Follow us

Δοκιμάσαμε πολλά, αλλά αυτά είναι τα καλύτερα foundations για επιδερμίδες με ακμή

8 foundations που θα συστήναμε σε κάθε γυναίκα με λιπαρή και ακνεϊκή επιδερμίδα.

μεικ απ για ακμή Splash News/Ideal Image

Όποια γυναίκα με λιπαρή/ακνεϊκή επιδερμίδα και να ρωτήσαμε συμφώνησε πως 4 πράγματα ζητά από το μεικ απ για ακμή που θα επιλέξει: 1. να προσφέρει πλήρη κάλυψη, 2. να έχει μεγάλη διάρκεια, 3. να έχει ματ ή έστω φυσικό φινίρισμα, 4. να μην φράσσει τους πόρους και 5 (bonus). να είναι εμπλουτισμένο με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή. Εμείς ψάξαμε κι αφού δοκιμάσαμε πολλά, καταλήξαμε στο ποια είναι τα καλύτερα μεικ απ για ακμή εκεί έξω. We don't gatekeep here, οπότε δες παρακάτω ποια προϊόντα μπήκαν στο Top8 μας.

FYI Τα μικρά άσπρα σπυράκια στο πρόσωπό σου δεν είναι (ακριβώς) ακμή

Keep in mind: Όποιο προϊόν κι αν επιλέξεις, φρόντισε να έχεις πάντα κατά νου τις εξής βασικές αρχές:

-Μην απλώνεις υπερβολικές στρώσεις foundation. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου και να δημιουργήσεις ένα εφέ μάσκας που θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις ατέλειές της.

-Μην ξεχνάς να πλένεις καλά τα χέρια σου πριν την εφαρμογή και να καθαρίζεις τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ.

-Το μεικ απ για ακμή μπορεί να καλύψει την ερυθρότητα. Δεν μπορεί να βοηθήσει πολύ με την υφή της επιδερμίδα σου, οπότε έχε ρεαλιστικές προσδοκίες.

-Αν θέλεις ακόμα περισσότερη κάλυψη, συνδύασε το μέικ απ για ακμή με ένα εξίσου αποδοτικό concealer.

-Μην ξεχνάς να αφαιρείς σχολαστικά το μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας.

5 απολύτως δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τα σπυράκια

Και τώρα, ορίστε η λύση που τόσο αναζητάς aka τα καλύτερα μεικ απ για ακμή:

Director's Choice | Τα καλύτερα μεικ απ για ακμή

Beyond Perfecting Foundation + Concealer, Clinique

Beyond Perfecting Foundation + Concealer, Clinique

Αυτό το απαλό κι ενυδατικό μεικ απ, προσφέρει πλήρη κάλυψη χωρίς να φράσσει τους πόρους. Η επιδερμίδα αναπνέει με άνεση, ενώ το χρώμα παραμένει αναλλοίωτο στον ιδρώτα και την υγρασία.

Velvet Colors High Cover, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Velvet Colors High Cover, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Αυτό το foundation εξαιρετικά υψηλής καλυπτικής δράσης και μακράς διάρκειας έχει βελούδινη κι ανάλαφρη ματ υφή. Προσαρμοζόμενο στο φυσικό τόνο κάθε επιδερμίδας, καλύπτει άμεσα και πλήρως ακόμα και τις πιο έντονες δερματικές ατέλειες (δυσχρωμίες, ευρυαγγείες, ερυθρότητα, λεύκη, ουλές κ.λπ.) χαρίζοντας ένα ομοιόμορφο, φυσικό, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, χωρίς να δημιουργεί το εφέ «μάσκας», αλλά και χωρίς να εμποδίζει τη δερματική «αναπνοή» ή να φράσσει τους πόρους. 

Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation, Fenty Beauty (sephora.gr)

Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation, Fenty Beauty (sephora.gr)

Το best selling foundation του beauty brand της Rihanna προσφέρει μέτρια προς υψηλή κάλυψη, μειώνει οπτικά το μέγεθος των πόρων και δίνει ματ αποτέλεσμα στο λεπτό. Χάρη στη μη λιπαρή σύνθεσή του, είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία και δεν φράσσει τους πόρους.

Fit Me Matte & Poreless Foundation, Maybelline

Fit Me Matte & Poreless Foundation, Maybelline

Το Fit Me Matte & Poreless Foundation γίνεται ένα με την επιδερμίδα, προσφέροντας ματ, φυσική κάλυψη και μειώνοντας αισθητά την όψη των πόρων και τις γυαλάδες. 

Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup, Clinique

Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup, Clinique

Ιδανικό για επιδερμίδες με ακμή ή τάση για λιπαρότητα, το Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup καλύπτει τις ατέλειες, ελέγχει την παραγωγή σμήγματος κι εξισορροπεί την ερυθρότητα, ενώ παράλληλα προλαμβάνει την μελλοντική εμφάνιση ακμής. Προσφέρει μια πολυ φυσική κάλυψη που δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα.

Dermablend, Vichy (στα φαρμακεία)

Dermablend, Vichy (στα φαρμακεία)

Το 3D make-up προσώπου της σειράς Dermablend λειαίνει την επιδερμίδα, αφήνοντας ελαφριά υφή και φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί. Προσφέρει πολύ υψηλή κάλυψη, καμουφλάροντας όλες τις ατέλειες της επιδερμίδας, όπως τα σημάδια ή και τα σπυράκια, την υπερμελάγχρωση και τις κοκκινίλες.

Infallible 24Η Freshwear Foundation, L'Oréal Paris

Infallible 24Η Freshwear Foundation, L'Oréal Paris

Η νέα καινοτόμα σύνθεση του Infallible 24Η Freshwear Foundation εξασφαλίζει μακρά διάρκεια κι ελαστικότητα και είναι τόσο ανθεκτική που αντέχει όλες τις προκλήσεις της ημέρας. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του δίνει μια ελαφριά αίσθηση ενώ η εξαιρετικά λεπτή του σύνθεση, εξασφαλίζει ανάλαφρη αίσθηση και κάλυψη με διάρκεια. 

Double Wear Stay-In-Place Makeup SPF10, Estée Lauder

Double Wear Stay-In-Place Makeup SPF10, Estée Lauder

Δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή foundation στον κόσμο. Το Double Wear Stay-In-Place Makeup SPF10 δεν έχει λιπαρή σύνθεση και προσφέρει μέτρια έως πλήρη κάλυψη με πολύ μεγάλη διάρκεια για μακιγιάζ που μένει αψεγάδιαστο όλη τη μέρα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ