Follow us

Τα do's & don'ts του κόκκινου κραγιόν | Πώς θα το κάνεις να δείχνει ακαταμάχητο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις (και αυτά που πρέπει να ξεχάσεις) για τη σωστή εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν στα χείλη σου.

Emily Ratajkowski Splash News / Ideal Image

Το κόκκινο κραγιόν είναι από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μακιγιάζ, με φανατικές θαυμάστριες διαχρονικά ανά τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είναι αναπόσπαστο καλλυντικό στα νεσεσέρ όλων ανεξαιρέτως των γυναικών - στοιχηματίζουμε ότι έχεις κι εσύ τουλάχιστον ένα στην κατοχή σου. Η σωστή απόχρωση (αυτή που ταιριάζει στην καθεμία) είναι ικανή μέχρι και να "αλλάξει" το πρόσωπό σου: φωτίζει τα χαρακτηριστικά του, κάνει πιο ζωηρό το βλέμμα ενώ προσδίδει ένα sexy vibe, κάνοντάς σε ακαταμάχητη.

Ωστόσο, λόγω της έντασης των χρωστικών του αλλά και το πόσο πολύ ξεχωρίζει στα χείλη, θέλει λίγη προσοχή παραπάνω ώστε να εφαρμοστεί σωστά και ομοιόμορφα, χωρίς να κινδυνεύει να δείχνει παράταιρο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι μια μη προσεκτική εφαρμογή του μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι απλώθηκε πρόχειρα, ενώ κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι για το χείλη και την όλη εμφάνισή σου.

5 στάνταρ λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Τα do's & don'ts του κόκκινου κραγιόν

#1. Το primer είναι το απαραίτητο βήμα πριν το μακιγιάζ, όχι μόνο σε πρόσωπο και μάτια αλλά και στα χείλη. Χρησιμοποίησε μια ειδική priming βάση χειλιών (θα τη βρεις σε διάφανο ή λευκό balm) και άπλωσέ τη πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια διάφανη πούδρα σεταρίσματος, που θα απλώσεις με ένα μεγάλο πινέλο στα χείλη. Αυτή η κίνηση θα αποτρέψει το χρώμα του κραγιόν να ξεφύγει από τα όρια των χειλιών, και να δημιουργήσει το αντιαισθητικό bleeding εφέ.

#2. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε το περίγραμμα, με ένα μολύβι στην ίδια ή κοντινή απόχρωση με αυτή του κραγιόν που πρόκειται να εφαρμόσεις στη συνέχεια.

French Girl makeup | To go-to μακιγιάζ των Γαλλίδων κολακεύει τις γυναίκες όλων των ηλικιών

#3. Προτίμησε κόκκινα κραγιόν σε ψυχρούς (μπλε) υποτόνους και όχι θερμούς (κίτρινους).Τα ψυχρά κόκκινα κάνουν ωραία αντίθεση με το δέρμα και τα χείλη και αναδεικνύουν το λευκό των δοντιών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ακόμα πιο λευκά από την πραγματικότητα. Αντιθέτως τα θερμά (πχ κοραλοκόκκινο) κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα, ακόμα κι αν δεν είναι - με λίγα λόγια, δεν αναδεικνύουν τη λάμψη τους.

#4. Ξεκίνα την εφαρμογή του κραγιόν γεμίζοντας το κέντρο των χειλιών και μην το απλώνεις απευθείας σε όλη την επιφάνειά τους. Ξεκινώντας συντηρητικά, από το κέντρο, πετυχαίνεις μια εφαρμογή ακριβείας που σου αφήνει τον έλεγχο του αποτελέσματος και εμποδίζει το χρώμα να ξεφύγει από τα χείλη, με αποτέλεσμα να γίνει πασάλειμμα. Ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με ένα πινέλο, γεμίζοντας με προσοχή τα όρια και τις άκρες των χειλιών.

Αυτό είναι το universal κόκκινο χρώμα κραγιόν που ταιριάζει σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, κάθε ηλικίας

#5. Μην προτιμάς ματ συνθέσεις - επίλεξε μια πιο ενυδατική. Το ματ φινίρισμα μπορεί να είναι πιο σταθερό και να χαρίζει διάρκεια στο χρώμα, όπως έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνει τα χείλη, δημιουργώντας ή τονίζοντας τις λεπτές γραμμές ή αναδεικνύοντας τυχόν σκασίματα. Επίσης, το χρώμα δείχνει στεγνό, άτονο, θαμπό και καθόλου λαμπερό και ελκυστικό, ενώ συχνά η συνολική όψη του προσώπου δείχνει πιο κουρασμένη και θαμπή.

Το ανέξοδο makeup hack για να κάνεις πιο λευκό το χαμόγελό σου στο λεπτό

#6. Μην ξεχνάς να ταμπονάρεις ελαφρά τα χείλη στο τέλος με μια χαρτοπετσέτα, η οποία θα αφαιρέσει περίσσεια χρώματος και θα χαρίσει ακόμα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ