Follow us

Πώς να βελτιώσεις την όψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο (και χωρίς νυστέρι)

5 skincare tips που καλό είναι να υιοθετήσεις από νωρίς, για πιο νεανική όψη στο πρόσωπο.

Cindy Crawford Splash News / Ideal Image

Η γήρανση της επιδερμίδας απασχολεί πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες, όλων των ηλικιών. Γι' αυτό και, σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ειδικοί πλέον κάνουν λόγο για ανάγκες και όχι για ηλικίες. Το γεγονός αυτό δεν είναι περίεργο αν αναλογιστείς ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σχηματίζονται πλέον ακόμα και σε νεαρές επιδερμίδες, μιας και δεν οφείλονται αποκλειστικά στο πέρασμα του χρόνου αλλά σε μια πληθώρα (εξωτερικών) παραγόντων. Επομένως, είναι σημαντικό να εντάξεις μερικές συνήθειες στην skincare ρουτίνα σου ήδη από την ηλικία των 20-25, ώστε η επιδερμίδα σου να παραμένει υγιής και λαμπερή, ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Κι ενώ στόχος δεν πρέπει να είναι το "για πάντα νέα", πράγμα ανέφικτο και αφύσικο ούτως ή άλλως, αλλά ούτε και η παύση του χρόνου, καλό είναι να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας από νωρίς, για να μεγαλώνουμε όμορφα αλλά και να προλάβουμε τα πρόωρα σημάδια γήρανσης που τυχόν εμφανίζονται (άδικα) στο πρόσωπό μας.

Και όχι, δεν θα προτείνουμε το μπότοξ ή τα fillers για να απαλλαγείς από λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο - λύσεις που, βέβαια, είναι άμεσες και αποτελεσματικές, όχι όμως πάντοτε επιθυμητές από όλες τις γυναίκες. Από τη στιγμή που η επιστήμη μάς δίνει τόσες (φυσικές) εναλλακτικές, αξίζει νομίζουμε να δώσεις μια ευκαιρία σε μια ρουτίνα που θα σε ωφελήσει και θα σε βολέψει στην καθημερινότητά σου. Δες 5 skincare tips που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε να προλάβεις την εμφάνιση γραμμών εάν είσαι κάτω από 30 ή να τις απαλύνεις εάν έχουν ήδη ξεπροβάλλει στο πρόσωπό σου.

Λαμπερή, νεανική επιδερμίδα στα 40+ | Ποιες συνήθειες να υιοθετήσεις και ποιες να αφήσεις πίσω σου

#1. Αντηλιακό το θαυματουργό

Το πιο σημαντικό προϊόν στο νεσεσέρ σου, αλλά και ο άξιος σύμμαχός σου ενάντια στην τόσο επικίνδυνη και βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Όσο πιο μεγάλος ο SPF δείκτης, τόσο το καλύτερο, αν και το πιο κρίσιμο είναι να επαναλαμβάνεις την επάλειψή του συχνά μέσα στην ημέρα, ιδίως αν εκτίθεσαι στον ήλιο. Φυσικά, πρόκειται για ένα βήμα που πρέπει να εντάξεις στις συνήθειές σου χειμώνα - καλοκαίρι, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

3 απλές συνήθειες που βοηθούν τις Σκανδιναβές να έχουν λαμπερή επιδερμίδα "σαν μωρού"

#2. Κρίσιμη και η ενυδάτωση (από μικρή ηλικία)

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση με ειδικές κρέμες και ορούς που θα χαρίσουν στο δέρμα σου την επιθυμητή υγρασία. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις μάλιστα, τόσο το καλύτερο. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάζεις αντιγηραντικά προϊόντα ακόμα κι αν είσαι 25 (και το πιθανότερο είναι ότι δεν τα χρειάζεσαι). Συζήτησε με τον δερματολόγο σου, παρατήρησε τι ανάγκη έχει το δέρμα σου σε κάθε δεδομένη στιγμή και δράσε ανάλογα. Το σημαντικό είναι να μην αφήνεις την επιδερμίδα σου να αφυδατώνεται και άρα να γίνεται ξηρή - και να δημιουργούνται λεπτές γραμμές που παραμένουν στο δέρμα, λόγω σταδιακής έλλειψης ελαστικότητας.

#3. Προτίμησε προϊόντα με δραστικά συστατικά

Είναι γνωστό ότι η Βιταμίνη C, η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ και τα οξέα φρούτων (άλφα υδροξυοξέα ή AHAs) είναι μερικά θαυματουργά, δραστικά συστατικά που βοηθούν πολύ στην αντιγήρανση. Αναζήτησέ τα σε ορούς και κρέμες και εφάρμοζέ τα καθημερινά, πρωί και βράδυ.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

#4. Κάνε χημικά peelings

Η χημική απολέπιση με AHAs (μανδελικό, γαλακτικό, γλυκολικό οξύ) ή BHAs (σαλικυλικό οξύ) βοηθά σημαντικά το δέρμα να αναδείξει τη λάμψη του και γίνεται εύκολα με ορούς και toners που περιέχουν στις συνθέσεις τους τα αντίστοιχα συστατικά. Μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματά της είναι η ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου (που φθίνει με το πέρασμα του χρόνου), η εξάλειψη των κηλίδων και η εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το καλό είναι ότι εύκολα μπορείς να το κάνεις μόνη στο σπίτι, αν δεν θες να ακολουθήσεις τα αντίστοιχα peelings στο ιατρείο. Πριν εφοδιαστείς με κάποιο σχετικό προϊόν ωστόσο, προτείνουμε να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου σχετικά με το ποια οξέα είναι καταλληλότερα για τον τύπο επιδερμίδας και τις δικές σου ανάγκες.

Αυτά είναι τα hair mists που θα χαρίσουν ένα ανάλαφρο άρωμα φρεσκάδας στα μαλλιά σου

#5. Κάνε face massage ή face yoga

Ίσως να μην το πιστεύεις, αλλά το μασάζ στο πρόσωπο καθώς και οι διάφορες κινήσεις που μπορείς να κάνεις με τα δάχτυλα, το στόμα και τη γλώσσα σου βοηθούν σημαντικά στη λείανση των γραμμών και ρυτίδων. Επιπλέον, και τα gua sha εργαλεία και jade rollers θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο λεία, σφριγηλή επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα θα σε χαλαρώσουν πλήρως.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ