Follow us

Tea Tree Oil | Το συστατικό που κάνει θαύματα για τις επιδερμίδες με ακμή

Τι είναι και γιατί αξιζει να το εντάξεις στη ρουτίνα σου αν έχεις σπυράκια;

tea tree oil ιδιότητες Istock Photo

Πλάι στο σαλικυλικό οξύ και το benzoyl peroxide, το έλαιο τεϊόδεντρου είναι μεταξύ των συστατικών-όνειρο για την λιπαρή/ακνεϊκή επιδερμίδα. Τι είναι όμως τελικά το tea tree oil και ποιες είναι οι ιδιότητές του, που το κάνουν τόσο πολύτιμο και δημοφιλές; Παρακάτω θα βρεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις:

5 απολύτως δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τα σπυράκια

Τι είναι το tea tree oil;

Πρόκειται για το έλαιο που προέρχεται από τα φύλλα ενός μικρού δέντρου με την ονομασία Melaleuca alternifolia. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλές αιώνες πριν όταν οι αυτόχθονες της Αυστραλίας, οι Αβορίγινες, το χρησιμοποιούσαν ως παραδοσιακό φάρμακο είτε με εισπνοές για το βήχα και το κρυολόγημα είτε και απευθείας στο δέρμα για θεραπεία των δερματικών παθήσεων. Σήμερα πρόκειται για ένα από τα κορυφαία συστατικά που απαντώνται στα προϊόντα περιποίησης της ακνεϊκής επιδερμίδας.

Δοκιμάσαμε πολλά, αλλά αυτά είναι τα καλύτερα foundations για επιδερμίδες με ακμή

Tea tree oil | Οι ιδιότητες που το κάνουν τόσο πολύτιμο

Το tea tree oil έχει φυσικές καθαριστικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κι έτσι καταπολεμά την ενοχλητική γυαλάδα και τα σπυράκια χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα -δεδομένου φυσικά ότι χρησιμοποιείται σωστά.

Μπορείς να το εφαρμόσεις τοπικά στα σπυράκια για να τα "ξηράνεις" ή να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα προϊόν περιποίησης που να το εμπεριέχει στη σύνθεσή του. Το "μαγικό" αυτό έλαιο θα το βρεις άλλωστε σε μια πληθώρα προϊόντων περιποίησης, από καθαριστικά, μέχρι ενυδατικές κρέμες, έλαια και τοπικές θεραπείες κατά της ακμής.

Βρες εδώ 5 δοκιμασμένα προϊόντα με έλαιο τεϊόδεντρου για αποτελεσματική μείωση της ακμής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ