Follow us

Νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε "τραβάει"; 5 πλούσιες ενυδατικές κρέμες - βάλσαμο ακόμα και για τα πιο ξηρά δέρματα

Η εντατική ενυδάτωση και θρέψη με τις σωστές ενυδατικές κρέμες είναι το παν για βελούδινη επιδερμίδα τον χειμώνα.

Bella Hadid Splash news / Ideal Image

Είναι γεγονός ότι τον χειμώνα τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα αυτή να χρειάζεται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Το σκάσιμο, η ξηρότητα, η αίσθηση τραβήγματος και άλλες ευαισθησίες που μπορεί να νιώθεις όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, τα χέρια και τα χείλη, μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά, ενώ η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους δεν ευνοούν καθόλου την κατάσταση. Όσο για τις απότομες αυξομοιώσεις της θερμοκρασίας στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, αυτές μόνο χειρότερη μπορούν να κάνουν την κατάσταση.

Baby soft skin | 5 ενυδατικές κρέμες σώματος για επιδερμίδα απαλή "σαν μωρού" στο κρύο

Σε αυτό το σημείο μπαίνει η απαραίτητη ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, που καλό είναι να γίνεται με τα κατάλληλα skincare προϊόντα. Ιδανικά, πρέπει να ακολουθείς μια ρουτίνα περιποίησης με κρέμες και ορούς κατά της ξηρότητας, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Προτείνουμε να προτιμήσεις πιο κρεμώδεις φόρμουλες για τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς και όχι τόσο υδαρείς ή τζελ υφές, που είναι τέλειες για το καλοκαίρι αλλά δεν λειτουργούν το ίδιο καλά τον χειμώνα. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αφού ενδέχεται οι ανάγκες της να αλλάζουν υπό συνθήκες έντονου κρύου, και να γίνεται πιο "κανονική" ή "μικτή", πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα θα εμφανίζει ξηρότητα ή ξεφλούδισμα.

Αφυδατωμένα, ξηρά χείλη από το κρύο; Με αυτά τα lip balms θα δεις αμέσως διαφορά

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 5 πιο αγαπημένες μας κρέμες - βάλσαμο, ακόμα και για τις πιο ξηρές επιδερμίδες:

Greek Yoghurt Nourishing Probiotic Gel-Cream, KORRES

Greek Yoghurt Nourishing Probiotic Gel-Cream, KORRES

Πλούσια θρεπτική κρέμα, ενισχυμένη με προβιοτικά από ελληνικό γιαούρτι, συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την ενυδατική του δράση.
Πλούσια πηγή προβιοτικών για θρέψη και προστασία του δέρματος αλλά και 48ωρη ενυδάτωση.

Moisturizing Cream For Dry To Very Dry Skin, CeraVe

Moisturizing Cream For Dry To Very Dry Skin, CeraVe

Η CeraVe Moisturising Cream, ενυδατώνει αποτελεσματικά την πολύ ξηρή και με τάση ατοπίας επιδερμίδα και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. 
Κύρια συστατικά της τα Ceramides που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία και αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού καθώς και το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

Bepanthol Derma Επανορθωτική κρέμα για Ξηρό Και Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Bepanthol Derma Επανορθωτική κρέμα για Ξηρό Και Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Η Bepanthol® Derma Κρέμα Προσώπου Νυκτός περιέχει υψηλά επίπεδα φυσικών λιπιδίων για να προσφέρει στο ξηρό δέρμα ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και να συμβάλλει στην πρόληψη της μελλοντικής επανεμφάνισης της ξηρότητας. 

Cicaplast Baume B5+, La Roche- Posay

Cicaplast Baume B5+, La Roche- Posay

Από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της σειράς αλλά και του skincare γενικότερα, αυτό το balm επαναφέρει άμεσα τη ζωτικότητα σε ερεθισμένο, τραχύ, κατεστραμμένο ή σκασμένο δέρμα.

Ultra Facial Cream, Kiehl's

Ultra Facial Cream, Kiehl's

Mε τη μοναδική ανάλαφρη υφή της, η Νο1 κρέμα προσώπου της Kiehl's προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί, χαρίζοντας μια εμφανώς πιο απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα. Με βασικά συστατικά τη Γλυκοπρωτεΐνη από θαλάσσιους πάγους και το Σκουαλάνιο, ένα εξευγενισμένο φυτικό έλαιο που προέρχεται από την ελιά, αυτή η μη-λιπαρή και ανάλαφρη σύνθεση,  προσφέρει 2.3 φορές περισσότερη ενυδάτωση, ακόμη και στις πιο ξηρές περιοχές της επιδερμίδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ