Follow us

Beauty Editor loves | Τα 5 καλύτερα hair care προϊόντα για προστασία των μαλλιών σου από τη θερμότητα

Τα heat protectant προϊόντα που όχι μόνο θα προστατεύσουν αλλά και θα ενυδατώσουν πλήρως τα μαλλιά σου.

Hair Pixel Formula

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζεις ήδη τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα μαλλιών στη (σωστή) περιποίησή τους. Βασικά, αποτελούν τους κύριους σύμμαχούς σου αν θέλεις να έχεις την ικανότητα να χρησιμοποιείς θερμότητα για να ισιώσεις (ή να κάνεις το οποιοδήποτε styling) στα μαλλιά σου, χωρίς παράλληλα να τα ταλαιπωρείς και να τα καις ανεπανόρθωτα.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι οι κατεστραμμένες ή πολύ ταλαιπωρημένες άκρες μαλλιών είναι αποτέλεσμα συνεχόμενης χρήσης θερμαντικών εργαλείων, που μάλιστα χρησιμοποιούνται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία με primers και heat-protectant προϊόντα στα μαλλιά.

Ο λόγος; Η θερμότητα που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα εργαλεία styling είναι τόσο υψηλή που, αν δεν προσέξεις, μπορεί να προκαλέσεις μέχρι και ανεπανόρθωτη ζημιά στην τρίχα, η οποία καίγεται στο εσωτερικό της προκαλώντας αδυναμία στα μαλλιά. Γεγονός που με τη σειρά του τα κάνει επιρρεπή σε σπάσιμο, ψαλίδα και ταλαιπωρημένη, θαμπή όψη.

Ακόμα και το πιστολάκι, του οποίου ο αέρας δεν έρχεται σε στενή επαφή με την τρίχα (όπως συμβαίνει με τη θερμότητα της ισιωτικής πχ) μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά, μολονότι πιο ήπια. Και μόνο το έντονο φριζάρισμα που προκαλείται από το στέγνωμα (ιδίως όταν ο αέρας είναι ρυθμισμένος στη δυνατή σκάλα με πολύ θερμό αέρα) αποδεικνύει πόσο πολύ αφυδατώνεται η τρίχα και μένει χωρίς υγρασία.

Beauty editor's choice | 10 leave-in conditioners για τα πιο λεία και λαμπερά μαλλιά που είχες ποτέ

Φυσικά, δεν λέμε να μην χρησιμοποιείς ποτέ ισιωτικές και σεσουάρ, αυτό θα ήταν ανέφικτο ούτως ή άλλως. Αυτό που συνιστούμε ωστόσο είναι να περιορίσεις τη χρήση τους όσο μπορείς περισσότερο, και να τα προτιμάς σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Όσο για το σεσουάρ, όποτε έχεις χρόνο και δεν χρειάζεται να βγεις άμεσα εκτός σπιτιού, μπορείς να το παραλείπεις και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

5 βελούδινα, πολυχρηστικά balms για υπέροχη λάμψη και ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα

Last but not least, καλό είναι να σου γίνει συνήθειο η εφαρμογή κάποιου θερμοπροστατευτικού προϊόντος πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο εργαλείο styling, ακόμα και πριν το σεσουάρ. Το προϊόν θα χαρίσει στην τρίχα την απαραίτητη προστασία που τόσο χρειάζεται όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες ενώ θα αφήσει τα μαλλιά σου λεία και στιλπνά - χώρια που σχεδόν όλα έχουν υπέροχη μυρωδιά που διατηρείται στα μαλλιά για ώρες.

Glass skin | Έτσι διατηρούν νεανική και λαμπερή την επιδερμίδα τους οι Γαλλίδες

Δες παρακ'ατω τα 5 αγαπημένα μας heat protectant προϊόντα:

Serie Expert Blow-Dry Fluidifier, L'Oreal Professionel

Serie Expert Blow-Dry Fluidifier, L'Oreal Professionel

Εμπλουτισμένη με φυτικές πρωτεΐνες και Serum, αυτή η κρέμα διαμόρφωσης προσφέρει διατήρηση του styling έως και 4 ημέρες, επανασμίλευση με χρήση θερμότητας, 96 ώρες προστασίας ενάντια στο φριζάρισμα και προστασία από τη θερμότητα έως και τους 230°C.

Perfect Defense, Moroccanoil

Perfect Defense, Moroccanoil

Eλαφρύ, ξηρό spray θερμικής προστασίας με θρεπτική φόρμουλα που περιέχει βιταμίνες και έλαιο argan. Ενυδατώνει τα μαλλιά προστατεύοντας τα από τις επιβλαβείς επιδράσεις των θερμικών εργαλείων μέχρι τους 230°C.

Sebastian Potion 9 Lite, Sebastian Professional

Sebastian Potion 9 Lite, Sebastian Professional

Ένα καινοτόμο προϊόν περιποίησης και styling που δεν ξεβγάζεται, το Potion 9 Lite περιέχει 9 εκχυλίσματα βοτάνων και συμβάλλει στο να επανακτήσουν τα μαλλιά τη χαμένη τους υγρασία, ενώ αναζωογονεί τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Προστατεύει από τη θερμότητα των εργαλείων και βοηθά στο styling.

Hairdresser's Invisible Oil Heat UV Protective Primer, Bumble and bumble.

Hairdresser's Invisible Oil Heat UV Protective Primer, Bumble and bumble.

Εμπλουτισμένο με 6 ανάλαφρα έλαια, το Hairdresser's Invisible Oil Heat & UV Protective Primer παρέχει 5 οφέλη στα μαλλιά: απαλότητα, λείο και μεταξένιο αποτέλεσμα, έλεγχο φριζαρίσματος, προστασία από το σπάσιμο αλλά και εύκολο ξεμπέρδεμα.

La Crème 230, Κρέμα θερμικής προστασίας μαλλιών, Hair Rituel by Sisley

La Crème 230, Κρέμα θερμικής προστασίας μαλλιών, Hair Rituel by Sisley

Mία κρέμα περιποίησης μαλλιών εμπλουτισμένη με τα πιο πολύτιμα έλαια από βότανα και Complex 230, το οποίο ενεργοποιείται με τη θερμοκρασία. Επανορθώνει, τρέφει και εμποδίζει τη δημιουργία κόμπων. Προστατεύει τις ίνες των μαλλιών από τις φθορές που προκαλεί η θερμοκρασία του styling πάνω από τους 450°F/230°C.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ