Follow us

3 (φυσικοί) τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια

Μερικά απλά μυστικά που θα συμπληρώσουν τη δράση του eye skincare.

Grace Elizabeth Splash News / Ideal Image

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι σακούλες αλλά και το πρήξιμο που μπορεί να εμφανιστεί στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, συνιστούν πολλές φορές έναν εφιάλτη για μια γυναίκα. Κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πολύ κουρασμένο και, πολλές φορές, ακόμα και γερασμένο, ενώ κάθε άλλο παρά ευνοούν τη λαμπερή όψη που όλες θέλουμε για το πρόσωπό μας. Ευτυχώς, εκτός από μια ποικιλία κρεμών για τα μάτια που κυκλοφορούν και μπορείς να εμπιστευτείς για να καλυτερεύσεις την όψη των διάφορων συμπτωμάτων, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από οτιδήποτε σε απασχολεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

#1. Ενίσχυσε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή

Η κακή (ή μη σωστή) κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην περιοχή (τα γνωστά σε όλες μας "puffy eyes"). Η αποοξυγόνωση του αίματος επίσης είναι μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση σκιών κάτω από τα μάτια, που προσομοιάζουν με μαύρους κύκλους. Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο οφείλεις να προσπαθείς να βελτιώσεις την μικροκυκλοφορία ακόμα και με πολύ απλές κινήσεις. Συγκεκριμένα, το μασάζ με τα δάχτυλα ή με ειδικά skincare εργαλεία θα βοηθήσουν αισθητά τη σωστή αιμάτωση της περιοχής, ενώ ακόμα και πιο DIY θεραπείες όπως τα σακουλάκια πράσινου τσαγιού θα σε ανακουφίσουν από το πρήξιμο. Τέλος, προτείνουμε να δοκιμάσεις και την ευεργετική επίδραση του πάγου, χρησιμοποιώντας εργαλεία που ψύχονται πριν χρησιμοποιηθούν.

3 εναλλακτικοί τρόποι για φυσικό μπότοξ (που μπορείς να κάνεις εύκολα στο σπίτι)

#2. Προσοχή στην ενυδάτωση

Κι ενώ οι πλούσιες κρέμες ματιών ενδείκνυνται για χρήση στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, είναι προτιμότερο να τις αποφεύγεις το πρωί, ιδίως αν πρόκειται να βαφτείς. Κι αυτό γιατί οι πλούσιες συνθέσεις τείνουν να αντιδρούν με τα concealers και οποιοδήποτε άλλο προϊόν χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις δυσχρωμίες, μαύρους κύκλους κλπ, αποδυναμώνοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματά τους και πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο. Προτίμησε λεπτόρρευστες κρέμες ματιών που θα ενυδατώσουν την περιοχή απαλά, ή ακόμα και eye primers που θα κρατήσουν σταθερό το makeup για περισσότερο.

Primer ματιών | Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

#3. Καφεΐνη η θαυματουργή

Όλοι οι δερματολόγοι προτείνουν να αναζητάμε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη, μια ουσία που "ξυπνά" την επιδερμίδα και κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Ουσιαστικά, η καφεΐνη είναι αγειοσυσταλτική, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στη συστολή και διαστολή των αγγείων του αίματος. Συντελεί επομένως στη μικροκυκλοφορία αλλά και στο να βελτιωθεί η όψη του πρηξίματος.

Extra tip: Κράτα πιο απλή τη ρουτίνα περιποίησης. Περιορίσου σε μια κρέμα ματιών και λίγο concealer και μη χρησιμοποιείς πολλές στρώσεις προϊόντων που βαραίνουν την επιδερμίδα. Επίσης, μείνει σταθερή σε μια κρέμα και μη τις εναλλάσσεις συνέχεια καθώς έχουν παρατηρηθεί ερεθισμοί από τη συνεχόμενη αλλαγή προϊόντων.

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με ρετινόλη για να πεις "αντίο" σε ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ