Follow us

Acne prone skin | Το εγγυημένο hack μακιγιάζ που θα "σβήσει" στη στιγμή τα σπυράκια

Εμφάνισες σπυράκι ξαφνικά; Αυτό το makeup hack θα σε σώσει.

skin iStock

Ακόμα κι αν δεν έχεις ακνεϊκή επιδερμίδα, είναι πολύ πιθανό να έχεις έρθει αντιμέτωπη με την κλασική περίπτωση του να εμφανίσεις σπυράκι εν μια νυκτί. Και πολύ συχνά αυτό το σπυράκι θα εμφανιστεί τη χειρότερη στιγμή, λίγο πριν από μια σημαντική έξοδο ή το βράδυ πριν το πάρτι που περίμενες καιρό. Τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να το καμουφλάρεις τέλεια, και να συνεχίσεις κανονικά σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα.

Σπυράκια, ορατοί πόροι, ερυθρότητα | Πώς θα τα καλύψεις πλήρως κάνοντας το foundation να δείχνει αόρατο

Πώς; Με το μακιγιάζ φυσικά, και πιο συγκεριμένα, με τη μέθοδο του sandwich, μια μέθοδο που μέχρι πρότινος εφαρμόζαμε κυρίως στο skincare. Πρόκειται για την εφαρμογή απανωτών προϊόντων μακιγιάζ, το ένα πάνω στο άλλο, για να καλύψεις το σπυράκι χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να είναι "βαρύ". Απεναντίας, η επιδερμίδα φαίνεται αψεγάδιαστη και το σπυράκι σχεδόν... εξαφανισμένο.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

Tip: Την ίδια μέθοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα κι αν έχεις περισσότερα σπυράκια, πάντοτε με προσοχή ωστόσο και με oil-free προϊόντα, για να μην μπουκώσεις την επιδερμίδα σου.

Τα No-No's του skincare | 5 SOS πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις για επιδερμίδα λαμπερή "σαν μωρού"

Το makeup hack και πώς θα το πετύχεις:

Αφού περάσεις στην επιδερμίδα σου μια ελαφριά βάση με χρώμα, συνεχίζεις ψεκάζοντας το πρόσωπο με ένα setting spray. Στη συνέχεια, βάζεις τοπικά το concealer στην περιοχή που θες να καλύψεις, και εφαρμόζεις στο ίδιο σημείο λίγη πούδρα. Ολοκληρώνεις ψεκάζοντας και πάλι λίγο setting spray. To αποτέλεσμα; Έχεις καλύψει τοπικά την περιοχή χωρίς να βαρύνεις τσάμπα το υπόλοιπο πρόσωπο, ενώ με τη βοήθεια του setting spray το δέρμα σου έχει αποκτήσει μια αξιοζήλευτη, dewy όψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ