Follow us

Αποτοξίνωση από τη ζάχαρη | Το πλάνο που θα σε βοηθήσει με τις λιγούρες

Αντιμετώπισε τη λαχτάρα για ζάχαρη με αυτό το detox πλάνο.

MissBloom TEAM
γλυκο Istock

Η ζάχαρη δεν βρίσκεται μόνο σε επιδόρπια και σοκολάτες, αλλά και σε καθημερινά τρόφιμα. Η ελεγχόμενη κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σου, αλλά τα "κρυμμένα" σάκχαρα στα καθημερινά τρόφιμα μπορεί εύκολα να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης χωρίς να το καταλάβεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν αρνητικές επιπτώσεις όπως η αύξηση βάρους, ο διαβήτης και συγκεκριμένοι τύποι καρκίνου.

Η αλόγιστη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει επιζήμιες αλλαγές στην γενική υγεία του οργανισμού σου, αλλά και στην εμφάνισή σου. Η αύξηση του βάρους θα είναι ίσως το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά ακολουθούν και άλλα, Οι καρδιακές παθήσεις, η λιπώδης ηπατική νόσος, ο διαβήτης, το Αλτσχάιμερ και συγκεκριμένοι καρκίνοι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν.

Ακόμη και τα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, επιταχύνονται με την υψηλή πρόσληψη ζάχαρης λόγω της ανάπτυξης τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης, καθώς βλάπτουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Μετά τον μεταβολισμό της ζάχαρης στο σώμα, το κέντρο ανταμοιβής στον εγκέφαλό σου ενεργοποιείται και ακολουθεί ένα αίσθημα ευχαρίστησης που παρακινεί τον εγκέφαλό σου να τρώει επαναλαμβανόμενα τρόφιμα με ζάχαρη. Αυτός ο κύκλος δημιουργεί μια εξάρτηση, προκαλεί μεταπτώσεις στο σάκχαρο και συγκρίνεται με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Οι ειδικοί υγείας παγκοσμίως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα πρόσθετα σάκχαρα πρέπει να περιορίζονται σε λιγότερο από 9 κουταλάκια του γλυκού (36 γραμμάρια) την ημέρα για τους άνδρες και 6 κουταλάκια του γλυκού (24 γραμμάρια) για τις γυναίκες, ή λιγότερο από το 10% των θερμίδων.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ