Follow us

Διαλειμματική νηστεία χωρίς να πεινάς | Tips που θα σε βοηθήσουν

Plus: Τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στη διαλειμματική νηστεία.

διαλλειματικη νηστεια iStock

Η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει δημοφιλής τάση στον κόσμο της υγείας και της ευεξίας τα τελευταία χρόνια. Ενώ η παραδοσιακή νηστεία περιλαμβάνει την αποχή από το φαγητό για παρατεταμένες περιόδους, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν τώρα τη διαλειμματική νηστεία, η οποία περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ των περιόδων φαγητού και νηστείας. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της είναι η απώλεια βάρους, ενώ πολλοί τρομάζουν με την ιδέα ότι ενδεχομένως να αισθάνονται πείνα κατά τις περιόδους νηστείας τους. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να εξασκηθείς σε αυτή χωρίς να πεινάς, αρκεί να κάνεις έξυπνες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια των διατροφικών περιόδων και ενσωματώνοντας υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής σου.

Μερικές συμβουλές για διαλειμματική νηστεία χωρίς να πεινάς:

Επίλεξε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Όταν διακόπτεις τη νηστεία σου, επίλεξε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές θα σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα μειώσουν την πιθανότητα πείνας κατά τις περιόδους νηστείας.

Μείνε ενυδατωμένη: Πίνε άφθονο νερό κατά τις περιόδους νηστείας. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πείνας και να κάνει τη νηστεία πιο δύσκολη.

Ενσωμάτωσε τη σωματική δραστηριότητα: Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της πείνας και να αυξήσει τον μεταβολισμό, διευκολύνοντας τη νηστεία χωρίς να αισθάνεσαι πείνα. Ενσωμάτωσε την τακτική σωματική δραστηριότητα στη ρουτίνα σου, αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις καθώς η έντονη άσκηση μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Κοιμήσου αρκετά: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τις ορμόνες της πείνας και να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Επιδίωξε τουλάχιστον επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να βοηθήσεις στη ρύθμιση της πείνας και να υποστηρίξεις την υγιή νηστεία.

Σκέψου να προσθέσεις συμπληρώματα: Ορισμένα συμπληρώματα, όπως η καφεΐνη, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και το μηλόξυδο, μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της όρεξης και να διευκολύνουν τη νηστεία.

Θυμήσου, η νηστεία δεν σημαίνει να στερείσαι το φαγητό ή να αγνοείς τα σήματα πείνας του σώματός σου. Έχει να κάνει με διατροφικές επιλογές αλλά και να παραμένεις ενυδατωμένη, να ενσωματώνεις σωματική δραστηριότητα, να κοιμάσαι αρκετά και να σκεφτείς το ενδεχόμενο συμπληρωμάτων για να κάνεις τη νηστεία πιο άνετη και διαχειρίσιμη.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η νηστεία δεν είναι κατάλληλη για όλους, ιδιαίτερα για όσους έχουν ιστορικό διαταραχής διατροφής, διαβήτη ή άλλες ιατρικές παθήσεις. Εάν σκέφτεσαι να την ακολουθήσεις, συμβουλεύσου έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο για να διαπιστώσεις εάν είναι ασφαλές και κατάλληλο για εσένα.

Μπορεί η διαλειμματική νηστεία να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους και πόσο αποτελεσματική είναι;

Ναι, η διαλειμματική νηστεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους και έχει βρεθεί ότι είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση για την προώθηση της απώλειας βάρους και τη βελτίωση της σύστασης του σώματος.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ