Follow us

Καφέ κηλίδες στα χέρια | Οι λευκαντικές κρέμες που θα σε βοηθήσουν να τις "εξαφανίσεις"

Οι εξειδικευμένες κρέμες χεριών που θα γίνουν σύμμαχοί σου στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων.

κρέμα χεριών Istock Photo

Οι καφέ κηλίδες και οι πανάδες στο δέρμα απασχολούν ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, τόσο μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νεότερες που έχουν εκτεθεί στον ήλιο λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε. Κι ενώ οι περισσότερες παραπονιούνται για κηλίδες στο πρόσωπο, αυτές κάνουν εξίσου την εμφάνισή τους και στα άκρα, με τις παλάμες να αποτελούν το #1 συχνότερο σημείο εμφάνισής τους.

Βέβαια, η προτεραιότητα των γυναικών είναι να εξαλείψουν τις καφέ κηλίδες πρωτίστως από το πρόσωπο, όμως και οι κηλίδες στα χέρια δεν είναι ένα αμελητέο θέμα. Μάλιστα, μπορούν να γίνουν πολύ έντονες όσο μεγαλώνεις και δεν τις φροντίζεις, κάνοντας την όψη των χεριών σου να δείχνει γερασμένη - άλλωστε, οι καφέ κηλίδες συγκαταλέγονται και επισήμως στα σημάδια γήρανσης, και μάλιστα στα πρώιμα.

Textured skin | 4 σωτήρια tips για να βελτιώσεις την όψη των πόρων, λεπτών γραμμών και άλλων σημαδιών στο πρόσωπο

Τι είναι οι κηλίδες;

Για να γίνει, αρχικά, πιο κατανοητός ο ορισμός των σκούρων κηλίδων, οι ειδικοί αναφέρονται στις χρωματικές αλλοιώσεις / δυσχρωμίες του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά συνήθως ως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής (στο πρόσωπο), αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης) - εξού και θα τις δεις σε αρκετές νέες γυναίκες.

Τι να κάνεις για να τις προλάβεις / αντιμετωπίσεις:

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να τις προλάβεις αλλά και να βελτιώσεις την όψη και το χρώμα τους. Αρχικά, καλό είναι να φοράς αντηλιακό ΚΑΙ στα χέρια αλλά και σε κάθε σημείο που εκτίθεται στον ήλιο καθημερινά, όλο τον χρόνο. Ο ήλιος είναι έντονος στη χώρα μας και τον χειμώνα, ενώ μας βλέπει ακόμα και όταν φοράμε κλειστά ρούχα. Μην ξεχνάς λοιπόν την εφαρμογή αντηλιακού και στις παλάμες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι 10 καλύτερες κρέμες ματιών με βιταμίνη C για λάμψη και αντιγήρανση

Όσο για την αντιμετπώπισή τους αφού εμφανιστούν, μπορείς να εφοδιαστείς με τις εξειδικευμένες κρέμες χεριών που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά και λευκαντικά στοιχεία, στοχεύοντας τον αποχρωματισμό των κηλίδων και άλλων δυσχρωμιών. Παράλληλα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα οπότε άνετα μπορούν να γίνουν οι κρέμες χεριών που χρησιμοποιείς ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά σου.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Δες παρακάτω τις δικές μας αγαπημένες κρέμες χεριών για βελτίωση των σκούρων κηλίδων:

Phyto-Blanc Targeted Dark Spot Corrector, Sisley Paris

Phyto-Blanc Targeted Dark Spot Corrector, Sisley Paris

Εμπλουτισμένο με ένα σύμπλεγμα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το προϊόν διόρθωσης των καφέ κηλίδων υψηλής ακρίβειας Targeted Dark Spot Corrector εξασθενεί όλους τους τύπους καφέ κηλίδων που οφείλονται στη γήρανση, στον ήλιο ή σε σπυράκια από τις πρώτες 15 ημέρες χρήσης. H ισχυρή σύνθεση λεύκανσης στοχεύει τόσο τις παλαιότερες, όσο και τις εκτεταμένες καφέ κηλίδες που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να μειωθούν.

Anti-bacterial hand cream, Grown Alchemist

Anti-bacterial hand cream, Grown Alchemist

Μια πρωτοποριακή, μη λιπαρή κρέμα χεριών, σχεδιασμένη με αντιβακτηριακά και καταπραϋντικά συστατικά που ενυδατώνει σε βάθος τα χέρια σας και προσφέρει αίσθηση απαλότητας και άνεσης στην επιδερμίδα.

Luminous Anti-Spot Advanced Hand Cream SPF15, Nivea

Luminous Anti-Spot Advanced Hand Cream SPF15, Nivea

Πρωτοποριακή φόρμουλα εμπλουτισμένη με LUMINOUS630® και υαλουρονικό οξύ που μειώνει τις κηλίδες στα χέρια και εμποδίζει την επανεμφάνισή τους ενώ θρέφει εντατικά τα ξηρά χέρια για 24 ώρες.

Spot End Hand cream SPF15, Frezyderm

Spot End Hand cream SPF15, Frezyderm

Συνδυασμός ενεργών λευκαντικών, φίλτρων UVA-UVB νέας γενιάς, βιταμίνης Ε, υαλουρονικού οξέος και Oleoeuropeine. Προλαμβάνει τις δυσχρωμίες, ενυδατώνει και βελτιώνει την ελαστικότητα των χεριών. Αντιμετωπίζει κηλίδες γήρανσης, κηλίδες από τον ήλιο και κηλίδες από τη χρήση φαρμάκων. Μειώνει τη παραγωγή των καφέ κηλίδων κατά 83% .

Nuxuriance Ultra Anti-Dark Spot and Anti-Aging Hand Cream, Nuxe

Nuxuriance Ultra Anti-Dark Spot and Anti-Aging Hand Cream, Nuxe

Κρέμα χεριών κατά των χρωστικών κηλίδων που φωτίζει ορατά τις σκούρες κηλίδες, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και το αφήνει βελούδινα απαλό στην αφή.

Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream, Caudalie

Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream, Caudalie

Κρέμα χεριών που διορθώνει τις κηλίδες, προστατεύει και θρέφει για αισθητά πιο όμορφα χέρια, χωρίς λιπαρό αποτέλεσμα. Ειδικά σχεδιασμένο για τα χέρια, το Vinoperfect Dark Spot Correcting Hand Cream ξεθωριάζει ορατά τις καφέ κηλίδες, τα εμποδίζει να εμφανιστούν και θρέφουν τα χέρια χωρίς να αφήνουν μια λιπαρή μεμβράνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ