Follow us

Τα No-No's του skincare | 5 SOS πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις για επιδερμίδα λαμπερή "σαν μωρού"

Εσύ κάνεις κάποιο από αυτά;

Miranda Kerr Splash News / Ideal Image

Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: η λαμπερή, άψογη επιδερμίδα θέλει πολλή προσοχή και θυσίες - που δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με πανάκριβες θεραπείες και διαδικασίες στο ιατρείο. Υπάρχουν πολύ απλά tips που εξασφαλίζουν την υγεία του δέρματος, απλά πρέπει να τα ακολουθείς ευλαβικά. Όπως αντίστοιχα υπάρχουν συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις για να δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

3 απλές συνήθειες που βοηθούν τις Σκανδιναβές να έχουν λαμπερή επιδερμίδα "σαν μωρού"

Μερικές από αυτές μάλιστα επαναλαμβάνονται συχνά και ασυναίσθητα από τις περισσότερες γυναίκες, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που θεωρούν ότι καλώς τις ακολουθούν. Φυσικά, οι απεριόριστες συμβουλές που μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο και στα social media δημιουργούν ένα "θολό τοπίο" ως προς το τι είναι σωστό και τι όχι στο skincare, με αποτέλεσμα να είναι λογικό να μπερδευτεί ο καθένας.

Πώς να βελτιώσεις την όψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο (και χωρίς νυστέρι)

Ποιες είναι οι 5 συνήθειες που καλό είναι να αποφεύγεις;

#1. Η συχνή απολέπιση και τα "σκληρά" scrubs

Η συχνή απολέπιση, ιδίως με σκληρά απολεπιστικά προϊόντα, αφήνουν πολύ ξηρή και αφυδατωμένη την επιδερμίδα ενώ συχνά δημιουργούν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί ξεσπάσματα ακμής από την υπερβολική απολέπιση, ενώ η εμφάνιση λεπτών γραμμών και αίσθησης τραβήγματος είναι σχεδόν δεδομένη. Γενικά, έχε στο μυαλό σου ότι η ξηρότητα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα και καλό είναι να παίρνεις τα μέτρα σου για να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Περιόρισε το scrub σε μια φορά την εβδομάδα (ή στις 10 μέρες) και προτίμησε ήπια απολεπιστικά, με λεπτούς ή ανεπαίσθητους κόκκους. Ίσως η χημική απολέπιση με κάποιο οξύ, πάντοτε σε συμφωνία με τον δερματολόγο σου, να σε ωφελήσει περισσότερο.

#2. Το να παραλείπεις / ξεχνάς τη νυχτερινή περιποίηση

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περισσότερο για ποιον λόγο δεν πρέπει να αμελείς το νυχτερινό skincare: εκτός από το ότι πρέπει να κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς για να μην αφήνεις υπολείμματα μακιγιάζ στο πρόσωπό σου, οι κρέμες και τα σέρουμ νυκτός ωφελούν διπλά την επιδερμίδα καθώς τη νύχτα λαμβάνουν χώρα όλες οι διαδικασίες ανανέωσής της. Επομένως, οι ενυδατικές κρέμες / οροί / μάσκες ξεδιπλώνουν αποτελεσματικότερα όλα τους τα οφέλη στο δέρμα σου.

Λαμπερή, νεανική επιδερμίδα στα 40+ | Ποιες συνήθειες να υιοθετήσεις και ποιες να αφήσεις πίσω σου

#3. Το να μην συμβουλεύεσαι (ποτέ) τον δερματολόγο σου

Άλλη μια παράλειψη που κάνουμε οι περισσότερες είναι να μην συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας για το οτιδήποτε και να προτιμούμε να ανατρέξουμε στα social media για να βρούμε την απάντηση στο πρόβλημά μας. Λάθος, λάθος, λάθος!

#4. Το να αντικαθιστάς το αντηλιακό σου με foundation ή κρέμες με SPF

Συχνή παρανόηση είναι και η εξής: να θεωρούμε ότι οι ενυδατικές ή τα foundations που περιέχουν SPF είναι ικανά να αντικαταστήσουν το αντηλιακό ευρέως φάσματος, και επομένως δεν χρειάζεται να φορέσουμε και τα δύο. Φυσικά και το παραπάνω δεν ισχύει, αφού οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράμε και τα δύο (πρώτα αντηλιακό, μετά foundation ή ενυδατική με χρώμα), ενώ αν πρέπει να επιλέξεις ένα από τα δύο, υπάρχει ισχυρή σύσταση να φορέσεις αποκλειστικά και μόνο αντηλιακό.

Τα καλυπτικά ή οι ενυδατικές με δείκτη προστασίας συνήθως περιέχουν πολύ μικρό SPF (κάτω από 30), ενώ πρωταρχικός τους στόχος δεν είναι η αντηλιακή προστασία αλλά η κάλυψη ή η ενυδάτωση αντίστοιχα.

#5. Το να πειράζεις τα σπυράκια σου (ή να βάζεις οδοντόκρεμα σε αυτά!)

Ο Νo. 1 κανόνας ποιυ θα ακούσεις από κάθε δερματολόγο είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πειράζεις ή να σπας τα σπυράκια σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσεις μόλυνση, με αποτέλεσμα να επεκταθούν σε όλο το πρόσωπο. Επίσης, συμβουλεύουν να μην ακουμπάς / πιέζεις καθόλου την περιοχή που έχει σπυράκια με το χέρι σου. Και φυσικά, το παλιό γιατροσόφι που λέει ότι η οδοντόκρεμα "καίει" τα σπυράκια και ανακουφίζει από φλεγμονές και ερυθρότητα είναι ό, τι πιο βλαβερό μπορείς να ακολουθήσεις, αφού θα κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ