Follow us

Hair facial | Η εύκολη θεραπεία που θα σου χαρίσει λαμπερά, θεϊκά μαλλιά στο σπίτι

Η απαραίτητη θεραπεία που χρειάζονται τα μαλλιά σου (και το τριχωτό) για να λάμψουν.

HAIR Splash News / Ideal Image

Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με το hair care, πιθανόν να έχεις συνειδητοποιήσει ότι όλα τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζεις ξεκινούν από το τριχωτό. Θέματα που όλες μας βλέπουμε καθημερινά στα μαλλιά μας (αφυδάτωση, ξηροδερμία, αδύναμες άκρες, έλλειψη λάμψης, πιτυρίδα) έχουν την αφετηρία τους στην ελλιπή ή ανύπαρκτη φροντίδα του τριχωτού - αλλά και γενικότερα των μαλλιών μας.

Το λεγόμενο "scalp care" εξάλλου έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια - ένα αληθινό trend που σε βοηθά να αποκτήσεις λαμπερά, υγιή μαλλιά. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα όμορφα μαλλιά ξεκινούν πρωτίστως από ένα υγιές, καθαρό τριχωτό.

Editor's picks | Τα 10 καλύτερα hair oils για τα πιο μεταξένια μαλλιά που είχες ποτέ

Γι' αυτό και χρειάζονται εξίσου μια θεραπεία καθαρισμού, όπως ακριβώς και το πρόσωπό μας - ένα "facial" ή αλλιώς "hair facial" που θα τα αναζωογονήσει και θα τους χαρίσει όλη τη λάμψη που τους αρμόζει.

Λίγα περισσότερα για τη νέα αυτή τάση περιποίησης μαλλιών

To "hair facial" λέγεται και "Tokio Inkarami Treatment", και πρόκειται για μια αγωγή περιποίησης 5 βημάτων που δημιουργήθηκε αρχικά στην Ασία, πριν αρχίσει να υιοθετείται στα κορυφαία κομμωτήρια του πλανήτη. Το θετικό της είναι ότι μπορείς άνετα να την κάνεις κι εσύ στο σπίτι, από την άνεση του μπάνιου σου και στους δικούς σου χρόνους.

Clean Girl Hairstyle | Γιατί είναι καλύτερο για τα μαλλιά σου να αποφύγεις το πιο trendy χτένισμα της σεζόν

Όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις:

#1. Αρχικά, εφαρμόζεται ένα αρωματικό έλαιο στο τριχωτό, στο πρόσωπο και στον λαιμό με απαλές κινήσεις μασάζ για έξτρα χαλάρωση αλλά και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

#2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται το σαμπουάν και το conditioner που ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σου (πχ για ενυδάτωση, λάμψη, κατά της πιτυρίδας κλπ). Γίνονται 2 χέρια, ενώ αν χρειαστεί προηγείται και ένα χέρι με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (στις περιπτώσεις των πολύ λιπαρών μαλλιών).

#3. Έπειτα, εφαρμόζεται μια μάσκα ή scrub με άργιλο στο τριχωτό ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι, και εν ολίγοις, να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της διαδικασίας, καθώς η απολέπιση που προκαλείται από τον άργιλο καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, πράγμα που αφήνει απολύτως καθαρό (και άρα υγιές) το τριχωτό.

#4. Όσο περιμένουμε να δράσει η μάσκα ή το scrub, πολλοί προτείνουν να τυλίξουμε τα μαλλιά με ζεστή πετσέτα (ή αν υπάρχει η δυνατότητα να κάτσουμε για λίγο στο hair steamer). Ο ατμός ή η ζέστη της πετσέτας θα κάνει τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στους πόρους και άρα θα ενεργοποιήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τη δράση τους.

#5. Τελευταίο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι το πολύ καλό ξέβγαλμα με χλιαρό νερό, με πολλή προσοχή ώστε να μην μείνει κανένα υπόλειμμα στα μαλλιά. Σε αντίθετη περίπτωση, τα μαλλιά μπορεί να δείξουν λαδωμένα ακόμα και από την πρώτη ώρα, ενώ υπολείμματα που τυχόν παραμείνουν στο τριχωτό είναι και αυτά που προκαλούν συνήθως τα γνωστά θέματα.

Αποτέλεσμα; Τα υγιή, λαμπερά, μεταξένια μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ