδομάδα. Μετά το λούσιμο θα βοηθούσε πολύ να ψεκάσεις τα μαλλιά σου με ένα serum ή leave in ενυδατικό σπρέι, ή ακόμα και κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν, ιδίως αν θες να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι ή ισιωτική.

Θα βοηθούσε εξίσου αν επέλεγες ειδικά, anti-frizz προϊόντα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να τιθασεύουν το φριζάρισμα και να χαρίζουν ένα λείο αποτέλεσμα στην τρίχα. Μπορείς να βρεις anti-frizz σαμπουάν, conditioners, μάσκες και leave-in serums, που θα σε βοηθήσουν πολύ στο να ελέγξεις την κατάσταση.

Δες εδώ όλα τα βήματα για να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα

Extra tip: Έχε στο μυαλό σου και κάτι εξίσου σημαντικό: Μην τρίβεις με μανία τα μαλλιά σου στο λούσιμο. Αντιθέτως, κάνε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό και άσε τη σαπουνάδα να τρέξει στις άκρες των μαλλιών σου - η τρίχα θα καθαρίσει κανονικά.

Τα προϊόντα:

Sebastian Professional Trilliant

Sebastian Professional Trilliant

Σπρέι μαλλιών θερμικής προστασίας για λαμπερο αποτελεσμα. Με εκχύλισμα από rock crystal, έχει σχεδιαστεί για να περιποιείται απαλά και να προστατεύει τα μαλλιά, χαρίζοντας τους όγκο και αστραφτερή λάμψη.

Serie Expert Blow-Dry Fluidifier, L'Oréal Professionnel

Serie Expert Blow-Dry Fluidifier, L'Oréal Professionnel

Εμπλουτισμένη με φυτικές πρωτεΐνες και Serum, η κρέμα διαμόρφωσης διατηρεί το styling έως και 4 ημέρες, επανασμιλεύει με χρήση θερμότητας, χαρίζει 96 ώρες προστασίας ενάντια στο φριζάρισμα και προστασία από τη θερμότητα έως και τους 230°C.

Serie Expert Vitamino Color 10 σε 1, L'Oréal Professionnel

Serie Expert Vitamino Color 10 σε 1, L'Oréal Professionnel

Επαγγελματική σύνθεση για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών. Εμπλουτισμένo με αντιοξειδωτικά, το σπρέι προσφέρει άμεση προστασία στα βαμμένα μαλλιά και 10 οφέλη: Προστασία από θερμότητα μέχρι και τους 230°C, λάμψη, ενυδάτωση, απαλότητα, λείανση της τρίχας, πιο ευκολοχτένιστα μαλλιά, πιο εύκολο στέγνωμα με το πιστολάκι, δράση ενάντια στο σπάσιμο, δράση ενάντια στην ψαλίδα, δράση ενάντια στο φριζάρισμα.

Hairdresser's Invisible Oil Heat UV Protective Primer, Bumble & bumble

Hairdresser's Invisible Oil Heat UV Protective Primer, Bumble & bumble

Εμπλουτισμένο με τις  δυνάμεις 6 ελαίων, το Hairdresser's Invisible Oil Heat & UV Protective Primer παρέχει 5 οφέλη στα μαλλιά: Απαλότητα, λείο και μεταξένιο αποτέλεσμα, έλεγχο φριζαρίσματος, ξεμπέρδεμα και προστασία από το σπάσιμο.

Anti-Frizz Σαμπουάν κατά του Φριζαρίσματος, Fresh Line

Anti-Frizz Σαμπουάν κατά του Φριζαρίσματος, Fresh Line

Απαλό σαμπουάν keratin safe & sulfate free, που ελέγχει το φριζάρισμα και προσφέρει βέλτιστη ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

Frizz-free, Curl & Elasticity Leave-in treatment, Lorvenn

Frizz-free, Curl & Elasticity Leave-in treatment, Lorvenn

Εξειδικευμένη κρέμα περιποίησης μαλλιών με δραστικό ενυδατικό σύμπλοκο, προβιταμίνη Β5 και θαλάσσια κόκκινη άλγη. Τα ενεργά συστατικά συμβάλλουν στον έλεγχο του φριζαρίσματος.  Ιδανικό για τέλειες μπούκλες με ελαστικότητα, φυσική κίνηση και υγιή λάμψη.

Phyto Defrisant Anti-Frizz Blow Dry Balm Θερμοπροστατευτική Κρέμα

Phyto Defrisant Anti-Frizz Blow Dry Balm Θερμοπροστατευτική Κρέμα

Εμπλουτισμένη με ένα φυτικό σύμπλο ισιώματος, η ελαφριά, μη-λιπαρή σύνθεσή του λειαίνει τα μαλλιά και τα προετοιμάζει για το στέγνωμα με πιστολάκι. Αυτό το θερμο-ενεργό balm προστατεύει από την υγρασία και τη θερμότητα και προσφέρει απαλά σαν μετάξι και λαμπερά μαλλιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ