Υγεία : Fitness08 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2019

6 βήματα για να ξεκινήσεις γυμναστική σήμερα

Μήπως ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ;

6 βήματα για να ξεκινήσεις γυμναστική σήμερα

Ιδού μερικοί τρόποι για να αναπτερώσεις το ηθικό σου και να ενθουσιαστείς με την έννοια της άθλησης.

Τι είναι το κίνητρο;

To κολεγιακό λεξικό Merriam-Webster ορίζει το κίνητρο ως «κάτι το οποίο δίνει σκοπό και κατεύθυνση σε μία συμπεριφορά». Με αφορμή αυτό τον ορισμό, αναζητήσαμε τι είναι αυτό που μας ωθεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να κάνουμε γυμναστική.

Για κάποιους ανθρώπους, όπως οι αθλητές, ίσως είναι η επιθυμία τους να ανταγωνιστούν και να νικήσουν. Για άλλους, ίσως είναι η επιθυμία τους να είναι υγιείς ή να ζήσουν περισσότερο για τα παιδιά τους. Για τους περισσότερους, όμως, ο στόχος συνήθως είναι να χάσουν βάρος. Αλλά ο στόχος αυτός είναι αρκετός για να μας κινητοποιήσει; Αν κρίνουμε από τα ποσοστά παχυσαρκίας, μάλλον όχι.

Το πρόβλημα είναι πως πολλοί από εμάς πιστεύουμε πως μία μέρα θα ξυπνήσουμε και θα επιθυμούμε να αθληθούμε. Κάπου εδώ, ο μύθος αυτός καταρρίπτεται και το ζητούμενο γίνεται ένα: να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι το κίνητρο. Πως; Επαναπροσδιορίζοντας το!

1. Θέσε στόχους (όσους θέλεις)

Είτε καθημερινούς (περπάτημα για 20 λεπτά), είτε εβδομαδιαίους (θα αθληθώ τουλάχιστον 3 φορές). Έχοντας τον εαυτό σου πάντα να «δουλεύει» για κάτι, μεγάλο ή μικρό, είναι ένας τρόπος να τον κρατάς σε εγρήγορση.

2. Προετοιμασία

Αφού το αποφάσισες, κάνε το εύκολο. Δηλαδή, προετοίμασε ό,τι χρειάζεσαι, από την τσάντα του γυμναστηρίου μέχρι τα γεύματα σου και φτιάξε ένα πλάνο με τις ασκήσεις που θα κάνεις εκείνη την ημέρα. Πόσες φορές δεν πήγες γυμναστήριο γιατί το να βρεις τα αθλητικά σου παπούτσια θύμιζε κυνήγι κάποιου χαμένου θησαυρού;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Best of network