Follow us

Ρυτίδες έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης | 6 σέρουμ προσώπου για να τις "εξαφανίσεις"

Ο ορός προσώπου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να επενδύσεις τώρα.

skin Splash News / Ideal Image

Οι ρυτίδες στο πρόσωπο χωρίζονται σε σε δύο μεγάλες κατηγορίες - ομπρέλες που είναι οι δυναμικές (ή ρυτίδες έκφρασης) και οι στατικές ρυτίδες. Υπάρχουν ωστόσο και οι γραμμές αφυδάτωσης που μοιάζουν με λεπτές ρυτίδες και αποτελούν μια κατηγορία από μόνες τους. Αν στα παραπάνω issues βρίσκεις τον εαυτό σου και κάποια δική σου "ανησυχία", δες παρακάτω πώς θα αντιμετωπίσεις το θέμα.

Δυναμικές vs στατικές ρυτίδες

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ρυτίδες έκφρασης έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας και κατάστασης δέρματος. Λέγονται δυναμικές ακριβώς επειδή εμφανίζονται προσωρινά στο πρόσωπο όταν κάνουμε διάφορες εκφράσεις ενώ εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο μένει στατικό, χωρίς καμία έκφραση. Έτσι, οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια που εμφανίζεις όταν συνοφρυώνεσαι, οι ρυτίδες στο μέτωπο ή περιμετρικά του στόματος (ρυτίδες γέλιου) συγκαταλέγονται στις δυναμικές ρυτίδες.

Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, και όσο το δέρμα λεπταίνει και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου σε αυτό, οι δυναμικές αυτές ρυτίδες τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να γίνονται πιο μόνιμες, ακριβώς επειδή το δέρμα χάνει μέρος της ελαστικότητάς του και αδυνατεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Τότε είναι που μιλάμε για τις στατικές ρυτίδες, αυτές δηλαδή που παραμένουν εμφανείς στο δέρμα ακόμα κι αν είσαι σοβαρή ή έχεις χαλαρωμένους τους μύες του προσώπου.

Πώς να βελτιώσεις την όψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο (και χωρίς νυστέρι)

Και ποιες είναι οι γραμμές αφυδάτωσης;

Οι γραμμές αφυδάτωσης τώρα είναι μια εξαιρετική περίπτωση ρυτίδων: είναι πιο μικροσκοπικές και εμφανίζονται σε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα, που έχει εκτεθεί, ενδεχομένως, σε υπερβολική ακτινοβολία (το καλοκαίρι) ή δριμύ ψύχος (τον χειμώνα). Μπορεί επίσης να προκύψουν από την έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης, τόσο εκ των έσω όσο και εξωτερικής, αν αμελήσει κανείς το skincare. Έχουν προσωρινό χαρακτήρα, επομένως μπορούν και να αντιμετωπιστούν πιο εύκολα.

Θέλεις λεία επιδερμίδα γεμάτη λάμψη; Τα καλύτερα serums με οξέα για χημική απολέπιση στο σπίτι

Τι μπορείς να κάνεις;

Το εντατικό skincare σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή και την αντηλιακή προστασία είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Βάλε στη ρουτίνα σου κρέμες με πλούσια σύνθεση καθώς και αντιγηραντικές, ακόμα κι αν δεν είσαι σε ηλικία που έχει ανάγκη την αντιγήρανση. Ακόμα καλύτερα, επένδυσε ορούς προσώπου με δραστικά συστατικά (οξέα φρούτων, ρετινόλη, ρετινάλη και άλλες βιταμίνες), που εισχωρούν πιο βαθιά στην επιδερμίδα, στοχεύοντας πιο αποτελεσματικά στο πρόβλημα.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Δες τους 5 ορούς προσώπου που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές:

Ncef-Shot Συμπυκνωμένος Αντιγηραντικός Ορός, Filorga

Ncef-Shot Συμπυκνωμένος Αντιγηραντικός Ορός, Filorga

Το υπερενισχυμένο συμπύκνωμα NCEF-Shot της Filorga αποτελεί εντατική αγωγή 10 ημερών για ορατή αναγέννηση δέρματος (ρυτίδες-σύσφιξη-λάμψη). To NCEF είναι ένα μοναδικό σύμπλεγμα που περιέχει ενθυλακωμένα δραστικά συστατικά εμπνευσμένα από ενέσιμες θεραπείες "γεμίσματος" (υαλουρονικό οξύ) και αναζωογόνησης (50 συστατικά: βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, συνένζυμα, αντιοξειδωτικά). Προσφέρει ημερήσια δόση δραστικών συστατικών που ισούται με μια ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Lift Integral Serum, Lierac

Lift Integral Serum, Lierac

Ο Lierac Lift Integral Serum Συσφιγκτικός Ορός διαθέτει γαλακτώδη υφή και παρέχει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα lifting Ενισχύει τη δομή του δέρματος, δρώντας στα κύρια στοιχεία του (κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ) αλλά και στις γλυκοπρωτεΐνες που τα συνδέουν. Η σύνθεσή του είναι σχεδιασμένη να ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ενώ η μοναδική του υφή αγκαλιάζει την επιδερμίδα για ένα πραγματικά βελούδινο αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα ανακτά τη σφριγηλότητα, την ελαστικότητα και τη δομή της.

Resveratrol-Lift Instant Firming, Caudalie

Resveratrol-Lift Instant Firming, Caudalie

Ο ανανεωμένος ορός Resveratrol-Lift Instant Firming διορθώνει τις ρυτίδες και λειαίνει το οβάλ του προσώπου. Η εξαιρετικά συμπυκνωμένη σύνθεσή του δρα άμεσα για ανασηκωμένα χαρακτηριστικά και ορατά πιο σφριγηλή επιδερμίδα. Στην καρδιά της καινοτομίας βρίσκεται το Vegan Collagen 1*, ένα φυτικής προέλευσης κολλαγόνο, σε συνδυασμό με μια αποκλειστική πατέντα αντιγήρανσης (ρεσβερατρόλη αμπέλου, υαλουρονικά οξέα και vegan collagen booster) για την τόνωση και των 3 τύπων κολλαγόνου.

Crystal Retinal 6, Medik8

Crystal Retinal 6, Medik8

Ως Ειδικοί στη βιταμίνη Α, η Medik8 θέλησε να ενισχύσει τη δύναμη της ρετιναλδεΰδης σε έναν πρωτοποριακό ορό που δρα 11 φορές πιο γρήγορα στο δέρμα από την κλασική ρετινόλη.

7 Chinese Plants Ointment of Youth , Cinq Mondes

7 Chinese Plants Ointment of Youth , Cinq Mondes

Ενυδατική κρέμα 24ωρού βάσης με πλούσια υφή, προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων αφυδάτωσης και δίνει άνεση στο δέρμα.
Ο συνδυασμός της Imperata Cylindrica με το εκχύλισμα λωτού, επιτρέπει την συνεχόμενη ενυδάτωση της επιδερμίδας για ένα 24ωρο. Επίσης τα άλλα Κινέζικα φυτά (Sophora Japonica, τζίνσενγκ, σουσάμι, βιολογική Κινέζικη Αγγελική) με τα αντί-οξειδωτικά και ενυδατικά συστατικά μάχονται το στρες της οξείδωσης και προλαβαίνουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Rénergie H.C.F. Triple Serum, Lancôme

Rénergie H.C.F. Triple Serum, Lancôme

Το Triple Serum συμπυκνώνεται με μαεστρία σε μια ριζικά περιποιητική τριπλή δόση Υαλουρονικού Οξέος, C + Νιασιναμίδης και Φερουλικό Οξύ. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ