Follow us

Εύκολο μακιγιάζ για αρχάριες | 5 χρήσιμα beginners' tips για να μην κάνεις ποτέ λάθος

Έτσι θα εξασφαλίσεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα, ακόμα και αν δεν γνωρίζεις πολλά από μακιγιάζ.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

Είναι αλήθεια ότι το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει τα φυσικά χαρτακτηριστικά του προσώπου σου και να σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Αυτή ακριβώς είναι και η χρησιμότητά του άλλωστε: να αναδείξει παρά να μεταμορφώσει ένα πρόσωπο. Γνωρίζεις ωστόσο πώς να το κάνεις σωστά;

Το μακιγιάζ είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο από μόνο του, με τεχνικές και μυστικά που γνωρίζουν κυρίως οι makeup experts. Αυτό ωστόσο δεν χρειάζεται να σε αποθαρρύνει καθόλου, αφού ακόμα κι αν είσαι newbie στον χώρο και μόλις ξεκίνησες να πειραματίζεσαι με τα διάφορα προϊόντα μακιγιάζ, μπορείς να δημιουργήσεις ένα αψεγάδιαστο look που δεν θα μαρτυρά με κανέναν τρόπο την απειρία σου.

Τα do's & don'ts του κόκκινου κραγιόν | Πώς θα το κάνεις να δείχνει ακαταμάχητο

Ένας γενικός κανόνας θέλει να έχεις στο μυαλό σου τη γνωστή ρήση του "less is more". Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε να μη βαραίνεις το δέρμα σου και να μην κάνεις ασυναίσθητα λάθη που μπορούν να σε δείξουν κουρασμένη, μέχρι και μεγαλύτερη από την ηλικία σου.

Ποια είναι τα μικρά μυστικά που πρέπει να θυμάσαι ώστε να δημιουργήσεις τα πιο κολακευτικά looks μακιγιάζ;

#1. Απαραίτητη η ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις πολύ καλά την επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να δημιουργείς τον κατάλληλο καμβά που θα δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ στη συνέχεια. Το σέρουμ και η ενυδατική σου είναι απαραίτητα, ενώ αν θες να δημιουργήσεις την τέλεια βάση που θα κρατήσει αναλλοίωτο το μακιγιάζ, πρέπει να βάλεις στη ζωή σου το primer.

5 πανεύκολα tips μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια και πιο ξεκούραστο βλέμμα

#2. Extra glow

Αν σου αρέσουν οι λάμψεις, δεν γνωρίζεις όμως πώς να χρησιμοποιείς σωστά το highlighter (κάτι που είναι όντως tricky και μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα), ακολούθησε το εξής tip: ανάμειξε ένα primer λάμψης ή λίγο υγρό highlighter με το foundation, ώστε το μείγμα που θα δημιουργηθεί να πάει σε όλο το πρόσωπο. Προσοχή ωστόσο στην ποσότητα, προσπάθησε να μην βάλεις πολύ προϊόν ούτε από το foundation ούτε από το glowy primer, καθώς αν σου παραπέσουν, κινδυνεύεις να δημιουργήσεις ένα περίεργο εφέ μάσκας που θα αρχίσει να λιώνει σύντομα και θα δημιουργηθούν ανεπιθύμητες γυαλάδες.

Αυτό είναι το υβριδικό προϊόν μακιγιάζ που καμουφλάρει τους πόρους - και πωλείται κάθε 15" παγκοσμίως

#3. Προτίμησε τις κρεμώδεις υφές αντί για τις πούδρες

Αυτό σημαίνει ότι τα κρεμώδη ρουζ, highlighters, bronzers, σκιές θα είναι τα προϊόντα που πρέπει να προτιμάς, ώστε να κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου. Απλώνονται ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα ενώ χαρίζουν μια πολύ νεανική και φρέσκια όψη, κάνοντάς τα ιδανικά για πιο natural looks. Επιπλέον, έχεις τον έλεγχο της ποσότητας που εφαρμόζεις, κάτι που σε αποτρέπει από το να κάνεις λάθος στην τοποθέτησή τους.

#4. Μην το παρακάνεις με τις πούδρες

Πάμε στοίχημα ότι θα έχεις ακούσει άπειρες φορές ότι η πούδρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ, ώστε να θεωρηθεί αυτό ολοκληρωμένο. Αποτέλεσμα; Το παρακάνεις με την εφαρμογή της, κάνοντας το πρόσωπο τελικά να δείχνει "στεγνό", ακόμα και λευκό (αν μιλάμε για λευκές πούδρες σε μορφή σκόνης). Η αλήθεια είναι ότι πράγματι χρειάζονται στο μακιγιάζ, όμως δεν είναι απαραίτητες κάθε φορά (ούτε στο κάθε πρόσωπο).

Μια πούδρα τελειοποιεί το αποτέλεσμα, χαρίζει σταθερότητα και, κυρίως, αφαιρεί τις γυαλάδες και την έξτρα λιπαρότητα από ένα πρόσωπο. Είναι επομένως απαραίτητες για τις κοπέλες με λιπαρή επιδερμίδα, αλλά εάν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και έχεις πιο ξηρό δέρμα, είναι πιθανό να στεγνώσεις το πρόσωπό σου και αυτό στη συνέχεια να "σπάσει" από τις πολλές στρώσεις προϊόντων.

Note: Oι τελευταίες τάσεις στο μακιγιάζ θέλουν ένα πιο dewy, γυαλιστερό φινίρισμα στο πρόσωπο, πράγμα που δεν απαιτεί τη χρήση πούδρας για να επιτευχθεί. Αν θες να ακολουθήσεις την τάση, άσε κάτω για λίγο τις πούδρες.

#5. Μην ξεχνάς το setting spray

Ένα setting spray όχι μόνο θα σε φρεσκάρει και θα σταθεροποιήσει ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ, αλλά θα δώσει μια ανάλαφρη, δροσερή και ενυδατωμένη όψη στο πρόσωπο, κάνοντας το μακιγιάζ να δείχνει πιο "ήπιο" και φρέσκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ