Follow us

To hack που έχει γίνει viral στο TikTok υπόσχεται πλούσιες, γυριστές βλεφαρίδες χωρίς lash lift

Η βαζελίνη στις βλεφαρίδες είναι το κλειδί - και λέγεται ότι μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια το lash lift.

Lily Rose Depp Splash News / Ideal Image

To lash lift είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές ανόρθωσης και θρέψης των βλεφαρίδων, που έχει κερδίσει τις περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για μια θεραπεία που ενισχύει και θρέφει τις βλεφαρίδες, χάρη στην εφαρμογή κερατίνης, χαρίζοντας έτσι έντονη καμπυλότητα και μήκος που τις κάνουν να φαίνονται εντελώς φυσικές. Επιπλέον, δίνει το εφέ των πιο πλούσιων και "γεμάτων" βλεφαρίδων, ενώ αν το επιθυμείς μπορεί να εφαρμοστεί και βαφή ώστε να δείξουν πιο έντονες, χωρίς ίχνος μάσκαρα.

Το κορεάτικο skincare trend που έχει γίνει viral στο TikTok θα σου χαρίσει την πιο απαλή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Παρ' όλο το popularity της συγκεκριμένης θεραπείας, το TikTok έχει γεμίσει με βίντεο - tutorials που σού μαθαίνουν πώς να πετύχεις το εφέ του lash lift στο σπίτι, απλά και μόνο με τη χρήση βαζελίνης, χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείς κανέναν ειδικό. Το συγκεκριμένο makeup hack απευθύνεται κυρίως σε όσες κοπέλες διστάζουν ή δεν θέλουν, για τους δικούς τους λόγους, να επισκεφτούν τα εξειδικευμένα ινστιτούτα που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία και προτιμούν μια πιο γρήγορη και εύκολη λύση από την άνεση του μπάνιου τους.

Το συγκεκριμένο hack, που έχει γίνει viral στο TikTok, θέλει την εφαρμογή μικρής ποσότητας βαζελίνης ή διάφανου lip balm στις βλεφαρίδες πριν χρησιμοποιήσεις το ειδικό ψαλιδάκι για να τις γυρίσεις, το οποίο πρέπει να κρατήσεις σταθερό για λίγη ώρα πριν τις χτενίσεις με ένα καθαρό βουρτσάκι με ανοδική πορεία, ώστε να πάρουν την επιθυμητή καμπυλότητα. Η βαζελίνη λέγεται ότι όχι μόνο κρατάει σταθερή τη καμπύλη για περισσότερο χρόνο αλλά και ενυδατώνει τις βλεφαρίδες, ενώ φεύγει πιο εύκολα σε σχέση με τη μάσκαρα. Η βαζελίνη λοιπόν αντικαθιστά τη μάσκαρα, αφού η ταυτόχρονη εφαρμογή τους στις βλεφαρίδες είναι πιθανό να αλλοιώσει το χρώμα της μάσκαρα και να σε δυσκολέψει γενικότερα (μιας και η μάσκαρα μπορεί να μην απλώνεται καλά ή να "τρέξει" πιο γρήγορα).

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Δες το σχετικό tutorial:

@sarahssuperspa 🤪🤪 These get me so many compliments and literally last me hours #vaseline #slugging #eyelashhack ♬ original sound - Sarah’s Super Spa 💅🏼🧖🏼‍♀️

The verdict

Είναι όμως safe η βαζελίνη στις βλεφαρίδες ή πρόκειται για άλλο ένα makeup hack του TikTok με αμφίβολα αποτελέσματα; Η ίδια η βαζελίνη είναι ένα λιπαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως (μόνο του ή σε συνθέσεις με άλλα συστατικά) ως ενυδατικό προϊόν που χαρίζει θρέψη και απαλότητα στην επιδερμίδα. Είναι άκακο (εκτός αν κάποιος έχει αλλεργία σε αυτή) όμως χρειάζεται προσοχή όταν εφαρμόζεται στο πρόσωπο καθώς είναι πιθανόν να φράξει τους πόρους και να βαρύνει την επιδερμίδα, λόγω της βαριάς σύστασής της.

Αναφορικά με τη χρήση της στις βλεφαρίδες πάντως, είναι γνωστό από παλιά το hack να απλώνεται σε αυτές με στόχο την ενδυνάμωση, ενυδάτωση και ταχύτερη ανάπτυξή τους. Όσον αφορά στο αν μπορεί να αντικαταστήσει το lash lift ωστόσο, μπορεί να επιφέρει ένα ομορφο αποτέλεσμα το οποίο όμως είναι προσωρινό και δεν διαρκεί περισσότερο από 2-3 ώρες: άρα, αν θες μόνιμα αποτελέσματα, καλό είναι να εμπιστευτείς την ειδικό και τη θεραπεία του lash lift.

Beauty editor's note:

Tο ειδικό ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του καθώς, αν δεν γνωρίζεις πώς να το χειριστείς σωστά, μπορεί να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη βλάβη στις βλεφαρίδες αφού ευνοείς το σπάσιμό τους. Επομένως, αν νιώθεις ότι "δεν το'χεις", καλό είναι να εμπιστευτείς για άλλη μια φορά τους ειδικούς για lash lift - και να αποφεύγεις γενικότερα το ψαλιδάκι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ