Follow us

Clean Girl Hairstyle | Γιατί είναι καλύτερο για τα μαλλιά σου να αποφύγεις το πιο trendy χτένισμα της σεζόν

Μπορεί να είναι σούπερ δημοφιλές, όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για την τρίχα.

Hailey Bieber Splash News / Ideal Image

Είναι γεγονός ότι το "clean girl hairstyle" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα των τελευταίων χρόνων, με πλήθος influencers, μοντέλων και fashionistas να το έχουν λατρέψει. Πρόκειται για το αυστηρό, sleek χτένισμα που θέλει όλα τα μαλλιά μαζεμένα προς τα πίσω σε ένα low-bun ή ψηλή αλογοουρά, με χωρίστρα στη μέση.

Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα χτενίσματα βαφτίζονται έτσι καθώς ανήκουν στην κατηγορία των hairstyles που κάθε clean girl κάνει / θα έκανε στην καθημερινότητά του. Και όταν κάνουμε λόγο για τα clean girls, αναφερόμαστε κυρίως στις κοπέλες που έχουν κάνει χαρακτηριστικό στοιχείο της εμφάνισής τους το μίνιμαλ, καθαρό, χωρίς πολλές φανφάρες στιλ σε ντύσιμο, μακιγιάζ και μαλλιά. Έτσι, η επιδερμίδα τους είναι αψεγάδιαστη και λαμπερή, ακτινοβολώντας υγεία και dewy λάμψη, τα (μαζεμένα) τους μαλλιά είναι πάντοτε στην τρίχα - κυριολεκτικά - ενώ δείχνουν μια προτίμησα στα cool, oversized ρούχα σε nude τόνους και στα χρυσά κοσμήματα. Γενικότερα, διακρίνονται από έναν αέρα αβίαστης κομψότητας, καθαριότητας και φρεσκάδας που μπορείς να "μυρίσεις" από μακριά.

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

Καλά όλα αυτά, έχεις σκεφτεί όμως ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα για τα μαλλιά σου, αν κάνεις επαναλαμβανόμενα το ίδιο sleek, σφιχτό χτένισμα ξανά και ξανά; Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το "σφιχτό", μιας και όταν τα μαλλιά μας είναι συνέχεια πιασμένα ψηλά σε σφιχτούς κότσους και αλογοουρές, η φθορά για την τρίχα και το τριχωτό μπορεί να είναι ακόμα και ανεπανόρθωτη.

Vanilla Girl Hairstyles | 5 εύκολα χτενίσματα που θα σε χρίσουν το πιο stylish "Vanilla girl"

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα δημιουργείται αρχικά με το λαστιχάκι, το οποίο πρέπει να δέσεις πολλές φορές γύρω από την κοτσίδα σου, αν θες να μείνουν σταθερά ψηλά τα μαλλιά σου για ώρες. Μάλιστα, όσο πιο βαριά και μακριά τα μαλλιά, τόσο πιο σφιχτό δέσιμο πρέπει να κάνεις. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα αφενός να δημιουργείται έντονη τριβή στην τρίχα και ως εκ τούτου να αποδυναμώνεται και να σπάει, αφετέρου να προκαλείται πόνος στο τριχωτό από το τράβηγμα. Το ίδιο το τράβηγμα από την άλλη είναι δυνατόν να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ακόμα και σε αραίωση μαλλιών στο σημείο της χωρίστρας και στα πλαϊνά του κεφαλιού - στα σημεία δηλαδή που ασκείται η περισσότερη πίεση.

Editor's picks | Τα 10 καλύτερα hair oils για τα πιο μεταξένια μαλλιά που είχες ποτέ

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι κοπέλες που παρατηρούν αραίωση στο σημείο της χωρίστρας, ακριβώς επειδή τραβούν και χτενίζουν με πίεση τα μαλλιά τους προς τα κάτω για να δημιουργήσουν το low bun ή ponytail. Αυτή η επιθυμία να είναι όλα τα μαλλιά καλοχτενισμένα και να μην πετάει ούτε μια τριχούλα, έχει επισήμως προκαλέσει ένα θέμα αραίωσης, για το οποίο ήδη μιλούν πολλοί δερματολόγοι.

Τέλος, ακόμα και η συνεχόμενη χρήση λακ και άλλων ειδικών προϊόντων styling για να μείνουν τα μαλλιά κολλημένα στη θέση τους, μπορεί να προκαλέσουν τη δική τους φθορά στην τρίχα και στο τριχωτό, ιδίως αν δεν ξεβγάζονται σωστά και επαρκώς.

Disclaimer: Εννοείται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν κάνεις τα συγκεκριμένα χτενίσματα μια στο τόσο. Το πρόβλημα ανακύπτει αν τα προτιμάς στην καθημερινότητά σου, και μάλιστα για πολλές ώρες (πχ στο γραφείο ή στη σχολή).

Η λύση; Μπορείς να τα περιορίζεις σε πιο συγκεκριμένες περιστάσεις ή για λιγότερες ώρες (πχ για μια βραδινή έξοδο), ή να προτιμάς πιο χαλαρές αλογοουρές και κότσους, που είναι εξίσου stylish.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ