Follow us

Ενυδατικές κρέμες προσώπου με ηλεκτρολύτες | Γιατί αξίζει να τις δοκιμάσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Οι ηλεκτρολύτες είναι το νέο, ανερχόμενο trend στο skincare τώρα.

skin iStock

Για την ακρίβεια, δεν είναι νέο, μιας και οι beauty addicts γνωρίζουν ήδη από το 2020 για το συστατικό αυτό που χαρίζει άφθονη υγρασία στην επιδερμίδα, και μπορεί να ανταγωνιστεί στοιχεία όπως, για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ. Απλά, μόλις πρόσφατα έχει αρχίσει να απασχολεί μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, κυρίως με τη βοήθεια του TikTok που το έχει αναδείξει τελευταία.

Τι ακριβώς είναι οι ηλεκτρολύτες στο skincare;

Πιθανόν να γνωρίζεις ήδη ότι οι ηλεκτρολύτες είναι πολύ σημαντικοί για τον οργανισμό μας για πολλές καθημερινές λειτουργίες. Η νέα αυτή τάση όμως υποστηρίζει ότι οι ηλεκτρολύτες μπορούν να ωφελήσουν και την επιδερμίδα σου, βοηθώντας τη να συγκρατήσει την υγρασία και το νερό που προσλαμβάνεις και να αποτρέψει την όποια απώλεια νερού από τον επιδερμικό φραγμό- επομένως, να είναι πάντα ενυδατωμένη και υγιής.

Βάσια Κωσταρά | Ο αντιγηραντικός ορός που φοράει καθημερινά της χαρίζει λαμπερή, νεανική επιδερμίδα

Πρόκειται λοιπόν για μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μεταφέρουν ηλεκτρικό φορτίο όταν αναμειγνύονται με νερό. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο και φωσφορικό άλας. Τα skincare προϊόντα βοηθούν να διατηρήσουμε την υγρασία στο δέρμα μας, αφού απορροφώνται εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά από αυτό. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι τέτοιου είδους κρέμες, οροί, face mists, μάσκες προσώπου ή καθαριστικά είναι ιδανικά για εξαιρετικά ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες, ακόμα και ευαίσθητες.

6 multitasking προϊόντα για τα μαλλιά που θα σου λύσουν τα χέρια

Γιατί σε προτρέπουμε να τις δοκιμάσεις

Αξίζει να δοκιμάσεις κρέμες με ηλεκτρολύτες αν έχεις εξαιρετικά ξηρό δέρμα ή δέρμα με έκζεμα, ή αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, μη ανεκτική σε άλλα συστατικά. Πολλοί δερματολόγοι συμφωνούν επίσης για τη θετική τους επίδραση στο δέρμα μας, ο λόγος ωστόσο που δεν ακούς το ίδιο συχνά για κρέμες με ηλεκτρολύτες είναι η υψηλή τους τιμή, σε σχέση ιδίως με πιο προσιτές κρέμες με υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ