Follow us

Τα 2 πιο βασικά tips για να διατηρείται άθικτο το μανικιούρ σου για περισσότερο

Ναι, μπορείς να κρατήσεις περισσότερο καιρό το απλό βερνίκι στα νύχια σου με αυτά τα tips.

nails Splash News / Ideal Image

Δεν είναι λίγες οι φορές που βάφεις τα νύχια σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι την επόμενη μέρα (ακόμα και λίγες ώρες μετά) το βερνίκι αρχίζει να ξεφτίζει. Και δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και στο ημιμόνιμο βερνίκι, ιδίως αν το έχεις αφήσει στα νύχια σου πάνω από 2 εβδομάδες ή αν έχεις πολύ λιπαρά νύχια.

Τι μπορείς να κάνεις, αν δεν μπορείς να επισκεφτείς άμεσα το nail salon ή αν δεν θες να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο (και καλύτερα να μην το επιχειρήσεις χωρίς τα κατάλληλα σύνεργα) και να περιποιηθείς μόνη σου το μανικιούρ σου;

Τα 2 κομψά χρώματα που θα απογειώσουν το μανικιούρ σου φέτος τον χειμώνα | Και κολακεύουν απόλυτα τα κοντά νύχια

Υπάρχουν δύο πολύ βασικά tips που θα σώσουν την κατάσταση και μπορείς να ακολουθείς ακόμα και προληπτικά - ώστε να προλάβεις το ξεφλούδισμα.

Basic tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ:

#1. Διάφανο top coat

Κάθε δύο ή τρεις ημέρες πέρνα ένα διάφανο top coat στα νύχια σου ώστε να διατηρήσεις όσο γίνεται πιο άθικτο το χρώμα του βερνικιού σου. Αυτή η διάφανη στρώση θα προστατεύσει με κάποιον τρόπο το χρώμα αλλά και θα αποτρέψει τυχόν ξεφτίσματα στις άκρες ή ξεφλούδισμα χρώματος.

#2. Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης

Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να δοκιμάζεις μια θεραπεία θρέψης των άκρων σου, ώστε να ενυδατωθεί πλήρως η περιοχή. Η αγαπημένη μας είναι το "slugging manicure" που ενυδατώνει πλήρως τα άκρα και το δέρμα γύρω από τα νύχια, δυναμώνοντας την περιοχή και κάνοντάς τα πιο ανθεκτικά - μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ.

Beauty Editor's note: Προσπάθησε όσο γίνεται να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα βαψίματα ώστε να αφήσεις χώρο και χρόνο στα νύχια σου να δυναμώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις και το αντιαισθητικό κιτρίνισμα που εμφανίζεται συχνά στα νύχια εξαιτίας των χρωστικών από τα βερνίκια.

Extra tip: Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις συχνά πυκνά τα ειδικά nail treatments που θα βρεις εύκολα στα καταστήματα καλλυντικών και που πραγματικά κάνουν θαύματα στα νύχια.

Έβαψες τα νύχια σου και χάλασε το βερνίκι; Πώς να το διορθώσεις σε 5'

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ