Follow us

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Έχει καλές ιδιότητες, αλλά σε όλους; Ιδού 5 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεις τον κουρκουμά!

shutterstock1768181-600x600

O πολύτιμος κουρκουμάς, ως μπαχαρικό, χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα εδώ και αιώνες.

Τα περισσότερα θετικά οφέλη της κουρκούμης στην υγεία, συνδέονται με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Ο κουρκουμάς ή τερμινανθός, περιέχει τουλάχιστον 20 φυτοχημικά συστατικά με αντιβιοτικές ιδιότητες, 14 αντικαρκινικές ουσίες, 12 συστατικά που δρουν ενάντια στην ανάπτυξη όγκων, 12 αντιφλεγμονώδεις ουσίες και τουλάχιστον 10 αντιοξειδωτικές.

Ιδιότητες κουρκουμά

Πάντως, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, η κουρκούμη ως το φαγητό θεωρείται ασφαλής, ενώ τα συμπληρώματα διατροφής με κουρκούμη πρέπει να λαμβάνονται σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Είναι μάλιστα γνωστό ότι η κουρκουμίνη έχει χαμηλή απορροφησιμότητα (βιοδιαθεσιμότητα), ενώ χρειάζεται μόνο ελάχιστη ποσότητα για να είναι αποτελεσματική.

Παρόλα αυτά, ο κουρκουμάς, πέραν των θετικών, μπορεί να έχει και αρνητικά επακόλουθα για την υγεία σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ