Follow us

Beauty Editor loves | Οι 5 καλύτερες κρέμες styling για σπαστά / σγουρά μαλλιά

Οι κρέμες διαμόρφωσης / φορμαρίσματος που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου.

gisele Splash News /Ideal Image

Τα heatless χτενίσματα, τα χτενίσματα δηλαδή που δεν χρειάζονται θερμότητα για να δημιουργηθούν, είναι ίσως από τα most-wanted hairstyles των τελευταίων χρόνων. Κάτι η low-maintenance νοοτροπία που καλλιεργήθηκε τα χρόνια της καραντίνας, κάτι η ανεμελιά του καλοκαιριού αλλά και η φυσικότητα που έχει γίνει το ζητούμενο στον χώρο της ομορφιάς, τα απλά και γρήγορα χτενίσματα που γίνονται... μόνα τους, έχουν την τιμητική τους πλέον.

Αναφερόμαστε κυρίως στα wavy hair ή/ και στις μπούκλες που πράγματι μπορείς να πετύχεις ακόμα και χωρίς καμία ισιωτική / ψαλίδι / σεσουάρ. Εντάξει, ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι για λίγο στέγνωμα, αλλά γενικά η ιδέα είναι ότι τα μαλλιά αποκτούν ένα φορμάρισμα στεγνώνοντας μόνα τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχεις ονειρεμένους κυματισμούς και μπούκλες χωρίς θερμότητα, με τους κυριότερους να αποτελούν τους παρακάτω: να πιάσεις τα μαλλιά σου σε κότσο ή πλεξούδα ενώ κοιμάσαι, να φορέσεις curling bands, να στεγνώσεις τα μαλλιά μετά το λούσιμο με τη φυσούνα κλπ.

Hair prep | Τα 5 SOS tips για υπέροχα μαλλιά λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς μια κρέμα φορμαρίσματος / styling. Γιατί ναι μεν θα γλυτώσεις τη θερμότητα των εργαλείων, δεν γίνεται να αποφύγεις όμως τα προϊόντα styling που είναι και αυτά που θα χαρίσουν διάρκεια, κράτημα αλλά και σχήμα στο χτένισμα που θες να φτιάξεις. Παράλληλα, θα προστατεύσουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα προσφέροντας λείανση και ενυδάτωση στην τρίχα, ενώ πολλά από αυτά μπορεί να περιέχουν και SPF για προστασία από τον ήλιο.

Mermaid Cut | Το hot καλοκαιρινό κούρεμα που έχει κάνει θραύση στα social media

Tip: Οι συγκεκριμένες κρέμες ενδείκνυνται κυρίως για σπαστά ή σγουρά μαλλιά, καθώς θα δώσουν σχήμα στην υφή των μαλλιών σου μετά το λούσιμο. Δεν θα λειτουργήσουν το ίδιο καλά αν τα μαλλιά σου είναι ολόισια.

Δες τις δικές μας 5 αγαπημένες κρέμες για σπαστά / σγουρά μαλλιά:

Curl Expression Cream-In-Jelly Definition Activator, L'oreal Professionnel

Curl Expression Cream-In-Jelly Definition Activator, L'oreal Professionnel

Κρεμώδες τζελ ενεργοποίησης σχήματος, σχεδιασμένο να προσφέρει επαγγελματικό styling στα σγουρά και πολύ σγουρά μαλλιά. Ενεργοποιεί την μπούκλα, για 12 φορές περισσότερη σμίλευση και 3 φορές περισσότερη ενυδάτωση, με λιγότερο φριζάρισμα.

Eimi Nutri Curl Shaper, Wella

Eimi Nutri Curl Shaper, Wella

Απόκτησε καλοσχηματισμένες μπούκλες με λάμψη και ελαστικό κράτημα με αυτήν την ενισχυτική κρέμα τζελ για τέλειες μπούκλες. 

Κρέμα Styling Natural Waves, Pantene Pro-V

Κρέμα Styling Natural Waves, Pantene Pro-V

Πλούσια κρέμα για φριζάρισμα, εμποτισμένη με μείγμα Pro-V και λάδι argan, αφήνει τα σπαστά μαλλιά λεία και ενυδατωμένα. Ταυτόχρονα, τους προσφέρει και θερμική προστασία ενώ σε βοηθά να διαμορφώσεις τα κυματιστά μαλλιά σου όπως θέλεις. 

Naturally Wavy, Lorvenn

Naturally Wavy, Lorvenn

Κρέμα φορμαρίσματος για σπαστά ή με ελαφριές μπούκλες μαλλιά. Ελέγχει και διαμορφώνει το σχήμα των μαλλιών, καθώς αυξάνει την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή τους.

Curl Defining Creme Light, Bumble & bumble

Curl Defining Creme Light, Bumble & bumble

Ενισχυμένη με ένα μίγμα από έλαια Αβοκάντο, Καρύδα & Jojoba, βούτυρα Shea & Κακάο ώστε να ενυδατώνει, να δαμάζει το φριζάρισμα και να χαρίζει απαλό και λαμπερό κράτημα. Ταυτόχρονα, σού επιτρέπει να δώσεις σχήμα και δομή στις μπούκλες ή τους κυματισμούς σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ