Follow us

Αυτή είναι η κορυφαία τάση στο σχήμα (και μήκος) νυχιών για το φετινό φθινόπωρο - και όχι μόνο

Τα κοντά νύχια έχουν την τιμητική τους φέτος.

nails Splash News / Ideal Image

Μιλάμε συχνά για τα χρώματα και σχέδια νυχιών που πρόκειται να επικρατήσουν κάθε σεζόν, πόσο συχνά συζητάμε όμως για το μήκος που κυριαρχεί στις τάσεις; Η αλήθεια είναι ότι το μήκος και το σχήμα στα νύχια είναι υποκειμενικές επιλογές, που η κάθε κοπέλα κάνει ανάλογα με τη βάση του νυχιού της αλλά και τα προσωπικά της γούστα και προτιμήσεις. Υπάρχει ωστόσο ένα μήκος που έχει κάνει θραύση τον τελευταίο καιρό και φαίνεται να προτιμάται κατά κόρον από τις περισσότερες γυναίκες.

Ο λόγος για τα κοντά νύχια, και πιο συγκεκριμένα τα κοντά τετράγωνα (square) ή squoval, έναν συνδυασμό οβάλ και τετράγωνου σχήματος. Όλα δείχνουν ότι η μόδα των πολύ μακριών νυχιών έχει αρχίσει να φθίνει, με τις διασημότερες και πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη να προτιμούν πλέον πιο κοντό μήκος για τα νύχια τους, αποφεύγοντας τα πολύ μακριά οβάλ ή ballerina nails που είναι επιπλέον αρκετά άβολα και δύσχρηστα στην καθημερινότητα. Θεωρούν επίσης, και όχι άδικα, ότι το κοντό μήκος στα νύχια δείχνει λιτό και απέριττο, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι είναι και πολύ πιο κομψό και classy.

Η Έλενα Χριστοπούλου έβαψε τα νύχια της στο πιο φωτεινό χρώμα για τη μεταβατική αυτή εποχή

Τέλος, είναι αλήθεια ότι τα κοντά νύχια υποστηρίζουν ακόμα καλύτερα σχεδόν όλα τα χρώματα νυχιών, και ιδιαίτερα τα σκούρα, που είναι και η τάση για το φθινόπωρο. Όσο κι αν νόμιζες το αντίθετο, το μπορντό, το σκούρο κόκκινο, το μπλε, το μαύρο και το κυπαρισσί είναι χρώματα που θα δείξουν πολύ πιο κομψά σε κοντά νύχια παρά σε μακριά. Ίσα ίσα που πολλές γυναίκες θεωρούν ότι τα μακριά, κατακόκκινα νύχια για παράδειγμα, δείχνουν κάπως άκομψα.

Πώς να διαλέξεις το ιδανικό για σένα σχήμα νυχιών

Τετράγωνα vs squoval νύχια: Tι να προτιμήσεις

Square nails

Το τετράγωνο σχήμα ταιριάζει σε όλα τα μήκη νυχιών, δείχνει ωστόσο ξεκάθαρα πιο κομψό στα κοντά νύχια. Έχει έντονες και ευδιάκριτες γωνίες, με άκρες που μπορούν να γίνουν αρκετά ευάλωτες σε σπασίματα. Καλύτερα να αποφεύγεται αν τα δάχτυλά σου δεν είναι πολύ μακριά ή αν η βάση των νυχιών σου είναι πλατιά, καθώς δεν δείχνει κολακευτικό το αποτέλεσμα. Είναι το ιδανικότερο σχήμα αν είσαι fan του γαλλικού μανικιούρ.

3 SOS tips για να μακρύνεις τα νύχια σου με φυσικό τρόπο

Squoval nails

Είναι τα τετράγωνα νύχια με τις στρογγυλεμένες άκρες. Το συγκεκριμένο σχήμα νυχιών είναι κάτι ενδιάμεσο στα οβάλ και το τετράγωνο με τις γωνίες του να είναι πιο καμπυλωτές και λιγότερο αιχμηρές.

Το squoval είναι ιδανικό για εσένα αν σου αρέσει μεν το τετράγωνο σχήμα, έχεις όμως κακή εμπειρία με τα συνεχή και αναπόφευκτα σπασίματα - επομένως θα βοηθήσει τα νύχια σου να μην σπάνε συχνά. Ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα, αλλά ιδιαίτερα σε νύχια με πλατιά βάση, ασχέτως με το μήκος που θα επιλέξεις.

Nail Cycling | Η viral τάση περιποίησης που χαρίζει πιο δυνατά, λαμπερά και όμορφα νύχια

Δες μερικά παραδείγματα στο πώς δείχνουν τα χρώματα στα κοντά νύχια:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ