Follow us

3 χτενίσματα για υπέροχα μαλλιά στη βροχή, με έμπνευση από τις πιο stylish celebrities

Plus, οι συμβουλές της beauty editor για να απαλλαγείς από το (έντονο) φριζάρισμα.

Βάσια Κωσταρά Instagram

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να σου χαλάει τα μαλλιά η βροχή, ιδίως όταν έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο για να τα φτιάξεις. Όπως εξίσου ενοχλητικό είναι και το φριζάρισμα που εντείνεται με την υγρασία τις βροχερές μέρες και αλλάζει όλη την εικόνα των μαλλιών σου.

"Peach Fuzz" manicure | To χρώμα της χρονιάς δείχνει "ακριβό" στα νύχια μας

Κι ενώ λίγο φριζάρισμα είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο, όλες τις μέρες, πόσω μάλλον τις πιο βροχερές, είναι γεγονός ότι η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών πρέπει να αλλάζει ώστε να προστατεύεται η τρίχα - αλλά και να μην χαλάει το χτένισμά σου. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά έξυπνα hairstyles που θα τιθασεύσουν τα μαλλιά σου και θα τα κάνουν να δείχνουν καλοχτενισμένα κάθε στιγμή.

Οι συμβουλές μας για τη μείωση του φριζαρίσματος:

Γενικότερα, έχε στο μυαλό σου ότι το λίγο φριζάρισμα είναι απολύτως φυσιολογικό σε όλες τις περιστάσεις, πόσω μάλλον όταν έχει και υγρασία. Λίγο φριζάρισμα δεν έβλαψε ποτέ καμία - το πρόβλημα ξεκινά όταν γίνεται υπερβολικό.

#1. Για λεία, λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά, μην ξεχνάς να κάνεις ειδικές μάσκες μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Οι μάσκες και οι διάφορες θεραπείες ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα με αποτέλεσμα το φριζάρισμα να μειώνεται αισθητά. Επίσης, μην ξεχνάς να περιποιείσαι και το τριχωτό της κεφαλής με ειδικά σχεδιασμένες μάσκες και peelings που καθαρίζουν σε βάθος την περιοχή. Και κάτι εξίσου σημαντικό: μην τρίβεις με μανία τα μαλλιά σου στο λούσιμο. Αντίθετα, κάνε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τριχωτό και άσε τη σαπουνάδα να τρέξει στις άκρες των μαλλιών σου - η τρίχα θα καθαρίσει κανονικά.

#2. Απόφυγε το χτένισμα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα και προτίμησε γενικότερα μια βούρτσα με φυσική τρίχα ή μια χτένα με αραιά δόντια. Δώσε προσοχή επίσης στον τρόπο που τα χτενίζεις. Προτίμησε να ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω για να τα ξεμπερδεύεις σταδιακά, καθώς η αντίθετη φορά θα έχει ως αποτέλεσμα το σπάσιμο και την ταλαιπωρία της τρίχας.

#3. Θα έχεις παρατηρήσει ότι όταν στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι, αυτά φουντώνουν και φριζάρουν υπερβολικά. Η συμβουλή μας είναι να προτιμάς να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά, ωστόσο όταν αυτό δεν είναι εφικτό, προτίμησε να χρησιμοποιείς το σεσουάρ στη χαμηλότερη σκάλα και με κρύο αέρα. Επίσης, θα συμβουλεύαμε να αποφεύγεις γενικότερα τη χρήση εργαλείων styling και να χρησιμοποιείς απαραιτήτως θερμοπροστατευτικά spray και έλαια μαλλιών για έξτρα ενυδάτωση και προστασία.

Όσο για τα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις, αντλήσαμε έμπνευση από τις πιο stylish celebrities και ιδού μερικές ιδέες που μπορείς να υιοθετήσεις πανεύκολα:

#1. Φόρα φαρδιά κορδέλα:

Οι 90s oversized headbands καλύπτουν μεγάλο μέρος του κεφαλιού, αποτρέποντας το φριζάρισμα και προστατεύοντας με κάποιον τρόπο τα μαλλιά, όπως ακριβώς θα έκανε ένα καπέλο ή ένας σκούφος. Παράλληλα, είναι ό, τι πιο stylish μπορείς να φορέσεις τη δεδομένη περίοδο αφού έχουν κάνει δυναμικό comeback.

5 Ελληνίδες celebrities προτείνουν το hair accessory που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν σαν κομμωτηρίου

#2. Ξέθαψε το καπέλο ή τον σκούφο σου:

Τα κάθε είδους καπέλα αι σκουφάκια προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά από τη βροχή, ενώ το γεγονός ότι δεν βρέχονται και διατηρούνται στεγνά, μειώνει το φριζάρισμα.

Stylish with a beanie | 5 celebrities προτείνουν τα πιο cool χτενίσματα για σκουφάκι ή jockey

#3. Μάζεψε τα μαλλιά σου

Οτιδήποτε κι αν επιλέξεις σε χτένισμα, από χαλαρή πλεξούδα μέχρι χαμηλό κότσο ή αλογοουρά, τα μαλλιά θα είναι μαζεμένα οπότε δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους από τον αέρα ούτε θα βρέχονται τα μήκη και οι άκρες. Παράλληλα, το φριζάρισμα αποτρέπεται ακριβώς επειδή είναι ήδη χτενισμένα και μαζεμένα, ενώ αν έχεις εφαρμόσει λακ ή άλλο προϊόν styling, δείχνουν ακόμα πιο τιθασευμένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ