Follow us

Micro concealing | Το αγαπημένο makeup trend της Hailey Bieber για λεία (και εντελώς φυσική) επιδερμίδα

Καθώς και 5 concealers για να το πετύχεις πανεύκολα κι εσύ.

Hailey Bieber Splash News / Ideal Image

Καμία δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει η σωστή βάση για να δείχνει τέλειο όχι μόνο το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει, αλλά και η ίδια η επιδερμίδα. Και η σωστή βάση δεν επιτυγχάνεται μόνο με το κατάλληλο foundation, αλλά και με το σωστό concealer. Πολλές φορές μάλιστα, αρκεί μόνο ένα concealer για να δημιουργήσεις το επιθυμητό look.

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Και σε αυτό το σημείο έρχεται το micro concealing trend να μας αποδείξει ότι πράγματι, η ομοιομορφία τόνου στο πρόσωπο δεν χρειάζεται να γίνεται πάντα με (βαριά) καλυπτικά, που φράσσουν τους πόρους και δημιουργούν, συχνά, αυτό το αντιαισθητικό cakey εφέ.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, διεσταλμένους πόρους, σπυράκια ή ακμή, ή αν απλά λατρεύεις το natural look και αποφεύγεις τις πολλές στρώσεις προϊόντων, τότε είμαστε σίγουρες ότι θα συμφωνήσεις στο ότι αυτό το trend απευθύνεται σε σένα. Κι ενώ χρησιμοποιείται χρόνια τώρα από τους πιο ταλαντούχους makeup artists, ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη στη Hailey Bieber που χρησιμοποιεί μόνο concealer στο μακιγιάζ της.

Clean makeup | Πώς να αντιγράψεις το φρέσκο μακιγιάζ της Hailey Bieber για να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη

Τι ακριβώς είναι το micro concealing trend;

Πρόκειται για τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερης ποσότητας από το προϊόν για να καλύψεις μερικά μόνο σημεία του προσώπου που κρίνεις ότι χρειάζονται κάλυψη (σπυράκια, μικρές ουλές, μαύρους κύκλους, σημάδια). Αντί δηλαδή να καλύψεις ολόκληρο το πρόσωπο με foundation, χρησιμοποιείς το concealer σε συγκεκριμένα μόνο σημεία του για να κρύψεις / καμουφλάρεις ό, τι σε ενοχλεί και δεν θες να φαίνεται. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις να βαραίνεις την επιδερμίδα σου με πολλές στρώσεις προϊόντων, ενώ δημιουργείς μια απόλυτα φυσική και λαμπερή όψη, που μάλιστα δεν "σπάει" μετά από λίγη ώρα δημιουργώντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Στην ουσία, αναδεικνύεις τη δική σου επιδερμίδα, χωρίς να την κρύβεις.

Τα 5 αγαπημένα μας λεπτόρρευστα foundations που γίνονται ένα με το δέρμα σου

Beauty editor's tips:

Για μια όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή και για ένα άψογο αποτέλεσμα, καλό είναι να προσέξεις τα παρακάτω:

#1. Διάλεξε με προσοχή την απόχρωση concealer που σου ταιριάζει. Ιδανικά, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόνο επιδερμίδας σου και όχι πιο ανοιχτή (καθώς δεν θα το χρησιμοποιήσεις για να φωτίσεις σημεία αλλά για να καλύψεις ατέλειες). Οπότε, το concealer εδώ αντικαθιστά κατά κάποιο τρόπο το foundation.

#2. Χρησιμοποίησε ένα λεπτό πινέλο για να εφαρμόσεις το προϊόν στις ατέλειες και ταμπόναρε ελαφρά με το δάχτυλο, για ακόμα πιο φυσικό φινίρισμα.

#3. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα: εδώ θες όσο το δυνατόν πιο λίγο προϊόν - εξού και η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται με λεπτό πινέλο.

#4. Για ακόμα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, κάνε πολύ καλό blending με σφουγγαράκι μακιγιάζ.

#5. Για να πετύχεις το σωστό εφέ, το concealer σου πρέπει να είναι σε υγρή και όχι σε κρεμώδη υφή.

@victorialyn How-To: MicroConceal 🤫⭐️ Love this technique for a "no makeup” makeup look! super light & glowy💦 #makeup #beauty #concealer #foundation ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Δες παρακάτω 5 concealers που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα:

Άγριο Τριαντάφυλλο Brightening Concealer, KORRES

Άγριο Τριαντάφυλλο Brightening Concealer, KORRES

Concealer μακράς διάρκειας σε υγρή μορφή που χαρίζει μοναδική φωτεινότητα στο βλέμμα, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία ιριδίζουσας αντανάκλασης φωτός και προσφέρει τέλεια κάλυψη των μαύρων κύκλων χωρίς να σπάει στις γραμμές. Εμπλουτισμένο με έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου, βιταμίνη C και παράγωγο μαύρου τσαγιού, προσδίδει λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Touche Éclat Stylo, Yves Saint Laurent

Touche Éclat Stylo, Yves Saint Laurent

Οι ελαφριές χρωστικές ουσίες του Touche Éclat συνδυάζονται άψογα για μια υγιή, φυσική λάμψη, χωρίς εφέ μάσκας ή υπερβολικής λάμψης.

Skin Lovin' Sensitive Concealer, essence

Skin Lovin' Sensitive Concealer, essence

Ένα ελαφρύ concealer με μη φαγεσωρογόνο σύσταση που θρέφει το δέρμα με ενυδατική αλόη βέρα. Μπορεί να χτιστεί σε στρώσεις για μεσαία έως υψηλή κάλυψη.

Skin Tone Concealer, KIKO Milano

Skin Tone Concealer, KIKO Milano

Η υγρή σύστασή του αναμειγνύεται τέλεια και αποκρύπτει τυχόν ατέλειες καθώς και τους κύκλους κάτω από τα μάτια, προσφέροντας μεσαία κάλυψη. Εγγυάται μακιγιάζ με no makeup εφέ.

Wake up & Conceal up υγρό concealer, DUST+CREAM

Wake up & Conceal up υγρό concealer, DUST+CREAM

Υγρό κονσίλερ με υψηλή κάλυψη και φυσικό τελείωμα. Η φόρμουλα του είναι εμπλουτισμένη με Βιταμίνη Ε για να ενυδατώνει και να φωτίζει την επιδερμίδα. Έχει εύκολη εφαρμογή, καλύπτει τις ατέλειες και τους μαύρους κύκλους ενώ παράλληλα αφήνει μια απαλή αίσθηση. Μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά με ακρίβεια χάρη στο ειδικό πινελάκι τοποθέτησης του και συνδυάζεται άψογα με foundation και correctors. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ