Follow us

Αυτή είναι η τάση στο μακιγιάζ ματιών που θα απέφευγε μια οφθαλμίατρος

Η περιοχή των ματιών χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο μακιγιάζ σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

eyes iStock

Είναι γεγονός ότι η περιοχή των ματιών συνολικά είναι μια από τις πιο ευαίσθητες του προσώπου, τόσο σε ό,τι αφορά την επιδερμίδα κάτω και γύρω από αυτά όσο και το εσωτερικό τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που εφαρμόζεις, από τις κρέμες μέχρι τα προϊόντα μακιγιάζ ματιών γιατί εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν μολύνσεις αν δεν προσέξεις. Ιδίως το μακιγιάζ είναι ακόμα πιο επίφοβο ακριβώς λόγω του ότι τα προϊόντα έρχονται σε άμεση επαφή με τα μάτια. Εμείς ρωτήσαμε μια οφθαλμίατρο ποια απ' όλα τα makeup trends θα απέφευγε, με γνώμονα την απόλυτη προστασία και υγιεινή της περιοχής και ιδού τι μας απάντησε:

Μια οφθαλμίατρος θα απέφευγε τα lash extensions για τον εξής λόγο:

Το "lash extension" μια αρκετά διαδεδομένη τεχνική επέκτασης βλεφαρίδων, που την προτιμούν πολλές γυναίκες τόσο για να κάνουν τις βλεφαρίδες τους να φαίνονται πιο μακριές, όσο και πιο πυκνές και γυριστές. Κι ενώ δεν έχουν βγει επίσημες έρευνες που να ενοχοποιούν το lash extension, η γιατρός υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλό ρίσκο συγκέντρωσης βακτηρίων στη ρίζα τους, ακόμα κι αν τις καθαρίζεις καθημερινά και με επιμέλεια. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό των βλεφάρων (και άρα πόνο ή ενόχληση) όπως και σε διάφορες μολύνσεις στο μάτι.

Wonder lashes | Με αυτό το απλό προϊόν για βλεφαρίδες δεν θα χρειαστεί να ξαναβάλεις lash extensions

Φυσικά, δεν λέμε να μην κάνεις ποτέ lash extension, ιδίως αν είναι μια τεχνική που σε ικανοποιεί και αποφέρει το εφέ που θες στις βλεφαρίδες σου. Μπορείς ωστόσο να μην τις φοράς μόνιμα στα μάτια σου, μειώνοντας τη χρήση τους σε απολύτως απαραίτητες περιστάσεις. Παράλληλα, μπορείς να δυναμώσεις τις βλεφαρίδες και να ενισχύσεις το μήκος τους φορώντας καθημερινά κάποιο από τα άπειρα lash serums που κυκλοφορούν και υπόσχονται πιο όμορφες, πυκνές και δυνατές βλεφαρίδες εφόσον εφαρμόζονται καθημερινά.

Beauty Editor's picks | 5 serum mascara για ονειρεμένα μακριές και δυνατές βλεφαρίδες

Extra tip: Οι οφθαλμίατροι κάνουν ισχυρή σύσταση για μεγάλη προσοχή και στα μολύβια ματιών ή στις μάσκαρα που δεν κρατούνται σε σωστές συνθήκες φύλαξης. Τα βασικά που πρέπει να θυμάσαι είναι τα παρακάτω:

- Τα μολύβια ματιών πρέπει απαραιτήτως να ξύνονται πριν από κάθε χρήση με την ειδική ξύστρα, ώστε να απομακρύνονται όλα τα βακτήρια ή η σκόνη που υπάρχουν σε αυτά. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα μολύβια που χρησιμοποιούνται στην υγρή γραμμή των βλεφάρων,

- Αν η μάσκαρα πολυκαιρίσει, καλό είναι να απορρίπτεται στα σκουπίδια. Έχε στο νου σου ότι έχουν διάρκεια ζωής, περίπου, μέχρι και έξι μήνες.

- Ακόμα όμως και να μην έχει παρέλθει το εξάμηνο, είναι πιθανόν το προϊόν να έχει αλλοιωθεί / χαλάσει. Αυτό συμβαίνει όταν το χρώμα φαίνεται κάπως ξεραμένο ή/ και δεν απλώνεται καλά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ