Follow us

Mermaid Cut | Το hot καλοκαιρινό κούρεμα που έχει κάνει θραύση στα social media

H top τάση στα κουρέματα του καλοκαιριού είναι "κομμένη και ραμμένη" για τα μακριά μαλλιά.

Simone Ashley Splash News / Ideal Image

Τι θα σκεφτόσουν αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα κούρεμα που είναι "κομμένο και ραμμένο" για τα σπαστά ή ακόμα και τα σγουρά μαλλιά, και είναι η καλύτερη επιλογή σε haircut για το καλοκαίρι; Στοιχηματίζουμε ότι θα ήθελες να το υιοθετήσεις asap, ιδίως αν αναζητάς εύκολες λύσεις για τα μαλλιά σου όταν είσαι διακοπές.

Curve Bangs | Η νέα τάση στα κουρέματα του καλοκαιριού που κάνει το πρόσωπο να δείχνει classy

Και εξηγούμαστε αμέσως: αναφερόμαστε στο "mermaid cut", ένα κούρεμα που έχει γίνει viral στο TikTok και δεν απορούμε για τον λόγο. Με τη φρενίτιδα που έχει προκαλέσει κάθε τι... mermaid (βλ. mermaidcore trend), ήταν επόμενο ότι η τάση θα επηρέαζε και τα κουρέματα. Το "γοργονέ" στιλ άλλωστε είναι σούπερ καλοκαιρινό και εφαρμόζεται παντού, από τα μαγιό και το μακιγιάζ μας, μέχρι τα χτενίσματα και τα νύχια μας. Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα έκανε την εμφάνισή του ένα mermaid κούρεμα, που άλλωστε πάει πακέτο με τα mermaid waves - και βοηθά τα μαλλιά να υποστηρίξουν άψογα το συγκεκριμένο χτένισμα.

@tingting_laii

should i post a tutorial?

♬ big boy sza - katelin

Τι ακριβώς είναι το "mermaid cut"; Για αρχή, πρόκειται για ένα από τα πιο ευέλικτα κουρέματα για μακριά (και, ιδανικά, σπαστά) μαλλιά, που τα βοηθά να αποκτούν φόρμα καθώς στεγνώνουν χωρίς να χρειάζεται να κάνεις σχεδόν καθόλου styling. Και όταν λέμε "φόρμα" εννοούμε βασικά αυτούς τους μαγικούς, ανάλαφρους κυματισμούς που συνήθως αποκτάμε μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Αυτό γίνεται χάρη στον τρόπο που κόβονται τα μαλλιά, που περιλαμβάνει διακριτικά φιλαρίσματα και layers που όμως δεν ξεκινούν από πολύ ψηλά, καταλαμβάνουν όμως όλα τα μήκη των μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, τα κοντύτερα μήκη στο μπροστινό μέρος έρχονται σε διάφορα layers και συχνά ξεκινούν από πλαϊνές αφέλειες (curtains bangs). Τα κοντύτερα αυτά layers πλαισιώνονται από πιο μακριά έτσι ώστε να μην χαθεί το μήκος. Αυτό ακριβώς το έντονο φιλάρισμα και τα διάφορα μήκη είναι που χαρίζουν όγκο και κίνηση ενώ δίνουν ένα πολύ παιχνιδιάρικο και girly vibe στο look.

Hair prep | Τα 5 SOS tips για υπέροχα μαλλιά λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Η συγκεκριμένη τεχνική κουρέματος κάνει το "mermaid cut" να μοιάζει πολύ με το "butterfly cut", ένα άλλο, εξίσου δημοφιλές κούρεμα, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των περισσότερων γυναικών με μακριά μαλλιά. Κι αυτό γιατί είναι η καλύτερη λύση αν θες να ανανεώσεις τα μαλλιά σου και να χαρίσεις όγκο και κίνηση σε αυτά, χωρίς να κόψεις πολύ μήκος.

To viral hack με το eyeliner για μεγαλύτερα ή πιο αμυγδαλωτά μάτια

Τι να προσέξεις:

Ιδανικά, αναζήτησε σχετικές φωτογραφίες για να δείξεις στον κομμωτή σου, ώστε να είσαι σίγουρη ότι έχει καταλάβει ακριβώς τι θες και να πετύχετε το αποτέλεσμα που έχεις ονειρευτεί. Επιπλέον, καλό είναι να το υιοθετήσεις εφόσον έχεις σπαστά ή σγουρά μαλλιά, καθώς τα εντελώς ίσια δεν μπορούν να υποστηρίξουν το στιλ με την ίδια ευκολία. Το συγκεκριμένο κούρεμα προϋποθέτει την υφή που έχουν συνήθως τα φυσικά σπαστά μαλλιά - και αυτήν ακριβώς ευνοούν και ενισχύουν.

Beauty Editor's tip: Χρησιμοποίησε μια κρέμα για styling σχεδιασμένη για σπαστά ή σγουρά μαλλιά, λίγο μετά το λούσιμο και πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου, ώστε να τα βοηθήσεις να αποκτήσουν το σχήμα και τη φόρμα που θες, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο από styling.

Δες την haircut τεχνική αλλά και το σωστό styling στο παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ