Follow us

Ρετινοειδή και το καλοκαίρι; Αυτόν τον ορό με βιταμίνη Α μπορείς να τον χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο

Δεν είναι απαραίτητο να αποχωριστείς τα ρετινοειδή με το που εκτίθεσαι λίγο περισσότερο στον ήλιο - χρειάζεται ωστόσο προσοχή.

skin iStock

Η ρετινόλη ή η "βασίλισσα" της αντιγήρανσης είναι η πιο δημοφιλής μορφή της βιταμίνης Α, που λατρεύουν σύσσωμοι οι δερματολόγοι εδώ και χρόνια, προτείνοντάς την ως την υπέρτατη λύση σε σοβαρές περιπτώσεις ακμής, αλλά και ως μια ισχυρή λύση αντιγήρανσης στο σπίτι. Είναι γνωστό ωστόσο ότι η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία, γεγονός που την καθιστά ακατάλληλη για τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η αναπόφευκτη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει από ερεθισμούς μέχρι και έγκαυμα στην επιδερμίδα μας, μιας και πρόκειται για αρκετά ισχυρό συστατικό.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Το παραπάνω ωστόσο δεν ισχύει για όλες τις μορφές της βιταμίνης Α, αφού η ρετιναλδεΰδη συνιστά άλλο ένα παράγωγό της, εξίσου δραστικό, αλλά πιο ευέλικτο ως προς τη χρήση του όλο τον χρόνο. Η ρετινάλη συνιστά την πιο δυνατή εκδοχή της βιταμίνης Α που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς συνταγή από δερματολόγο, και είναι αντικειμενικά πολύ πιο αποτελεσματική και 11 φορές πιο δραστική. Γενικότερα βέβαια, να πούμε σε αυτό το σημείο ότι οι απόψεις σχετικά διίστανται, αφού υπάρχουν ειδικοί που υποστηρίζουν ότι, υπό προϋποθέσεις, η βιταμίνη Α (ακόμα και η ρετινόλη), μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ρυτίδες έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης | 6 σέρουμ προσώπου για να τις "εξαφανίσεις"

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις όμως; Αρχικά, να μην είναι κανείς αρχάριος στη χρήση της, άρα να έχει αποκτήσει ανθεκτικότητα η επιδερμίδα ως προς τη ρετινόλη / ρετινάλη. Επίσης, να χρησιμοποιεί απαραιτήτως αντηλιακό κάθε πρωί, το οποίο θα ανανεώνει οπωσδήποτε κάθε 2-3 ώρες μέσα στη μέρα. Επιπλέον, να μην φοράει κρέμες και ορούς με βιταμίνη Α κάθε βράδυ αλλά πιο αραιά μέσα στη βδομάδα, και φυσικά, ποτέ το πρωί. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και η μάρκα / ποιότητα των προϊόντων και φυσικά η ίδια η επιδερμίδα, που αντιδρά διαφορετικά στον καθένα. Σε γενικές γραμμές, η προειδοποίηση για τα ρετινοειδή και την έκθεση στον ήλιο αφορά περισσότερο την αποτελεσματικότητα της φόρμουλας παρά τη βλάβη που ενδέχεται να προκληθεί στο δέρμα. Παρ' όλα αυτά, αν θεωρείς ότι η επιδερμίδα σου μπορεί να αντιδράσει με ερεθισμούς, αίσθημα καύσου, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα, εννοείται ότι προτείνεται να αποφύγεις ή να προσέξεις περισσότερο τα ρετινοειδή ούτως ή άλλως.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

Για σένα όμως που θες να συνεχίσεις να φοράς ρετινοειδή και το καλοκαίρι, σου προτείνουμε τους πιο αποτελεσματικούς ορούς με ρετινάλη:

Elements Retinoid C Serum, Juliette Armand

Elements Retinoid C Serum, Juliette Armand

Αναπλαστικός, αντιοξειδωτικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Βελτιώνει την εμφάνιση και την ποιότητα της επιδερμίδας με λεπτές γραμμές, ρυτίδες, μελάγχρωση και λεκέδες, ενισχύοντας τη φωτεινότητα και την ομοιομορφία της.  Συνδυάζει το συστατικό Retinoid με τη βιταμίνη C, προσφέροντας πολλαπλές δράσεις χωρίς να ερεθίζει την επιδερμίδα. Μειώνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, εξουδετερώνει τη δράση των ελευθέρων ριζών και προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες.

Retinal + Niacinamide Youth Serum - Anti-aging serum, Youth To The People

Retinal + Niacinamide Youth Serum - Anti-aging serum, Youth To The People

Ένας πολυδραστικός ορός νυκτός με ρετιναλίνη και νιασιναμίδη που εξομαλύνει ορατά την υφή και τις ατέλειες της επιδερμίδας, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και φωτίζει τον ανομοιόμορφο τόνο της.

Crystal Retinal 6, Medik8

Crystal Retinal 6, Medik8

Ως ειδικοί στη βιταμίνη Α, η Medik8 θέλησε να ενισχύσει τη δύναμη της ρετιναλδεΰδης σε έναν πρωτοποριακό ορό που δρα 11 φορές πιο γρήγορα στο δέρμα από την κλασική ρετινόλη. Aυτό το serum νύχτας συσφίγγει, δίνει όγκο και αναδομά το δέρμα, ελαχιστοποιώντας ορατά λεπτές γραμμές και ρυτίδες, με στόχο να προσφέρει μια υγιή, νεανική και πιο ομοιόμορφη χροιά.

Retinal ReSculpt Overnight Treatment, Murad

Retinal ReSculpt Overnight Treatment, Murad

Πρωτοποριακός ορός προσώπου με ενκαψυλωμένη ρετιναλδεΰδη για εντυπωσιακό lifting και βελτίωση της χαλάρωσης. Προσφέρει lifting σε λαιμό και οβάλ, αντιμετωπίζει όλα τα σημάδια γήρανσης και λειαίνει τις βαθιές ρυτίδες αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ