Follow us

Cold Creams | 5 κρέμες - βάλσαμο για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ή/και των ρυτίδων

Δημοφιλείς ακόμα και από την αρχαιότητα, οι cold creams είναι ό, τι πρέπει για την προστασία της επιδερμίδας από το κρύο.

skin iStock

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος ενυδατικών κρεμών που έκανε πάταγο στις αρχές του 20ού αιώνα και εδραιώθηκε ανάμεσα στις stars της εποχής το 1920. Ο λόγος για τις cold creams, που αποτελούν τα πιο παλιά skincare προϊόντα της ανθρωπότητας. Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά από έναν Αρχαίο Έλληνα γιατρό, τον Γαληνό, τον 2ο αι. π.Χ., για ιατρικούς - θεραπευτικούς σκοπούς, ενώ με το πέρασμα των αιώνων απέκτησαν καλλυντική χρήση, λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων τους.

Τι είναι οι cold creams

Αναλυτικότερα, οι cold creams ήταν ένα διάλυμα που, στην original μορφή του, αποτελείτο από ροδόνερο, λευκό κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Χρησίμευε ως προϊόν ντεμακιγιάζ που ενυδάτωνε παράλληλα και το πρόσωπο, ενώ το χρησιμοποιούσαν ευρέως οι ηθοποιοί του θεάτρου ώστε να αφαιρέσουν το βαρύ μακιγιάζ. Με τα χρόνια η σύνθεσή του εξελίχθηκε, με τα συστατικά ωστόσο να παραμένουν σχεδόν ίδια, ενώ οι cold creams έγιναν το go-to προϊόν ντεμακιγιάζ και καθαρισμού και για τις stars του Hollywood τον 20ό αιώνα μ.Χ.

Οι συνθέσεις των cold creams σήμερα

Οι cold creams υπάρχουν μέχρι και σήμερα, με πιο εξελιγμένες συνθέσεις φυσικά. Η πιο διάσημη κρέμα, που σίγουρα διαθέτεις στο μπάνιο σου, είναι η κλασική ενυδατική κρέμα της Nivea στο μπλε τενεκεδένιο κουτί, που υπάρχει στην αγορά σχεδόν 100 χρόνια, ενώ η συσκευασία της έχει διατηρηθεί ίδια από το 1959. Βέβαια, τα cleansing balms και cleansing oils είναι η πιο σύγχρονη εκδοχή των cold creams, που πλέον προτιμώνται από τις καταναλώτριες για την αφαίρεση του μακιγιάζ, όμως οι διάσημες cold creams είναι ιδανικές για ενυδάτωση ακόμα και της πιο ξηρής επιδερμίδας.

Δέρμα ξηρό, με αίσθηση τραβήγματος; 5 (σωτήρια) tips για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα

Πιο αναλυτικά, οι cold creams συντίθενται πλέον από ένα μείγμα συγκεκριμένων ελαίων και νερού, εμπλουτισμένο πολλές φορές με βιταμίνες. Αφαιρούν απαλά το μακιγιάζ και τους ρύπους, χωρίς να ξηραίνουν την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την ενυδατώνουν προστατεύοντας τον επιδερμικό φραγμό από εξωτερικές επιθέσεις.

Πρόκειται για ένα old-school προϊόν που φαίνεται να κάνει δυναμικό comeback, με τις beauty addicts να το προτιμούν για την βαθιά θρέψη της επιδερμίδας τους. Γιατί το λατρεύουν; Γιατί η "πλούσια" σύνθεση μιας cold cream βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας (και άρα την πρόληψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων που εμφανίζονται συχνά σε ένα αφυδατωμένο δέρμα), βελτιώνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας αλλά και χαρίζει προστασία στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Αλήθεια, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ιδανικότερη κρέμα για να προστατεύσουμε το πρόσωπό μας από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα!

Tα 7 καλύτερα ενυδατικά καθαριστικά προσώπου για ξηρές επιδερμίδες

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν cleansing balm, ως το πρώτο στάδιο του double cleansing, για να αφαιρεθεί αποτελεσματικά ακόμα και το πιο έντονο μακιγιάζ. Το καλύτερο είναι ότι, χάρη στα συστατικά της, είναι κατάλληλη για χρήση από τους περισσότερους τύπους δέρματος, με τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες ωστόσο να επωφελούνται περισσότερο. Μπορείς όμως να τη χρησιμοποιήσεις ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, εφόσον τα έλαια που περιέχονται στην κρέμα είναι μη-φαγεσωρογόνα.

Tip: Αν η επιδερμίδα σου είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις cold creams για μωρά ή μικρά παιδιά, που προσφέρουν απίστευτη ενυδάτωση με απόλυτο σεβασμό στην επιδερμίδα.

Note: Οι cold creams μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την ενυδάτωση των χεριών σου, χαρίζοντας μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα και ανακουφίζοντας από τα σκασίματα. Αποτελούν, κατά κάποιον τρόπο, πολυχρηστικά ενυδατικά προϊόντα.

Cleansing Balm | Γιατί το αγαπούν τόσο οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα;

Δες παρακάτω 5 cold creams, ιδανικές για προστασία και ενυδάτωση από το κρύο:

Cold Cream, Avène

Cold Cream, Avène

Θρέφει, ενυδατώνει, καταπραΰνει και προστατεύει το ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα όλης της οικογένειας από τους περιβαλλοντικούς επιβλαβείς παράγοντες.

Cold Cream, Weleda

Cold Cream, Weleda

Προστατευτική κρέμα για τις ξηρές έως πολύ ξηρές επιδερμίδες που θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος.

Bébé 1st Cold Cream, Uriage

Bébé 1st Cold Cream, Uriage

Εξαιρετικά ενυδατική κρέμα, κατάλληλα τόσο για μωρά όσο και για ενήλικες με ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Cucumber Make-up Remover Cream, Mario Badescu

Cucumber Make-up Remover Cream, Mario Badescu

Κρέμα ντεμακιγιάζ που όχι μόνο αφαιρεί το makeup αλλά και θρέφει την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς τη σε βάθος.

ABCDerm Cold-Cream, Bioderma

ABCDerm Cold-Cream, Bioderma

Θρεπτική προστατευτική κρέμα για πρόσωπο και σώμα, ιδανική (και) για μωρά και παιδιά. Αφήνει το δέρμα υγιές, ανθεκτικό και υπέροχα νεανικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ