Follow us

Θέλεις λεία επιδερμίδα γεμάτη λάμψη; Τα καλύτερα serums με οξέα για χημική απολέπιση στο σπίτι

Plus, μερικά tips για τη σωστή χημική απολέπιση που θα σου χαρίσει ονειρεμένη όψη στο πρόσωπο.

skin iStock

Η απολέπιση είναι μια από τις πιο σημαντικές skincare διαδικασίες που οφείλεις να κάνεις συχνά αν θες η επιδερμίδα σου να λάμπει. Κι αυτό γιατί τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος καθημερινά τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις κάθε πρωί ή/και βράδυ. Εξ ου και είναι τόσο σημαντικό να κάνεις απολέπιση μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου.

Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν τη χημική απολέπιση έναντι της μηχανικής (που γίνεται με scrub), καθώς οι κόκκοι που περιέχονται στα απολεπιστικά προϊόντα ενδέχεται ακόμα και να τραυματίσουν την επιδερμίδα, ιδίως αν είναι ευαίσθητη.

Όσο για τη χημική απολέπιση, αυτή γίνεται συνηθέστερα στο ιατρείο υπό την καθοδήγηση δερματολόγου, όμως άνετα μπορείς να την κάνεις κι εσύ στο σπίτι με ειδικά προϊόντα. Φυσικά, αν επιλέξεις τη δεύτερη οδό οφείλεις να προσέξεις μερικά πράγματα για να μην προκαλέσεις κάποιον ερεθισμό που μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτος.

10 ήπια απολεπιστικά προσώπου για την πιο λαμπερή, μεταξένια επιδερμίδα ever

Πώς θα κάνεις σωστά τη χημική απολέπιση στο σπίτι;

Αρχικά, έχε στο μυαλό σου ότι πρέπει να επιλέξεις το οξύ που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου. Στην αγορά θα βρεις cleansers, toners και serums με AHAs και BHAs (οξέα φρούτων) που κάνουν χημική απολέπιση με θεαματικά αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται πανεύκολα. Η πιο εύκολη λύση είναι να προτιμήσεις απολεπιστικούς ορούς που έχουν πιο λεπτόρρευστη υφή και περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι στοχεύουν σε πολύ συγκεκριμένες ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας, αντιμετωπίζοντας τες πιο αποτελεσματικά.

Τα οξέα χωρίζονται σε 2 διαφορετικές ομάδες, τα AHAs (άλφα-υδρόξυ οξέα) και το BHA (β-υδροξυ οξύ), με τα πιο γνωστά οξέα της πρώτης κατηγορίας να είναι το γαλακτικό, το μανδελικό, το γλυκολικό, το κιτρικό και το μηλικό οξύ, ενώ το σαλικυλικό οξύ είναι το πιο γνωστό BHA - και ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες με τάση ακμής.

Τα No-No's του skincare | 5 SOS πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις για επιδερμίδα λαμπερή "σαν μωρού"

Beauty Editor's tips:

#1. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ πριν αντίστοιχο ορό, καλό είναι να κάνεις ένα μικρό τεστ σε ένα σημείο του χεριού σου, ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις κάποια δερματική αλλεργία ή ότι δεν θα σε ερεθίσει κάποιο συστατικό. Πάντως, προτείνουμε να εντάξεις τα οξέα σταδιακά στη ρουτίνα σου, ώστε να συνηθίζει σιγά σιγά σε αυτά η επιδερμίδα σου.

3 "χρυσά" tips για την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

#2. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να νιώσεις ένα ελαφρύ τσούξιμο ή αίσθηση καύσου / τραβήγματος, ερυθρότητα, ακόμα κι αν έχεις ανθεκτική επιδερμίδα, ακόμα κι αν είσαι συνηθισμένη στην απολέπιση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στα επιμέρους συστατικά του κάθε σέρουμ, που αλλάζουν ανάλογα με την εταιρεία και τις φόρμουλες που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχεις καμία αλλεργία στο σαλικυλικό οξύ, αλλά να δοκιμάσεις έναν καινούριο ορό άλλης εταιρείας από αυτή που προτιμούσες, και να σε πειράξει.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακριβώς γιατί τα οξέα έχουν ενεργή δράση - εξού και νιώθεις το σύμπτωμα. Όμως, αν αυτά επιμένουν για πολλή ώρα, καλό είναι να διακόψεις τη χρήση του.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

#3. Μην ξεχνάς για κανέναν λόγο το αντηλιακό σου την επόμενη μέρα, καθώς το δέρμα ενδέχεται να είναι πιο ευαίσθητο και να παρουσιάσει συμπτώματα φωτοευαισθησίας. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να κάτσεις στον ήλιο - γι' αυτό άλλωστε και σταματάμε να κάνουμε χημική απολέπιση το καλοκαίρι, αρχίζοντας ξανά το φθινόπωρο.

Glowy skin | 5 πούδρες καθαρισμού & απολέπισης για να δοκιμάσεις το πιο viral skincare trend της σεζόν

Δες τα καλύτερα serums με οξέα φρούτων για αποτελεσματική απολέπιση στο σπίτι:

Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid, Kiehl's

Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid, Kiehl's

Ο ήπιος απολεπιστικός ορός προσώπου με γλυκολικό οξύ είναι σχεδιασμένος με μόνο επτά συστατικά για να ενισχύσει ορατά τη λάμψη της επιδερμίδας και να μειώσει την εμφάνιση των πόρων.

Eau Thermale Cleanance Ορός Απολέπισης, Avène

Eau Thermale Cleanance Ορός Απολέπισης, Avène

Oρός απολέπισης με πατενταρισμένα φυσικά οξέα, 1,5 φορές πιο αποτελεσματικά από το σαλικυλικό οξύ, για βελτιωμένη υφή του δέρματος από τις 10 ημέρες. Το αποκλειστικό δίδυμο οξέων γαλακτικού και ηλεκτρικού οξέος συμβάλλει στη μείωση των ατελειών, των πόρων και των σημαδιών. Το γλουταμινικό οξύ δρα ρυθμίζοντας το σμήγμα για τη μείωση της περίσσειας σμήγματος. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με Ιαματικό Νερό της Avène για να καταπραΰνει, να ενισχύει και να εξισορροπεί την επιδερμίδα.Α

Ορός Κατά των Ατελειών, AHA +BHA με Άνθρακα, Garnier

Ορός Κατά των Ατελειών, AHA +BHA με Άνθρακα, Garnier

Oρός με μαύρο χρώμα, με 4% (ΝΙΑΣΙΝΑΜΙΔΗ+AHA+BHA) εμπλουτισμένος με Άνθρακα, ειδικά σχεδιασμένος για επιδερμίδες με τάση για ακμή. Μειώνει τα σπυράκια, τα εναπομείναντα σημάδια και τις ατέλειες, χαρίζοντας πιο λεία και απαλή όψη στην επιδερμίδα.Το ΑΗΑ είναι γνωστό για την απολέπιση της θαμπής και ανομοιόμορφης επιδερμίδας. Το BHA (Σαλικυλικό Οξύ) βοηθά να μειωθούν τα σπυράκια και οι πόροι, ενώ η Νιασιναμίδη καταπραΰνει την επιδερμίδα. Ο Άνθρακας είναι φυσικής προέλευσης συστατικό που καθαρίζει την επιδερμίδα και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%, The Ordinary

Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%, The Ordinary

Αυτό το συμπυκνωμένο διάλυμα 32% προσφέρει βαθιά απολέπιση στην επιδερμίδα για τη μείωση της εμφάνισης ατελειών και την ενίσχυση της λάμψης του δέρματος. Αυτή η vegan σύνθεση εμπεριέχει εκχύλισμα πιπερώδους δάφνης Ταζμανίας για τη μείωση των ερεθισμών που συχνά συνδέονται με τη χρήση οξέων φρούτων. Σύνθεση που εμπεριέχει και υαλουρονικό οξύ, Βιταμίνη Β5 με επανορθωτική δράση καθώς και μαύρο καρότο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Vinopure Blemish Control Infusion Serum, Caudalie

Vinopure Blemish Control Infusion Serum, Caudalie

Εξαιρετικά συμπυκνωμένος σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, αυτός ο ορός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και ξεκλειδώνει τους πόρους για να αποτρέψει τα ξεσπάσματα και την ανομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας

Pigmentbio C-Concentrate Serum Ορός Απολέπισης για την Μείωση των Καφέ Κηλίδων, Bioderma

Pigmentbio C-Concentrate Serum Ορός Απολέπισης για την Μείωση των Καφέ Κηλίδων, Bioderma

Υψηλής ασφάλειας θεραπεία βιταμίνης C για έντονη διόρθωση μελάγχρωσης. Προϊόν φροντίδας με απολεπιστική δράση που βοηθά στη μείωση των καφέ κηλίδων και επαναφέρει τη φυσική λάμψη στην επιδερμίδα.
Η δροσερή και λεπτόρρευστη υφή αφήνουν το δέρμα απαλό και άνετο. Προσφέρει έως και 8 ώρες ενυδάτωσης.
Τεχνολογία LumiReveal ένα κοκτέιλ βιταμινών που είναι απαραίτητες για το δέρμα: βιταμίνη C, E & PP που προστατεύουν και ενισχύουν το φράγμα του δέρματος. Χάρη στην υψηλή συγκέντρωση AHA / BHA (γλυκολικά και σαλικυλικά οξέα), το Pigmentbio C-Concentrate προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα, χωρίς να είναι ερεθιστικό προς το δέρμα και χωρίς να το ξηραίνει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ