Follow us

Οι 3 skincare τάσεις που θα ακολουθούν όλες οι beauty addicts το '24

Όλοι οι τρόποι (και τα νέα συστατικά) που χρειάζεται να γνωρίζεις για ονειρεμένη επιδερμίδα.

skin Splash News / Ideal Image

To skincare είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο hot topics που απασχολεί διαχρονικά τις περισσότερες γυναίκες - ποια δεν θέλει, άλλωστε, υγιή επιδερμίδα που να ακτινοβολεί υγεία; Κι ενώ το 2023 είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα κάθε skincare addict οι LED masks, το double cleansing και το skin icing ή κρυοθεραπεία, φέτος το σκηνικό αλλάζει - ή καλύτερα, εξελίσσεται. Ο στόχος των skincare τάσεων για το 2024; Όλα περιστρέφονται γύρω από ένα ζητούμενο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο: την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Αυτή τη φορά ωστόσο, λίγο πιο φυσικά.

"Peach Fuzz" manicure | To χρώμα της χρονιάς δείχνει "ακριβό" στα νύχια μας

Τα 3 top trends που θα μας απασχολήσουν φέτος είναι τα παρακάτω:

#1. Διάφανη επιδερμίδα

Φέτος, περισσότερο ίσως από ποτέ, στοχεύουμε σε μια τόσο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα που δείχνει σχεδόν διάφανη. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μην χρειάζεται να φορέσουμε καν foundation, αλλά να μπορούμε να βγαίνουμε το βράδυ ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Πράγμα που ήδη συμβαίνει με τις Hollywood stars, μιας και οι περισσότερες προτιμούν το barely there makeup ακόμα και στο red carpet.

Αυτό είναι το συστατικό που θα κάνει τους πάντες να σε ρωτούν τι άρωμα φοράς

Πώς θα το πετύχεις;

Οι skincare experts δεν προκρίνουν τη χρήση περίπλοκων θεραπειών ή συνθετικών συστατικών σε δύσκολες ρουτίνες που κανείς δεν ακολουθεί. Αντιθέτως, οι εξειδικευμένες αγωγές στο ιατρείο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε πελάτισσας, είναι οι πλέον ενδεδειγμένες. Επιπλέον, τα φυσικά συστατικά έναντι των συνθετικών (πχ bakuchiol αντί για ρετινόλη κλπ) είναι το μέλλον των skincare proucts για πολλούς λόγους (περιβαλλοντική συνείδηση, καλύτερη αποτελεσματικότητα κλπ).

#2. Απλότητα vs ποσότητα

Άλλη μια φορά που ο κανόνας "less is more" έχει εφαρμογή στον τομέα της ομορφιάς - και τον ασπαζόμαστε πλήρως. Φέτος ξεχνάμε τις 10-step ρουτίνες που τόσο πολύ αγαπήσαμε την περίοδο της καραντίνας, όσο κι αν εξυπηρετούν τις Κορεάτισσες με εξαιρετικά, ομολογουμένως, αποτελέσματα. Πλέον, οι πιο εύκολες ρουτίνες με 3 (το πολύ) βήματα αλλά και πιο απλά συστατικά (και όχι τόσο δραστικά) είναι προτιμότερες για πολλούς λόγους.

Πρώτον, σε βοηθούν να τις ακολουθήσεις πιο πιστά, και ως εκ τούτου να βλέπεις πράγματι αποτελέσματα στο δέρμα σου. Δεύτερον, δεν επιβαρύνεις το περιβάλλον με την αγορά 10+ μπουκαλιών, κάθε δύο με τρεις μήνες. Και τρίτον και σημαντικότερο, δεν βαραίνεις την επιδερμίδα σου με χίλιες δυο στρώσεις προϊόντων ή επικίνδυνους συνδυασμούς δραστικών συστατικών, που μπορεί να την μπουκώσουν και να δημιουργήσουν ακόμα και break-outs ακμής. Σίγουρα πάντως, δεν θα την αφήσουν λαμπερή και διάφανη, όπως θα ήθελες.

Η λύση:

Ο στόχος φέτος είναι η υγεία του επιδερμικού φραγμού αλλά και η επαναφορά της σωστής λειτουργίας του, που επιτυγχάνεται με πιο απλά (και κλασικά) συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ ή τα ceramides. Μόνο αν έχουμε πετύχει το παραπάνω, το δέρμα μας θα μπορέσει να λάμψει και να ανακτήσει την υγεία του - σε περίπτωση που έχει διαταραχθεί. Δεν χρειάζεσαι πολλά: ένα καλό καθαριστικό προσώπου, το σέρουμ σου (που μπορεί να είναι ένα concentrated treatment με συνδυασμό συστατικών) και μια ενυδατική - το αντηλιακό εννοείται, δεν λογίζεται καν στη ρουτίνα.

Όσο για τα δραστικά συστατικά, τα συνθετικά αντικαθίστανται όπως είπαμε με συστατικά που προέρχονται από τη φύση (πχ βιταμίνη C από τριαντάφυλλο, φυτικό γλυκολικό οξύ κλπ).

#3. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

Μπορεί να υπάρχει μια δόση υπερβολής στο γεγονός ότι οι 20χρονες κοπέλες φορούν από νωρίς ρετινόλη για να προλάβουν τη δημιουργία ρυτίδων, όμως πιάνεις το νόημα του trend: η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Και η Gen Z γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα πώς να προφυλαχθεί από την πρόωρη γήρανση ή από τα ξαφνικά ξεσπάσματα ακμής που οφείλονται σχεδόν πάντα σε εξωτερικούς παράγοντες - όταν μιλάμε για ενηλίκους.

Έτσι, περισσότερο ακόμη από τη ρετινόλη, το αντηλιακό (πρέπει να) παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, όλο τον χρόνο.

One extra trend:

eye patches, αλλά και γενικότερα οι sheet masks, είναι το skincare trend που ήρθε για να μείνει. Είναι οικονομικά ενώ προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα ενυδάτωσης και λάμψης και εφαρμόζονται πανεύκολα μέσα στη μέρα. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν παντού στα social media, με τις skincare addicts να μην φοβούνται να φωτογραφηθούν με αυτά.

6 sheet masks για ενυδάτωση και λάμψη που θα αγόραζε και μια beauty editor

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ