Follow us

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Οι καλύτερες κρέμες με ρετινόλη που θα βρεις αυτή τη στιγμή στην αγορά και πώς να τις εφαρμόσεις σωστά για αποφυγή ερεθισμών.

skin Splash News / Ideal Image

Η ρετινόλη, η βασίλισσα των δραστικών συστατικών, δεν θεωρείται άδικα το κορυφαίο συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες - εξού και το craze για κρέμες με ρετινόλη τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο. Πολύ συνοπτικά, εξομοιώνει την υφή και τον τόνο του δέρματος, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ ελαττώνει τα σημάδια ακμής - τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια κρέμα;

Για τις πιο δύσπιστες, που δυσκολεύονται να "χωνέψουν" ότι όλα τα παραπάνω (και πολλά περισσότερα) μπορεί να τα προσφέρει μια κρέμα, να σου πούμε ότι η ρετινόλη είναι πράγματι ένα πανίσχυρο συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου, αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να προκληθούν ακόμα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην επιδερμίδα σου.

Πιο αναλυτικά...

Η ρετινόλη είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών κι έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Ιδιαίτερα όσον αφορά στην τελευταία, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Όσον αφορά σε προβλήματα ακμής, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δερματολόγοι χορηγούν σκευάσματα με ρετινοειδή για την καταπολέμησή της.

Note: H ρετινόλη είναι πιο ήπια από άλλες μορφές ρετινοειδών, όπως για παράδειγμα η τρετινοΐνη (Retin-A), η οποία συνταγογραφείται αποκλειστικά από δερματολόγο, συνηθέστερα σε περιπτώσεις ακμής.

Skin Cycling | Η τάση που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο του TikTok και υπόσχεται πιο λαμπερό δέρμα

Προσοχή ωστόσο καθώς...

...η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα, συμπτώματα που δύναται να ενταθούν ακόμα περισσότερο αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο ή είσαι αρχάρια στη χρήση της. Επιπλέον, προκαλεί φωτοευαισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκτεθείς στον ήλιο όσο την εφαρμόζεις - και σίγουρα το αντηλιακό επιβάλλεται. Τέλος, οι έγκυες γυναίκες καλό είναι να αποφεύγουν τελείως την εφαρμογή της.

Πώς να την εφαρμόζεις σωστά για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου:

Ποτέ να μην αναμειγνύεις κάποιο προϊόν με ρετινοειδή μαζί με την ενυδατική σου, απλώνοντάς τες ταυτόχρονα στο δέρμα σου. Κι αυτό γιατί δεν έχεις τον έλεγχο της ακρίβειας στην εφαρμογή της ρετινόλης, η οποία μπορεί να μην μοιραστεί ισόποσα στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί, ιδίως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Προτίμησε να απλώνεις την ενυδατική είτε πριν είτε μετά τα ρετινοειδή, και αφού έχει στεγνώσει καλά η επιδερμίδα σου. Μερικές γυναίκες ακολουθούν τη μέθοδο "sandwich", απλώνοντας ένα στρώμα από την ενυδατική τους κρέμα, στη συνέχεια την κρέμα ρετινόλης και στο τέλος άλλο ένα στρώμα ενυδατικής.

Επιδερμίδα με υφή; Δες τα beauty προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την εξομαλύνεις

A-Passioni Retinol Cream Midi, Drunk Elephant

A-Passioni Retinol Cream Midi, Drunk Elephant

Mια καθαρή, πρωτοποριακή σύνθεση που συνδυάζει 1% vegan ρετινόλη με θρεπτικά, πλούσια σε υπερτροφές συστατικά, για να μειώσει δραματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των βαθιών ρυτίδων και της φθοράς του ήλιου, αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα με νεανική όψη που σφύζει από ζωή.

Night Force A + E Cream Αντιγηραντική Κρέμα Νυκτός με Ρετινόλη και Βιταμίνη Ε, Frezyderm

Night Force A + E Cream Αντιγηραντική Κρέμα Νυκτός με Ρετινόλη και Βιταμίνη Ε, Frezyderm

Αντιγηραντική κρέμα νύχτας για το πρόσωπο και το λαιμό. Η πλούσια σύνθεσή της σε ρετινόλη ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου, ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, καταπολεμά τα πρώτα σημάδια γήρανσης και μειώνει ορατά τις ρυτίδες, ενώ η βιταμίνη Ε παρέχει αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών. 

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate, Estée Lauder

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate, Estée Lauder

Σε μόλις 4 εβδομάδες, ακόμα και οι επίμονες ρυτίδες στο μεσόφρυο και οι γραμμές γύρω από το στόμα, εμφανίζονται σημαντικά μειωμένες.
Με την μύτη ακριβείας του απλικατέρ, αυτό το corrector εμπνευσμένο από ειδικούς, στοχεύει το μήκος, βάθος και πλάτος των γραμμών και ρυτίδων σε όλες τις περιοχές του προσώπου.

Revitalift Laser Κρέμα Νυχτός Ρετινόλη & Νιασιναμίδη, L'Oréal Paris

Revitalift Laser Κρέμα Νυχτός Ρετινόλη & Νιασιναμίδη, L'Oréal Paris

Αυτή η κρέμα νυχτός μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και διορθώνει την εμφάνιση του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος σε μόλις 10 νύχτες. Σχεδιασμένη για να ενυδατώνει και να προσφέρει ορατά αποτελέσματα ενώ κοιμάσαι.

Blue Pro-Retinol Multi-Correct, Biotherm

Blue Pro-Retinol Multi-Correct, Biotherm

Eνυδατική και αντιγηραντική κρέμα, η οποία προσφέρει συνεχή επανόρθωση στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Μειώνει ρυτίδες, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και δημιουργεί πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ