Follow us

Αφυδατωμένο δέρμα από το κρύο; Οι 10 καλύτερες ενυδατικές κρέμες για πρόσωπο απαλό "σαν μωρού"

Οι κρέμες ημέρας και νύχτας που χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον χειμώνα.

beauty Splash News / Ideal Image

Με την απότομη αλλαγή του καιρού τις τελευταίες ώρες αλλά και τις έντονες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας γενικότερα, είναι πιθανό να έχεις ήδη δει αλλαγή στην επιδερμίδα σου - ή να δεις μέσα στις επόμενες μέρες. Το σκάσιμο, η ξηρότητα, η αίσθηση τραβήγματος καθώς και άλλες ευαισθησίες που μπορεί να εμφανίζεις όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, στα χέρια και στα χείλη, είναι οι πιο συνηθισμένες επιπτώσεις που μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικές, ενώ η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους δεν ευνοούν καθόλου την κατάσταση.

Cold Creams | 5 κρέμες - βάλσαμο για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας ή/και των ρυτίδων

Είναι γεγονός ότι τον χειμώνα γενικά, αλλά και υπό αυτές τις συνθήκες ειδικά, τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα αυτή να χρειάζεται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Μερικές από τις συνήθειες που ωφελούν πολύ την επιδερμίδα σου στο κρύο είναι οι μάσκες προσώπου, η αποφυγή ζεστού ή καυτού νερού στον καθαρισμό και στο ντουζ, η εντατική ενυδάτωση των χειλιών - και προτείνεται να τις ακολουθείς πιστά αν θες υγιές, ενυδατωμένο δέρμα.

Κι όμως, αυτές οι 3 skincare συνήθειες μπορούν να σχηματίσουν (πρόωρες) ρυτίδες στο πρόσωπο

Ωστόσο, η περιποίηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα skincare προϊόντα, (πρέπει να) παραμένει προτεραιότητα. Όταν μιλάμε για skincare τον χειμώνα, καλό είναι να προτιμάς πιο κρεμώδεις φόρμουλες για τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς και όχι τόσο υδαρείς ή τζελ υφές, που είναι τέλειες για το καλοκαίρι αλλά δεν λειτουργούν το ίδιο καλά τους πιο κρύους μήνες. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αφού ενδέχεται οι ανάγκες της να αλλάζουν υπό συνθήκες κρύου, και να γίνεται πιο "κανονική" ή "μικτή", πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα θα εμφανίζει ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Είναι γεγονός πάντως ότι όταν πέφτει η θερμοκρασία, όλοι οι τύποι επιδερμίδας χρειάζονται βαθιά θρέψη και όχι απλά ενυδάτωση.

Baby soft skin | 5 ενυδατικές κρέμες σώματος για επιδερμίδα απαλή "σαν μωρού" στο κρύο

Δες παρακάτω τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για τον φετινό χειμώνα:

Κρέμα Προσώπου Ενυδάτωση & Ανάπλαση, Bepanthol

Κρέμα Προσώπου Ενυδάτωση & Ανάπλαση, Bepanthol

Σύνθεση που περιέχει 5% Προβιταμίνη Β5, η οποία ενυδατώνει και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Η σύνθεσή της επίσης, με το ισχυρό σύμπλεγμα Βιταμινών A,C,E ειδικά προστατευμένες σε έναν ενεργό λιπιδικό φορέα, τα λιποσώματα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και το προστατεύει από πρόωρη γήρανση.

Moisturizing 24h Cream, Frezyderm

Moisturizing 24h Cream, Frezyderm

Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό που προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσεις το δέρμα σου να ξεδιψά και να αποκτά την απαλότητα και την ελαστικότητα που αναζητά. Χάρη στη λεπτόρρευστη και μη λιπαρή υφή της που απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, αποτελεί εξαιρετική βάση μακιγιάζ και είναι ιδανική για μεικτές και κανονικές επιδερμίδες.

Toleriane Sensitive Creme Καθημερινή Ενυδάτωση Προσώπου με Πρεβιοτικά, La Roche Posay

Toleriane Sensitive Creme Καθημερινή Ενυδάτωση Προσώπου με Πρεβιοτικά, La Roche Posay

Η La Roche Posay Toleriane Sensitive cream ενυδατώνει για 48 ώρες χάρη στη γλυκερίνη, επανορθώνει και προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό χάρη στα κεραμίδια, καταπραΰνει εντατικά χάρη στη βιταμίνη Β3.

Lait-Crème Concentré , Embryolisse

Lait-Crème Concentré , Embryolisse

Mε υφή γαλακτώματος που συνδυάζει πολλαπλές χρήσεις: ενυδατική φροντίδα που θρέφει την επιδερμίδα, primer πριν το μακιγιάζ, αλλά και προϊόν ντεμακιγιάζ για τον καθαρισμό του προσώπου. Η σύνθεσή της με συστατικά φυσικής προέλευσης, πλούσια σε βασικά λιπαρά οξέα και βιταμίνες, προσφέρει στην επιδερμίδα τα κατάλληλα εφόδια για απόλυτη θρέψη, ενυδάτωση και επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης. 

Universal Cream Καθημερινή Κρέμα Πολλαπλής Χρήσης, Filorga

Universal Cream Καθημερινή Κρέμα Πολλαπλής Χρήσης, Filorga

Η Filorga Universal Cream με υαλουρονικό οξύ αποτελεί μία καθημερινή φροντίδα προσώπου που ενυδατώνει, απαλύνει και καταπραΰνει ακόμη και τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Bee Radiant Peony & Patented Propolis Rich Texture, Apivita

Bee Radiant Peony & Patented Propolis Rich Texture, Apivita

Η βελούδινη Κρέμα της Apivita αποτελεί ένα νέο επίπεδο στην προστασία και την αναγέννηση της επιδερμίδας.
Προλαμβάνει, καθυστερεί και επιδιορθώνει τη δημιουργία σημαδιών γήρανσης (λεπτές γραμμές, ρυτίδες), αποκαλύπτοντας μια λαμπερή, σφριγηλή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Water Crush Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου, clinea

Water Crush Ενυδατική Κρέμα-Gel Προσώπου, clinea

Μία ελαφριά κρέμα-gel που φέρνει μια έκρηξη νερού στην επιδερμίδα σου. Ξαναγεμίζει την επιδερμίδα σου άμεσα με ενυδάτωση που διαρκεί.

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Η Cera Repair Barrier Cream έχει λεπτή υφή και σύνθεση οικολογικά και βιώσιμα σχεδιασμένη.
Περιέχει το αποκλειστικό μας συστατικό, το προβιοτικό κλάσμα Life Plankton™ και επανορθωτικά Βιοκηραμίδια, τα οποία αναπληρώνουν τις φυσικές αποθήκες κηραμιδίων της επιδερμίδας.
Έτσι, επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό και τον ενδυναμώνει, ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αφυδάτωση και τις εξωτερικές επιθέσεις, καθυστερώντας και προλαμβάνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Ultra Facial Cream, Kiehl's

Ultra Facial Cream, Kiehl's

Mε τη μοναδική ανάλαφρη υφή της, η Νο1 κρέμα προσώπου της Kiehl's προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί, χαρίζοντας μια εμφανώς πιο απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα. Με βασικά συστατικά τη Γλυκοπρωτεΐνη από θαλάσσιους πάγους και το Σκουαλάνιο, ένα εξευγενισμένο φυτικό έλαιο που προέρχεται από την ελιά, αυτή η μη-λιπαρή και ανάλαφρη σύνθεση, η νέα σύνθεση της Ultra Facial Cream προσφέρει 2.3 φορές περισσότερη ενυδάτωση, ακόμη και στις πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας.

Mediterranean Donkey Milk Protein Strengthening Face Cream, KORRES

Mediterranean Donkey Milk Protein Strengthening Face Cream, KORRES

Ενυδατική κρέμα προσώπου για ενισχυμένη θρέψη με πλούσιο σύμπλεγμα πρωτεϊνών ενδυνάμωσης από Γάλα Γαϊδούρας και βιταμινών Ε και Β5 που δρα για 48 ώρες και θωρακίζει το δέρμα χαρίζοντάς του υγιή, λαμπερή και νεανική όψη. Έχει μη λιπαρή υφή που απλώνεται εύκολα και απορροφάται γρήγορα. Είναι ιδανική για εντατική φροντίδα σε περιόδους έντονου κρύου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ