Follow us

Flight mode (beauty edition) | Τα μυστικά μιας αεροσυνοδού για άψογη εμφάνιση ακόμα και μετά από πολύωρη πτήση

Τι ακριβώς κάνουν οι αεροσυνοδοί και έχουν πάντοτε ενυδατωμένη επιδερμίδα αλλά και τέλεια μαλλιά / μακιγιάζ;

αεροσυνοδός iStock

Αν κάθε φορά που ανεβαίνεις στο αεροπλάνο πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται το πώς καταφέρνουν οι αεροσυνοδοί να δείχνουν πάντοτε φρέσκες και αψεγάδιαστες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, τότε welcome to the club. Πράγματι, είναι απορίας άξιο το πώς δείχνουν άψογα το μακιγιάζ, το χτένισμα αλλά και η επιδερμίδα τους, ακόμα και στο πιο απαιτητικό ταξίδι, τη στιγμή που εμείς πολλές φορές νιώθουμε ότι δεν θέλουμε να μας βλέπει άνθρωπος όταν ταξιδεύουμε. Αν ταυτίζεσαι, συνέχισε να διαβάζεις.

Το άρωμα εσπεριδοειδών είναι ό,τι πιο φρέσκο για καλοκαίρι | Δες τα 5 καλύτερα που συγκεντρώσαμε για σένα

Οι αεροσυνοδοί είναι έτσι εκπαιδευμένες ώστε να έχουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση, ενώ κάνουν αρκετά μαθήματα σχετικά με το πώς να βάφονται και να χτενίζονται, με το αποτέλεσμα να πρέπει πάντοτε να είναι σούπερ επαγγελματικό. Παράλληλα, και το μανικιούρ τους οφείλει να είναι συγκεκριμένο, το ίδιο και τα χρώματα στο μακιγιάζ τους. Και όλα τα παραπάνω απαιτούνται στο πλαίσιο μιας συνολικής πειθαρχίας που πρέπει να αποπνέει η, αρκετά αυστηρή, εμφάνισή τους, που έχει και ψυχολογικές προεκτάσεις (πρέπει, για παράδειγμα, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον επιβάτη).

3 (φυσικοί) τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν καλύτερα από την καθεμία το πόσο ταλαιπωρείται η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, γι' αυτό άλλωστε ακολουθούν πιστά τα εξής:

Tips για αδιάβροχο μακιγιάζ | Πήραμε ιδέες από τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης

#1. Δίνουν πολλή σημασία στην ενυδάτωση καθημερινά (αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης)

Δεν ξεχνούν την εντατική ενυδάτωση, όπου κι αν βρίσκονται, μιας και η υγρασία στον αέρα είναι πολύ λιγότερη από αυτή του εδάφους, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος στο δέρμα. Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο υπερπαραγωγής σμήγματος από το δέρμα, ακριβώς επειδή η ξηρότητα του αέρα βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά και προκαλεί την επιδερμίδα να παράξει σμήγμα για να τη διατηρήσει ενυδατωμένη. Αποτέλεσμα; Φραγμένοι πόροι και σπυράκια.

Πέρα από κρέμες και ορούς λοιπόν, έχουν πάντα στην τσάντα τους ένα face mist για να φρεσκάρουν το πρόσωπό τους κάθε στιγμή. Τα face mists, εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, περιέχουν επίσης υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη, αλλά και άλλα ωφέλιμα στοιχεία όπως για παράδειγμα ροδόνερο, και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, ενδυναμώνοντας τον επιδερμικό φραγμό. Το ευέλικτο (και πολλές φορές πολύ ελαφρύ) μπουκάλι τους σού επιτρέπει να τα κουβαλάς παντού μαζί σου, ακόμα και στις πτήσεις. Έτσι, μπορείς να ψεκάζεις την επιδερμίδα σου όποτε τη νιώθεις αφυδατωμένη ενώ η δροσιά και η ανακούφιση που θα νιώσεις είναι απέραντη.

#2. Δεν αμελούν το αντηλιακό

Έρευνες έχουν δείξει ότι αεροσυνοδοί και πιλότοι κινδυνεύουν περισσότερο από μελάνωμα και ενδεχόμενες βλάβες που προκύπτουν από την ηλιακή ακτινοβολία, όπως επίσης και από πρόωρη γήρανση. Οι αεαροσυνοδοί ειδικότερα οφείλουν να το απλώνουν συνεχώς, ιδίως αν έχουν σύντομες πτήσεις μέσα στη μέρα.

Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

#3. Προσεγμένο makeup

Οι αεροσυνοδοί οφείλουν να έχουν αψεγάδιαστη βάση, "καθαρό" βλέμμα και τέλεια χείλη. Πώς το πετυχαίνουν; Δεν ξεχνούν ποτέ το foundation για να δείχνει το δέρμα αψεγάδιαστο, ενώ το διακριτικό eye liner δίνει ένταση στο βλέμμα. Τέλος, το γεγονός ότι φορούν πάντοτε κόκκινο κραγιόν (τουλάχιστον στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες) έχει τη σημασία του: κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο φωτεινό και ξεκούραστο, δείχνει λευκότερα τα δόντια (άρα και πιο νεανικό το πρόσωπο), ενώ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος επιδερμίδας, μαλλιών και ματιών.

#4. Το καλό ντεμακιγιάζ παίζει ρόλο

Ακριβώς επειδή βάφονται καθημερινά και αρκετά "βαριά", το σωστό ντεμακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό ώστε να μη φράξουν οι πόροι και να μη δημιουργηθούν σπυράκια. Όλες γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο σωστός καθαρισμός συμβάλλει σε μια καθαρή, λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, όποτε έχουν άδειες ή ρεπό, αποφεύγουν να βάφονται για να αφήνουν την επιδερμίδα τους να "αναπνέει".

5 "χρυσές" συνήθειες που θα σε κάνουν να δείχνεις μικρότερη από την ηλικία σου

#5. Το "αυστηρό" χτένισμα

Όλες ανεξαιρέτως οι αεροσυνοδοί έχουν ψηλούς, αυστηρούς κότσους - ή λυτά μαλλιά, εφόσον είναι καρέ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι δεν πετάει ποτέ ούτε μια τρίχα, ενώ φαίνονται καλοχτενισμένες ακόμα και μετά από ώρες πτήσης. Αυτό τις βοηθά μεταξύ άλλων και στη δουλειά τους, καθώς δεν έχουν να ανησυχούν για το αν πετάει κάποια τρίχα, αν χάλασε το χτένισμα, κλπ.

Το μυστικό τους είναι στη λακ, καθώς τη χρησιμοποιούν αρκετά για να τιθασεύσουν ακόμα και τις πιο απείθαρχες τρίχες, ενώ μια χτένα βρίσκεται πάντα στην τσάντα τους για τα απαραίτητα touch ups. Επίσης, αποφεύγουν τα gels ή τους αφρούς, μιας και τείνουν να κολλάνε τα μαλλιά, ενώ αν θέλουν να τα ανανεώσουν, έχουν μαζί τους και ένα dry shampoo, που έχει πολλαπλά οφέλη: φρεσκάρει τη ρίζα, αφαιρεί τυχόν οσμές, χαρίζει όγκο αν χρειαστεί (κυρίως για τις καρέ κουπ), ενώ ενίοτε αντικαθιστά ακόμα και τη λακ.

#6. Όσο για το μανικιούρ τους...

Αυτό είναι πάντοτε προσεγμένο, σε κόκκινες αποχρώσεις ή σε γαλλικό mani, αποκλειστικά. Τα φροντισμένα νύχια άλλωστε κάνουν μια εμφάνιση να δείχνει, πολύ κομψή, εκτός από ολοκληρωμένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ