Follow us

5 "χρυσές" συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

Hint: Είναι πολύ εύκολες και ίσως τις ακολουθείς ήδη.

Taylor Hill Splash News / Ideal Image

Ναι, μπορεί τα γονίδια να ευθύνονται για πολλά πράγματα στην εμφάνισή μας, ένα εκ των οποίων και η (φυσιολογική) διαδικασία της γήρανσης της επιδερμίδας, όμως δεν είναι τα μόνα. Το DNA καθορίζει μεν το πότε και το πόσο γρήγορα θα αρχίσει να "σπάει" το δέρμα μας, όμως, καλώς ή κακώς, οι συνθήκες στις οποίες μεγαλώνουμε μπορούν να παίξουν εξίσου μεγάλο ρόλο. Με λίγα λόγια, ο τρόπος ζωής, η διατροφή αλλά και η περιποίηση μπορούν να αναστρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία γήρανσης και να καθυστερήσουν για λίγο τις επιπτώσεις του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να κάνουν πράγματι τη διαφορά στην επιδερμίδα και να σε κάνουν να δείχνεις νέα και φρέσκια, όσο χρονών κι αν είσαι.

3 εναλλακτικοί τρόποι για φυσικό μπότοξ (που μπορείς να κάνεις εύκολα στο σπίτι)

#1. Η περιποίηση από νωρίς είναι το παν

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις όποια κρέμα βρεις μπροστά σου ή σου προτείνει μια φίλη σου, ούτε να χρυσοπληρώσεις κάποιο προϊόν επειδή θεωρείς ότι μόνο το πανάκριβο skincare θα έχει αποτέλεσμα. Η (σκληρή) αλήθεια είναι ότι τα πανάκριβα προϊόντα δεν είναι απαραίτητα και καλύτερα, ενώ ό, τι λειτουργεί για την κολλητή σου δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και για σένα. Επένδυσε σοφά τον χρόνο και τα χρήματά σου και επισκέψου τον δερματολόγο σου, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τι χρειάζεσαι. Έτσι, θα σου προτείνει μόνο τις κρέμες κρέμες και τους ορούς που στοχεύουν στις προσωπικές σου ανάγκες, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν θα μπουκώσεις το δέρμα σου με χιλιάδες στρώσεις προϊόντων.

#2. Απόφυγε τον ήλιο

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, μιας και το έχουμε πει χιλιάδες φορές: ο ήλιος, και πιο συγκεκριμένα η UVA ακτινοβολία, είναι και αυτή που ευθύνεται για τα μεγαλύτερα ποσοστά γήρανσης ακόμα και σε πολύ νεαρές ηλικίες. Δεν είναι περίεργο λοιπόν να βλέπεις ακόμα και 20 somethings να έχουν "σπασμένα" και ταλαιπωρημένα δέρματα, αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία.

Tip: Το ότι φοράς αντηλιακό όταν εκτίθεσαι στον ήλιο ή κάνεις ηλιοθεραπεία είναι μεν μια σοφή κίνηση που σε προστατεύει, δεν σημαίνει όμως ότι μπορείς να εκτίθεσαι αλόγιστα σε αυτόν. Με λίγα λόγια, απόφυγε να κάθεσαι στον ήλιο ακόμα και με αντηλιακό.

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

#3. Μην αμελείς τον καθαρισμό

Καμία αντιρυτιδική ή ενυδατική κρέμα, ακόμα και η καλύτερη όλων, δεν θα έχει αποτέλεσμα αν το δέρμα δεν είναι καθαρό. Εν ολίγοις, δεν θα δράσουν τα ωφέλιμα στοιχεία της αν η επιφάνεια της επιδερμίδας σου είναι γεμάτη ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά κύτταρα. Γι 'αυτό και το διπλό ντεμακιγιάζ, ο καθαρισμός κάθε πρωί ή / και βράδυ καθώς και η απολέπιση είναι πολύ σημαντικά.

#4. Προσοχή στο μακιγιάζ

Είναι γνωστό ότι το έντονο μακιγιάζ που "βαραίνει" τα χαρακτηριστικά κάνει το πρόσωπο να δείχνει αμέσως πιο κουρασμένο και μεγαλύτερο. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή του ανάλαφρου μακιγιάζ που σε κάνει να δείχνεις πιο δροσερή. Γι' αυτό απόφυγε τις πολλές στρώσεις foundation, τα έντονα κραγιόν και τις πολλές σκιές, και μάλιστα όλα μαζί. Προτίμησε να τονίσεις ένα χαρακτηριστικό τη φορά και επίλεγε λεπτόρρευστες υφές που δεν "κάθονται" στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Το πανεύκολο hack για πιο ζουμερά και σαρκώδη χείλη σε 1'

#5. Μην παραβγάζεις τα φρύδια σου

Τα λεπτά, ίσια φρύδια τείνουν να δίνουν μια σοβαρή, κάπως άγρια έκφραση στο πρόσωπο που κάθε άλλο παρά νεανική είναι. Φρόντιζε το σχήμα τους και προτίμησε να τα αφήνεις να μεγαλώνουν, ακολουθώντας την τάση που τα θέλει fluffy (πυκνά και κάπως ακανόνιστα δηλαδή). Βέβαια, αυτό το trend δεν εκφράζει όλες τις γυναίκες και πιθανόν να μην σου αρέσει πάνω σου, μπορείς όμως να το προσαρμόσεις σε σένα για να επωφεληθείς από την αναμφίβολη φρεσκάδα που χαρίζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ