Follow us

10 λεπτόρρευστα αντηλιακά mists σώματος που έχουν υφή νερού στην επιδερμίδα

Μην κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών χωρίς έστω ένα από αυτά στο νεσεσέρ σου.

sun iStock

Η αντηλιακή προστασία έχει γίνει πλέον πιο απαραίτητη από ποτέ, με τους δερματολόγους να εφιστούν συνεχώς την προσοχή μας στο συγκεκριμένο θέμα - είναι γνωστές άλλωστε οι βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα. Και δεν μιλάμε μόνο για την προστασία του προσώπου αλλά και για αυτή του σώματος, που είναι εξίσου σημαντική για την υγεία μας.

Γιατί δεν είναι μόνο η εμφάνισή μας που διακυβεύεται (έγκαυμα, κοκκινίλες, ρυτίδες), αλλά - κυρίως - η υγεία μας, με το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος να είναι ολοένα και πιο συχνοί, και να επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα επιδερμίδας αλλά και την ηλικία τους.

Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όλες μας με την εφαρμογή του αντηλιακού

Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει να εφοδιαστείς εγκαίρως (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) με ένα αντηλιακό σώματος με SPF30 ή 50+, το οποίο μάλιστα πρέπει να είναι ευρέως φάσματος, να προστατεύει δηλαδή τόσο από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA όσο και από τη UVB και να το εφαρμόζεις όποια ώρα της ημέρας κι αν πρόκειται να βγεις από το σπίτι. Ο λόγος είναι απλός: η UVA, που ευθύνεται για τη φωτογήρανση (ρυτίδες, κηλίδες), είναι σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ η UVB, που σχετίζεται με το μελάνωμα, έχει τη μέγιστη έντασή της το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Καταλαβαίνεις επομένως γιατί δεν πρέπει να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο, πολύ περισσότερο τις μεσημεριανές που η ακτινοβολία βρίσκεται στο peak της, αλλά και γιατί οφείλεις να φοράς αντηλιακό συνέχεια και καθημερινά, ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά.

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ωστόσο που κάνει τους περισσότερους να "αντιπαθούν" τα αντηλιακά είναι τα λευκά υπολείμματα που αφήνουν τα περισσότερα στο δέρμα, ή ακόμα και η δυσκολία στο να απλωθούν ομοιόμορφα. Τα παραπάνω αποθαρρύνουν πολλούς από το να φορέσουν καθημερινά αντηλιακό (όπως οφείλουν, εφόσον εκτίθενται σημεία του σώματος στον ήλιο ακόμα και όταν περπατούν στον δρόμο ή οδηγούν), ενώ συχνά τα ξεχνούν ακόμα και στην παραλία. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ακούει στα "αντηλιακά mists", τις εξαιρετικά λεπτόρρευστες συνθέσεις που όχι μόνο απλώνονται πανεύκολα, κυριολεκτικά με ένα ψέκασμα, αλλά και έχουν ένα άγγιγμα σαν νερού στο δέρμα. Φυσικά, ούτε λόγος για λευκά σημάδια και υπολείμματα, μιας και πρόκειται πράγματι για διάφανες, υδαρείς φόρμουλες.

Favorite beauty picks | Τα 10 καλύτερα αντηλιακά με χρώμα για κάλυψη αλλά και προστασία στην πόλη, όλο τον χρόνο

Το θετικό τους είναι επίσης το εξής: δεν προστατεύουν μόνο από τις υπεριώδεις ακτίνες αλλά και χαρίζουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα, αφήνοντάς τη λεία, απαλή, βαθιά ενυδατωμένη αλλά και λαμπερή. Επιπλέον, δροσίζουν το δέρμα και δεν αφήνουν καμία κολλώδη / λιπαρή αίσθηση, ενώ πολλά διαθέτουν ένα ευχάριστο άρωμα που αφήνει μια διακριτική ευωδιά στην επιδερμίδα.

Δες τα δικά μας αγαπημένα αντηλιακά νερά:

Luxurious Suncare, Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF50, Intermed

Luxurious Suncare, Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF50, Intermed

Διάφανo spray που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, δημιουργώντας έναν υδρόφοβο φραγμό. Η αντιοξειδωτική σύνθεση με βιταμίνη C και ενισχυμένο συνδυασμό UV φίλτρων προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία από την UVA, UVB ακτινοβολία και αντιγηραντική δράση. Ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά, ενώ βελτιώνει την υφή του χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.

Vinosun High Protection Sun Water SPF50+, Caudalie

Vinosun High Protection Sun Water SPF50+, Caudalie

Το διφασικό αυτό νερό (με αόρατη υφή μεταξύ νερού και ελαίου) προστατεύει αποτελεσματικά πρόσωπο, σώμα και μαλλιά από τις ακτίνες UVA/UVB ενώ παράλληλα προσφέρει αντιοξειδωτική δράση στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Sun Beauty / Nude Skin Sensation - Eau de Protection Solaire SPF50, Lancaster

Sun Beauty / Nude Skin Sensation - Eau de Protection Solaire SPF50, Lancaster

Ένα προϊόν απίστευτα ανάλαφρης, αναζωογονητικής και "υδάτινης" υφής, για ένα χρυσαφένιο και ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί περισσότερο.Η μη-λιπαρή σύνθεσή του σαν νερό προσφέρει την πιο ευρεία προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA, UVB, το ορατό φως και τις υπέρυθρες ακτίνες ενώ διαθέτει ένα σούπερ καλοκαιρινό άρωμα πορτοκαλιού.

Sun Shield Face & Body Spray SPF30, Seventeen

Sun Shield Face & Body Spray SPF30, Seventeen

Aντηλιακό spray με SPF30 που εφαρμόζεται πανεύκολα και γρήγορα προσφέροντας προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα. Περιέχει φωτοσταθερά και ευρέος φάσματος φίλτρα για αποτελεσματική προστασία από τις UVA, UVB και IR ακτινοβολίες και είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Ροδιού, Βιταμίνη Ε, Προβιταμίνη Β5 και Aloe Vera gel, γνωστά για τις αντιοξειδωτικές, καταπραϋντικές και ενυδατικές τους ιδιότητες

Αντηλιακό mist σώματος SPF30, Avène

Αντηλιακό mist σώματος SPF30, Avène

Υψηλή αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα σε μορφή mist. Πολύ ευρεία προστασία από τις UVB-UVA. Είναι φωτοσταθερό, δεν κολλάει και έχει αόρατο τελείωμα. Προσφέρει ομοιόμορφο συνεχή ψεκασμό, αφήνοντας ένα προστατευτικό πέπλο στο δέρμα.

Oil-in-Mist Sun Care SPF50+, Clarins

Oil-in-Mist Sun Care SPF50+, Clarins

Αυτό το sun mist παρέχει πολύ υψηλή προστασία ενώ δημιουργεί μια υπέροχη αισθητηριακή εμπειρία, αφού είναι πανεύκολο στην εφαρμογή.

Sun Defence Face & Body spray SPF30, Radiant

Sun Defence Face & Body spray SPF30, Radiant

Aντηλιακό σπρέι με SPF30 που περιέχει φωτοσταθερά και ευρέος φάσματος φίλτρα για προστασία από τις UVA, UVB και IR ακτινοβολίες και αντιοξειδωτικό συστατικό που προσφέρει ισχυρή μακροχρόνια αντιοξειδωτική δράση. Εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε, Προβιταμίνη Β5 και φυσικής προέλευσης σακχαρίτη προστατεύει από την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας ενυδατώνοντάς την σε βάθος. 

Bariésun SPF50+ Spray Fragrance Free, Uriage

Bariésun SPF50+ Spray Fragrance Free, Uriage

Το Bariésun συνδυάζει ένα σύμπλοκο φίλτρων πολύ υψηλής απόδοσης και δύο δερματολογικές πατέντες για την προστασία του δέρματος, την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και της φωτογήρανσης που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και UVB και το μπλε φως. Αυτό το spray πολύ υψηλής προστασίας με ελαφριά και αδιάβροχη υφή εγγυάται αόρατο φινίρισμα καθώς και καλλυντική ευχαρίστηση σε κάθε χρήση. 

Capital Soleil Αντηλιακό Νερό Water Spray SPF50, Vichy

Capital Soleil Αντηλιακό Νερό Water Spray SPF50, Vichy

Αντηλιακό Νερό Υψηλής Προστασίας από τον ήλιο για λαμπερό μαύρισμα με βήτα καροτίνη και Ιαματικό Mεταλλικό Νερό της Vichy. Ιδανικό για Πρόσωπο και Σώμα.

Waterlover Sun Mist SPF30, Biotherm

Waterlover Sun Mist SPF30, Biotherm

To πρώτο ενυδατικό και αόρατο Sun Mist, φιλικό και ανθεκτικό στο νερό.Τόσο η σύνθεση όσο και η συσκευασία του σέβονται το περιβάλλον. Τα αντηλιακά φίλτρα UVA/UVB είναι οικολογικά ελεγμένα. Σε συνδυασμό με το Life PlanktonTM, έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα επούλωσης, ανανέωσης και προστασίας της επιδερμίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ