Follow us

Frozen Cucumber facial | Το εύκολο skincare hack που έχει τα αποτελέσματα μιας ακριβής κρέμας

Το hack με το παγωμένο αγγούρι θα σου χαρίσει πιο σφριγηλή επιδερμίδα αλλά και πολύ πιο ξεκούραστο βλέμμα.

eyes iStock

Εντάξει, μπορεί η χρήση του αγγουριού στο skincare, και ιδίως στην περιοχή των ματιών για ανακούφιση και αποσυμφόρηση, να μην είναι κάτι νέο στην ομορφιά, μιας και είναι γνωστή η αναζωογονητική δράση του στην ευαίσθητη αυτή περιοχή για πιο ζωντανό βλέμμα και ξεκούραστα μάτια. Αυτό που ωστόσο είναι σχετικά πρωτάκουστο είναι να χρησιμοποιείς το φρέσκο αυτό λαχανικό σε όλο το πρόσωπο, αφού το έχεις παγώσει στην κατάψυξη για λίγες ώρες. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πολλές γυναίκες "ορκίζονται" στα θεαματικά αποτελέσματα λάμψης, σύσφιξης και τόνωσης που χαρίζει στην επιδερμίδα, εφάμιλλα με αυτά μιας πολύ καλής κρέμας. Να το πιστέψουμε;

Αυτό είναι το μυστικό των γυναικών από την Κορέα για να δείχνουν νεότερες από την ηλικία τους

Από τη στιγμή που αμέτρητες TikTokers και beauty adicts ισχυρίζονται ότι μειώνει την ερυθρότητα και τα οιδήματα / πρήξιμο, βελτιώνει την εμφάνιση των (διεσταλμένων) πόρων, χαρίζει ενυδάτωση, ενώ συντελεί ακόμα και στην αντιμετώπιση της ακμής, δείχνοντας το πριν και το μετά στην κάμερα, ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε κι εμείς σχετικά με τα οφέλη του στην περιποίηση.

Η πανεύκολη DIY συνταγή για τους μαύρους κύκλους που θα σου χαρίσει το πιο ξεκούραστο βλέμμα

Πολλές είναι οι κοπέλες που υποστηρίζουν επίσης ότι βοηθά και στο να αποκτήσει κανείς μια dewy όψη στην επιδερμίδα, αυτή που προσπαθούμε να της χαρίσουμε με το μακιγιάζ αλλά και τις ενυδατικές κρέμες. Τέλος, είναι γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά που θα εφαρμόσεις το παγωμένο αγγούρι στο πρόσωπό σου, θα νιώσεις άμεσα την καταπραϋντική δράση του στο δέρμα, τη μείωση τυχόν πρηξίματος αλλά και μια σύσφιξη σε αυτό.

Γαία Μερκούρη | Ο αγαπημένος της ορός με ρετινόλη βελτιώνει (και) την όψη των διεσταλμένων πόρων

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το αγγούρι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό αλλά και στη βιταμίνη Κ, ενώ συνδυαστικά με τη χαμηλή του θερμοκρασία, λέγεται ότι καθίσταται ιδανικό στη μείωση των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων.

Τι να προσέξεις

Αν και το παγωμένο αγγούρι δεν έχει ενοχοποιηθεί ποτέ για τη δράση του στο πρόσωπό μας ούτε θεωρείται μη ασφαλές, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα που θα είχε ένα αντίστοιχο ice tool. Κι αυτό γιατί μια φέτα αγγούρι δεν μπορεί να κρατήσει για πάνω από ένα λεπτό (το πολύ) τη χαμηλή θερμοκρασία που έχει ένα παγάκι, οπότε σύντομα επανέρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, μόλις το εναποθέσεις στο πρόσωπό σου.

Note: Εάν θες να επωφεληθείς από τις ιδιότητες που μπορεί να έχει ο πάγος στο δέρμα σου, σε συμβουλεύουμε να εφοδιαστείς με τα ειδικά εργαλεία που είναι δημιουργημένα γι᾽αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Δες και τα παρακάτω βίντεο:

@lisa.beautify Reply to @miga.c #stitch with @lisa.beautify have you tried the frozen cucumber hack? 🥒♥️ #skincare ♬ original sound - Lisa | SkinCare
@purewow Have you tried it? 🥒 #hacks #beautyhacks #frozencucumberhack #frozencucumberonface The "frozen cucumber hack” is fairly simple. It involves popping a cucumber in the freezer, cutting off one end and working the flat surface of the fruit across your face in circular motions. It’s like a homemade ice roller or Gua Sha. Similar to when you use those facial tools, this hack promises to de-puff and hydrate your face, deflate under-eye circles and reduce inflamed acne. We consulted with Jessica Houston, vice president of operations and lead esthetician at @BEAUTYBEEZ ♬ original sound - PureWow

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ