Follow us

Double Cleansing | Τα σούπερ SOS του διπλού καθαρισμού που πρέπει να γνωρίζεις για να γίνει σωστά

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός και γιατί είναι απαραίτητος για μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα.

skin iStock

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πώς το ντεμακιγιάζ και ο σωστός καθαρισμός του προσώπου σε βοηθούν να διατηρείς μια καθαρή, υγιή (και άρα λαμπερή) επιδερμίδα. Γι' αυτό και κρίνονται απαραίτητα για την καθημερινή skincare ρουτίνα σου και καλό είναι να σου γίνουν συνήθειο, που δεν πρέπει να αμελείς ποτέ.

Skincare issues | 5 λάθη που πιθανόν κάνεις στη ρουτίνα καθαρισμού σου

Γνωρίζεις όμως τι είναι ο "διπλός καθαρισμός" ή το "double cleansing"; Πέρα από έναν viral term που πιθανόν βλέπεις παντού στα social media, ο διπλός καθαρισμός συνιστά ένα από τα πιο ωφέλιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου.

Καταρχάς, με τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός / gel καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν, "λιώνουν" τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Τα No-No's του skincare | 5 SOS πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις για επιδερμίδα λαμπερή "σαν μωρού"

Αν τώρα δεν ακολουθείς τον διπλό καθαρισμό και αρκείσαι στο ντεμακιγιάζ απλά και μόνο με ένα νερό micellaire, ρισκάρεις να αφήσεις κατάλοιπα μακιγιάζ και ρύπων στην επιδερμίδα σου που μπορούν να φράξουν τους πόρους οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε σπυράκια, ακόμα και ξεσπάσματα ακμής, ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχεις - πόσο μάλλον αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή ή ακνεϊκή.

Δες εδώ το viral video που θα σε πείσει γιατί ο διπλός καθαρισμός είναι τόσο σημαντικός για την επιδερμίδα σου.

Σε πείσαμε; Δες παρακάτω όλα τα tips που χρειάζεται να ξέρεις για να τον κάνεις σωστά:

#1. Κάνε διπλό καθαρισμό ακόμα και όταν δεν είσαι (πολύ έντονα) βαμμένη. Έτσι, θα απομακρύνεις ρύπους και βακτήρια που ούτως ή άλλως συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε φοράς μακιγιάζ είτε όχι.

#2. Κάνε μασάζ με τα προϊόντα (λάδι ή balm ντεμακιγιάζ, αφρό καθαρισμού) για τουλάχιστον 60'' έτσι ώστε να ευνοήσεις την καλύτερη απορρόφησή τους από την επιδερμίδα, και άρα, την καλύτερη δράση τους.

#3. Πάντα να προτιμάς το χλιαρό και όχι το ζεστό ή καυτό νερό, ώστε να αποφύγεις τη διαδερμική απώλεια νερού και την ενδεχόμενη αφυδάτωση του δέρματος.

#4. Προτίμησε ήπια και όχι "σκληρά" καθαριστικά με ισχυρά, ενεργά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Φύλαξε τα συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ και άλλα οξέα για τις περιόδους που χρειάζεται να κάνεις απολέπιση, και σίγουρα όχι για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ