Υγεία : Διατροφή15 ΜΑΪΟΥ, 2019

Smoothie και smoothie bowl: Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι είναι καλύτερο;

Plus: Τέλειες και υγιεινές συνταγές και για τις δύο κατηγορίες, που μπορείς να δοκιμάσεις τώρα.

Smoothie και smoothie bowl: Ποιες είναι οι διαφορές τους και τι είναι καλύτερο;

Smoothie ή smoothie bowl; Εσύ τι προτιμάς; Και τα δύο έχουν αναδειχθεί σε μεγάλα trends τα τελευταία χρόνια στην υγιεινή διατροφή. Ποιες είναι οι διαφορές τους όμως; Δες αναλυτικά παρακάτω και βρες μερικές συνταγές για κάθε ένα από αυτά.

Smoothie και smoothie bowl: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

  1. Η πρώτη διαφορά τους είναι η πυκνότητά τους. Το smoothie bowl έχει ένα πιο συμπυκνωμένο αποτέλεσμα που θυμίζει παγωμένο γιαούρτι ή κρέμα ενώ το smoothie είναι πιο αραιό, σαν χυμός.
  2. Η δεύτερη διαφορά τους είναι τα toppings. Τα περισσότερα smoothies δεν έχουν παχύρρευστα υλικά και γαρνιρίσματα, αλλά αποτελούνται κυρίως από λαχανικά ή φρούτα και νερό. Σε αντίθεση με αυτά, τα smoothie bowls είναι πάντοτε ολοκληρωμένα με κάποιο γαρνίρισμα όπως ξηροί καρποί, φρούτα ή σπόρους.

Tα smoothie bowls δεν θέλουν ελάχιστα λεπτά για να φτιάχνουν, όπως τα smoothies, καθώς περιέχουν περισσότερα υλικά και είναι πιο περίπλοκα σε σχέση με τα δεύτερα. Για το λόγο αυτό, και αν κάνεις τον σωστό συνδυασμό υλικών, μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα που δεν χρειάζεται να συνοδεύσεις με κάτι άλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network