Follow us

Εμφάνισες σπυράκι(α) ξαφνικά; 10 τοπικές θεραπείες που θα τα εξαλείψουν άμεσα

Οι θεραπείες με στυπτική δράση που θα φέρουν αποτέλεσμα ακόμα και από την πρώτη ώρα εφαρμογής.

skin iStock

Ακόμη κι αν δεν διανύεις την εφηβική σου φάση, μια περίοδο που τα σπυράκια κάνουν "πάρτι" στα πρόσωπα των περισσότερων ανθρώπων λόγω ορμονών, είναι πιθανό να ταλαιπωρείσαι ακόμα με τη λεγόμενη "ακμή ενηλίκων". Και ο συγκεκριμένος τύπος ακμής μπορεί να αναφέρεται είτε σε κανονική ακμή είτε σε μεμονωμένα σπυράκια που εμφανίζονται ξαφνικά και επιμένουν για καιρό σε ηλικίες άνω των 18-20. Πάντως, υπάρχει και η περίπτωση του να εμφανίζεις ένα ή δυο σπυράκια, συνήθως πριν την περίοδο ή εξαιτίας κάποιας αντίδρασης σε καλλυντικό / skincare προϊόν - αποκλείεται να μην το έχεις πάθει έστω μια φορά στη ζωή σου.

Acne prone skin | Το εγγυημένο hack μακιγιάζ που θα "σβήσει" στη στιγμή τα σπυράκια

Αν η τελευταία περίπτωση σού συμβαίνει πιο συχνά απ' ό,τι θα ήθελες, έχουμε τη λύση. Αφού αποκλείσεις, με τη βοήθεια του δερματολόγου σου, ότι δεν υπάρχει σοβαρό θέμα με ακμή ή κάποια ενδεχόμενη μόλυνση, σου προτείνουμε να εφοδιαστείς με τοπικές θεραπείες - κρέμες που έχουν στυπτική δράση και θα βοηθήσουν το σπυράκι να "ξεραθεί" - και άρα να υποχωρήσει πιο γρήγορα.

Σπυράκια, ορατοί πόροι, ερυθρότητα | Πώς θα τα καλύψεις πλήρως κάνοντας το foundation να δείχνει αόρατο

Πώς θα τις χρησιμοποιήσεις σωστά

Αρχικά να επισημάνουμε το εξής: παρότι οι συγκεκριμένες τοπικές θεραπείες δεν χρειάζονται συνταγογράφηση, καλό είναι να πάρεις τη συμβουλή του δερματολόγου σου πριν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε. Εκείνος θα σου πει αν είναι ΟΚ για σένα και τις ανάγκες σου ή αν θα είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια ιατρική συνταγή για τα σπυράκια.

Στη συνέχεια, καλό είναι να ακολουθήσεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα, που θα σε βοηθήσουν να ρυθμίσεις την παραγωγή λιπαρότητας, να καθαρίσεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου χωρίς να την αφυδατώσεις / "στεγνώσεις", και γενικά θα συντελέσουν στο να διατηρήσεις υγιές το δέρμα σου. Αυτό ελπίζουμε βέβαια ότι το κάνεις ήδη, ιδίως αν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα με τάση για ακμή.

Textured skin | 4 σωτήρια tips για να βελτιώσεις την όψη των πόρων, λεπτών γραμμών και άλλων σημαδιών στο πρόσωπο

Αφού λοιπόν πλύνεις το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό τζελ ή αφρό, συνέχισε με την ενυδατική σου η οποία πρέπει να είναι λεπτόρρευστη και όχι "πλούσια", βαραίνοντας το δέρμα. Απόφυγε να την εφαρμόσεις στο πάσχον σημείο, όπου προτείνουμε να βάλεις τοπικά μικρή ποσότητα της spot treatment που θα επιλέξεις. Ολοκλήρωσε με ένα oil free αντηλιακό, εφόσον πρόκειται να βγεις στο φως της ημέρας και επανάλαβε την εφαρμογή της ειδικής κρέμας το βράδυ πριν κοιμηθείς - και αφού έχει προηγηθεί καλό ντεμακιγιάζ (ιδανικά double cleansing).

Δες τις 10 θεραπείες για σπυράκια που έχουμε δοκιμάσει κι εμείς και εγγυώμαστε για την αποτελεσματικότητά τους:

Cleanance Comedomed Soin Assechant Localise, Avène

Cleanance Comedomed Soin Assechant Localise, Avène

Γαλάκτωμα εντοπισμένων ζωνών που ξηραίνει τα σπυράκια, απομακρύνει τις εντοπισμένες ατέλεις και περιορίζει τα υπολειπόμενα σημάδια από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής. Η σύνθεσή του συνδυάζει ένα μοναδικό σύμπλεγμα ενεργών δερματολογικών συστατικών με φοβερή αποτελεσματικότητα και καλή ανοχή.

Vinopure Stop Boutons Salicylique, Caudalie

Vinopure Stop Boutons Salicylique, Caudalie

Αυτή η spot treatment εξυγιαίνει, ξηραίνει και μειώνει τις κοκκινίλες χάρη στην ανοιχτή πράσινη υφή του.

Sebologie Blemish Correction Stop Boutons Concentrate Targets Imperflections, Lierac

Sebologie Blemish Correction Stop Boutons Concentrate Targets Imperflections, Lierac

Τοπική αγωγή, συμπύκνωμα κατά των ατελειών. Τεχνική απολέπισης του δέρματος για να ενεργοποιηθεί η κυτταρική ανανέωση, να αποσυμφορηθούν οι πόροι, να καθαριστεί και να εξυγιανθεί η επιδερμίδα.

Super Spot Remover™ Acne Treatment Gel, Origins

Super Spot Remover™ Acne Treatment Gel, Origins

Gel για άμεση, τοπική θεραπεία για οποιαδήποτε ατέλεια εμφανιστεί ξαφνικά στην επιδερμίδα.
Καταπολεμά, εξαφανίζει και προλαμβάνει οποιοδήποτε "ξέσπασμα" (ακμή, κηλίδα κτλ). Βοηθά στην αντιμετώπιση του υπερχρωματισμού τοπικά, μετά την ακμή και χαρίζει μία φρεσκάδα στην περιοχή. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος.

 

Succinic Acid Blemish Treatment, The Inkey List

Succinic Acid Blemish Treatment, The Inkey List

Η στοχευμένη θεραπεία της The INKEY List προλαμβάνει γρήγορα τις ατέλειες, καταπολεμά τις φλεγμονές και συμβάλλει στην απόσυμφόρηση των πόρων. Καταπολεμώντας τις ενεργές ατέλειες, το ηλεκτρικό οξύ σε περιεκτικότητα 2% με τις κατάλληλες ιδιότητες απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα και καθαρίζει τους πόρους, ενώ βοηθάει να παραμείνουν οι πόροι καθαροί και μετά τη χρήση. Ο συνδυασμός του 2% θείου και υαλουρονικού οξέος, συμβάλλει να μειωθεί η υπερβολική λιπαρότητα και να καθαρίσουν οι πόροι, ενώ ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Truly Targeted Acne-Clearing Solution, Kiehl's

Truly Targeted Acne-Clearing Solution, Kiehl's

Αόρατο υγρό patch της Kiehl's με 2% Σαλικυλικό οξύ, ειδικά σχεδιασμένο για να μειώσει τον ερεθισμό και το μέγεθος των ατελειών, αλλά και των σημαδιών της επιδερμίδας. Με συγκέντρωση 2% σαλικυλικού οξέως, 4% νιασιναμίδης και 0,2% ρίζας γλυκόριζας, η σύνθεση ενεργεί δραστικά κατά των ατελειών, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και εξαφανίζει τα σημάδια της επιδερμίδας.

Effaclar Duo+M Τριπλή Διορθωτική Φροντίδα Κατά των Ατελειών, La Roche Posay

Effaclar Duo+M Τριπλή Διορθωτική Φροντίδα Κατά των Ατελειών, La Roche Posay

 Tριπλή διορθωτική φροντίδα σε μορφή cream - gel κατά των ατελειών για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, χάρη στην επιστήμη του μικροβιώματος.

Rapid Relief Spot Treatment, Murad

Rapid Relief Spot Treatment, Murad

Ισχυρή θεραπευτική κρέμα προσώπου τοπικής εφαρμογής για σπυράκια και μείωση των τοπικών εστιών της ακμής και των φλεγμονών. Μια διάφανη φόρμουλα που στεγνώνει αμέσως χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και μπορεί να καλυφθεί από makeup. Μειώνει τα σπυράκια και την ερυθρότητα στην περιοχή μόλις σε 4 ώρες.

Drying Lotion, Mario Badescu

Drying Lotion, Mario Badescu

Εμπλουτισμένη με τη σύνθεση που δημιούργησε ο Mario Badescu τη δεκαετία του ’60 και φημισμένη για την αποτελεσματικότητά της, αυτή η λοσιόν είναι το απόλυτο προϊόν περιποίησης κατά των ατελειών, ενώ καταπολεμά τα σπυράκια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μια σύνθεση ταχείας δράσης που συνδυάζει σαλικυλικό οξύ, θείο, καλαμίνη και καμφορά και συμβάλει στην ξήρανση των δερματικών ατελειών κατά τη διάρκεια του ύπνου: γι’ αυτό άλλωστε αυτή η ξηραντική λοσιόν έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο και είναι απαραίτητος σύμμαχος κάθε δερματολόγου.

Anti-blemish solutions clinical cleaning gel, Clinique

Anti-blemish solutions clinical cleaning gel, Clinique

Τοπική θεραπεία που ξεκινά άμεσα τη δράση από την πρώτη στιγμή που θα την εφαρμόσεις. Προλαμβάνει την εμφάνιση νέων ανεπιθύμητων σημαδιών από σπυράκια. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ