Follow us

Οι 5 best value for money οροί με υαλουρονικό οξύ για απόλυτα νεανική επιδερμίδα

Τους δοκιμάσαμε όλους και στους προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

skin iStock

Ο στόχος κάθε γυναίκας είναι να έχει (και να διατηρεί) νεανική και λαμπερή επιδερμίδα, ει δυνατόν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Γι΄ αυτό και τα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ έχουν τόσο μεγάλη δημοτικότητα τελευταία, με τις σχετικές αναζητήσεις στο google και στα social media να είναι χιλιάδες καθημερινά. Για ποιον λόγο όμως έχει γίνει τόσος χαμός με τους συγκεκριμένους ορούς;

Ο σημαντικός ρόλος του υαλουρονικού οξέος

Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα και στις αρθρώσεις μας και λειτουργεί ως ενυδατικός κυρίως παράγοντας, αφού μπορεί να συγκρατήσει έως 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Φημίζεται επίσης για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Skin Cycling | Η τάση που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο του TikTok και υπόσχεται πιο λαμπερό δέρμα

Το αρνητικό είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου και με τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες που επικρατούν, η παραγωγή νέου υαλουρονικού οξέος από το σώμα μας μειώνεται δραματικά, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης και στην επιφάνειά της να διαγράφονται οι πρώτες λεπτές γραμμές που αργότερα θα εξελιχθούν σε ρυτίδες.

Σε αυτό το σημείο έρχονται τα καλλυντικά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και συμπληρώνουν αυτό το χαμένο ποσοστό υαλουρονικού οξέως στο δέρμα μας. Έτσι ενισχύεται η συνοχή των κυττάρων, αποκαθιστώντας σταδιακά τη σφριγηλότητα και τον όγκο της επιδερμίδας, "γεμίζοντας" τις ρυτίδες εκ των έσω.

20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Υπάρχουν κατά βάση δύο τύποι υαλουρονικών στα προϊόντα καλλυντικής περιποίησης: Τo υψηλού μοριακού βάρους και το χαμηλού. Το πρώτο είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό συστατικό. Σχηματίζει ένα αόρατο φιλμ στην κεράτινη στιβάδα, το οποίο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης, βελτιώνοντας άμεσα την όψη της επιδερμίδας.

Το χαμηλού μοριακού βάρους διεισδύει πολύ βαθύτερα στο δέρμα, δρώντας ως εξής: Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και τον μεταβολισμό των κυττάρων, τα προστατεύει από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών και συγχρόνως διεγείρει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να εντάξεις αυτό το συστατικό στην επιδερμίδα σου μέσα από τη χρήση κρεμών, σέρουμ, ακόμα και καλλυντικών, μιας και πολλά προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν πλέον αυτόν τον πολυσακχαρίτη στις συνθέσεις του (lip balms και κραγιόν, foundations). Εμείς δοκιμάσαμε 5 σέρουμ που περιέχουν και τους δύο τύπους υαλουρονικού οξέος και υπόσχονται απόλυτα ενυδατωμένη και νεανική επιδερμίδα άμεσα. Στα συν το γεγονός ότι αποτελούν τους πιο value for money ορούς της αγοράς αξίζοντας σίγουρα μια θέση στο νεσεσέρ σου.

Τα 5 καλύτερα σέρουμ με υαλουρονικό οξύ που μπορείς να αγοράσεις τώρα:

Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary

Hyaluronic Acid 2% + B5, The Ordinary

Αυτή η σύνθεση συνδυάζει υαλουρονικό οξύ χαμηλού, μεσαίου και υψηλού μοριακού βάρους, καθώς και H.A. επόμενης γενιάς, διαπολυμερές σε συνδυασμένη συγκέντρωση δύο τοις εκατό για ενυδάτωση πολλαπλού βάθους. Παράλληλα, υποστηρίζεται με την προσθήκη B5 για ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδας.

L'Oréal Paris® Revitalift Filler Serum

L'Oréal Paris® Revitalift Filler Serum

Αυτό το σέρουμ είναι μπλουτισμένο με 2 είδη καθαρού Υαλουρονικού οξέος, για τη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας: 0,5% Μακρο Υαλουρονικό οξύ για εντατική ενυδάτωση και λείανση, διατηρώντας 1000 φορές το βάρος του σε νερό και 1% Μίκρο Υαλουρονικό Οξύ για διείσδυση στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και μείωση των ρυτίδων.

Hyaluronic Aloe Moisturizing Serum With Hyaluronic Acid, Garnier

Hyaluronic Aloe Moisturizing Serum With Hyaluronic Acid, Garnier

Περιέχει υαλουρονικό οξύ που επαναφέρει την ελαστικότητα στην επιδερμίδα, συγκρατώντας έως x1000 φορές το βάρος του σε νερό, καθώς και αλόη, που ενυδατώνει εντατικά και τονώνει την επιδερμίδα.

Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Υαλουρονικού Οξέος για Πρόσωπο Και Μάτια, Vichy

Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler Υαλουρονικού Οξέος για Πρόσωπο Και Μάτια, Vichy

Filler ενισχυμένο με 1.5% Υαλουρονικό οξύ προοδευτικής δράσης για διόρθωση των σημαδιών γήρανσης που προκαλούνται από την απώλεια υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα.

LA ROCHE POSAY Hyalu B5 Serum με Υαλουρονικό Οξύ

LA ROCHE POSAY Hyalu B5 Serum με Υαλουρονικό Οξύ

Μοναδική, αναζωογονητική σύνθεση με 2 τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμίνη Β5 και Madecassoside. Eπανορθώνει και 'γεμίζει' την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον ενυδατικό φραγό του δέρματος και ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ