Follow us

Disco curls for a night out | Πώς να δημιουργήσεις μόνη σου τις πιο όμορφες μπούκλες

Δες βήμα βήμα πώς θα κάνεις τα πιο hot curly hair, χωρίς να φθείρεις την τρίχα στο ελάχιστο.

pantene

Από πολύ μικρή είχα σπαστά μαλλιά, που ενίοτε γίνονταν ίσια, ενώ ανάλογα με τις διαθέσεις τους (ή το πώς είχα κοιμηθεί το βράδυ), μπορεί να είχαν και μια τάση προς ένα ακανόνιστο σγουρό. Σε κάθε περίπτωση, πάντοτε ήθελα να δοκιμάσω τα γνωστά (και πολύ hot) curly hair, που αντικειμενικά θεωρούνται ένα από τα πιο θηλυκά χτενίσματα. Εγώ μάλιστα τούς έχω και μια ιδιαίτερη λατρεία, μιας και μου θυμίζουν τα retro 80s, disco hairstyles που θεωρώ ότι κολάκευαν ανέκαθεν τις γυναίκες.

Τι με εμπόδιζε από το να τα δοκιμάσω μέχρι στιγμής; Το γεγονός ότι δίσταζα να χρησιμοποιώ συχνά οποιοδήποτε hot styler, μιας και γνωρίζω ότι η θερμότητα που εκπέμπουν ταλαιπωρεί ανεπανόρθωτα την τρίχα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν (και να είναι) θαμπά, φθαρμένα και ευαίσθητα, καθώς και επιρρεπή σε εμφάνιση ψαλίδας. Κάτι που δεν ήθελα καθόλου για τα μαλλιά μου. Χρειαζόμουν επειγόντως τη βοήθεια ενός έμπειρου hairstylist, που θα με καθοδηγούσε βήμα βήμα ως προς το τι να κάνω για να δημιουργήσω τις μπούκλες που πάντα ονειρευόμουν, χωρίς να προκαλέσω φθορά στην τρίχα.

Ευτυχώς για εμένα, είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Tom Zois, τον γνωστό Έλληνα hair expert που εμπιστεύονται αμέτρητες διάσημες Ελληνίδες για τα μαλλιά τους, και αποτελεί τον νέο ambassador και hairstylist του Pantene.

Ο Tom Zois όχι μόνο μού έδειξε τον τρόπο για το πώς θα κάνω τα μαλλιά μου μπούκλες αλλά μοιράστηκε μαζί μου τα πολύτιμα hair tips του και μικρά μυστικά για να μη φθείρω την τρίχα και να έχω πάντοτε το πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Παράλληλα, μού έδειξε τα προϊόντα Pantene που εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί αποκλειστικά για όποιο χτένισμα μπορεί να του ζητηθεί, τα οποία είχα τη χαρά να δοκιμάσω και η ίδια και να διαπιστώσω του λόγου το αληθές: σε βοηθούν να δημιουργήσεις όποιο χτένισμα έχεις φανταστεί χωρίς να προκαλείται η παραμικρή φθορά στα μαλλιά.

Βήμα βήμα η διαδικασία για τα curly hair:

#1. Πρώτο και πολύ βασικό βήμα που δεν ξεχνά ποτέ ο Tom Zois: την εφαρμογή του 5in1 Miracle Pre-Styler του Pantene, ένα primer που απλώνεται μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά και πριν το στέγνωμα, έτσι ώστε να προστατεύσει την τρίχα από τη θερμότητα, να τους χαρίσει λάμψη και να τα λειάνει, προετοιμάζοντάς τα για τη θερμότητα των hot tools.

Hint: Μυρίζει υπέροχα, ενώ το άρωμα διατηρείται στα μαλλιά για ώρες!


#2. Συνεχίζει με τον Defined Curls Αφρό για καλοσχηματισμένες μπούκλες, που εφαρμόζει και πάλι σε νωπά μαλλιά, αμέσως μετά το βούρτσισμα. Ο αφρός αυτός δίνει σχήμα στα μαλλιά, προστατεύει επίσης από τη θερμότητα ενώ χαρίζει όγκο και διάρκεια στο χτένισμα. Έπειτα, στεγνώνει πολύ καλά τα μαλλιά με σεσουάρ, ένα βήμα απαραίτητο πριν περάσει στο ψαλίδι για μπούκλες.

#3. Αφού ολοκληρώσει το χτένισμα, ψεκάζει τα μαλλιά με την Ultra Strong Hold λακ, που όχι μόνο χαρίζει διάρκεια και κράτημα στις μπούκλες έως και 24 ώρες, αλλά και τιθασεύει το φριζάρισμα και προστατεύει από την υγρασία - που όπως όλες γνωρίζουμε, είναι ο εχθρός σχεδόν κάθε χτενίσματος.

Και... voilà, είμαι πανέτοιμη με τις καλοσχηματισμένες, γεμάτες όγκο μπούκλες μου για την πιο συναρπαστική night out με τις φίλες μου!

Δες όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ