Follow us

Γράμμα Νο 26: Πού πήγε ο έρωτας;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη δίνει συμβουλές για να διατηρήσεις τη φλόγα της σχέσης ζωντανή!

Blog Ανάλυσέ το: Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη απαντά στο ερώτημα «Πού πήγε ο έρωτας»

«Είμαι 9 χρόνια παντρεμένη και δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα με τον σύζυγό μου. Ωστόσο, τολμάω να πω πως ο έρωτας έχει φύγει. Τον αγαπώ πολύ, αλλά μέχρι εκεί. Πού πήγε η ανυπομονησία να τον δω ακόμη κι αν έλειπε για μια ώρα; Που πήγε η σπίθα που υπήρχε μεταξύ μας στην αρχή; Μου λείπει το συναίσθημα που έκανε την καρδιά μου να χτυπάει κάθε φορά που με έπαιρνε τηλέφωνο ή θα τον αντίκριζα όταν θα βγαίναμε ραντεβού. Άραγε μπορώ να τα ξανανιώσω όλα αυτά μαζί του;»

Πόσο συχνή είναι αυτή η ερώτηση… και η αλήθεια είναι πως δεν έχω απόλυτη απάντηση. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που αυτά τα πρώτα στάδια του έρωτα δεν είναι πολύ ευχάριστα γιατί χαρακτηρίζονται από υπέρμετρο άγχος. Οι περισσότεροι όμως αναπολούν την περίοδο που ο κόσμος όλος περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο που έχουν ερωτευτεί και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο…

Στατιστικά, τα παραπάνω συμπτώματα, παρατηρούνται στην αρχή μιας σχέσης και σταδιακά αντικαθίστανται από άλλα συναισθήματα, όπως γνήσιο ενδιαφέρον, οικειότητα και συντροφική αγάπη.

Γράμμα Νο 26: Πού πήγε ο έρωτας;

Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρήσετε τη φλόγα και να χτίσετε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση αγάπης, αποκτώντας κάποια βασικά εφόδια:

1. Επικοινώνησε εποικοδομητικά


Μάθε να ακούς τον σύντροφό σου, μοιράσου τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου με ειλικρίνεια, χωρίς όμως να ασκείς κριτική στη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Για παράδειγμα, πες « Αισθάνομαι μοναξιά τελευταία, μήπως θα ήθελες να έχουμε περισσότερες κοινές δραστηριότητες;» αντί για «Είσαι αδιάφορος για μένα και με κάνεις να νιώθω μόνη/ος». Ενθάρρυνε τον σύντροφό σου να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις.

2. Αντιμετώπισε τους διαπληκτισμούς

Η ικανότητα να λύνεις τις διαφορές και να διαχειρίζεσαι τις συγκρούσεις απαιτεί να μένεις στο θέμα όταν συζητάς. έχε στο μυαλό σου ότι το ζητούμενο είναι να βρείτε μαζί μια λύση η οποία να λειτουργεί και για τους δυο. Εστίασε στο τώρα και προετοίμασε τον εαυτό σου να δεχτεί ή να πει «συγνώμη». Αν δεις ότι πάει να ξεκινήσει ένταση, κάνε διάλειμμα.

3. Μάθε τον σύντροφό σου


Παρατήρησε τι του αρέσει να ψωνίζει, πιο είναι το αγαπημένο του φαγητό και που του αρέσει να βγαίνει. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το να δείχνουμε στον σύντροφό μας ότι νοιαζόμαστε για τις ανάγκες του, διατηρεί τη φλόγα ανάμεσά μας.

Γράμμα Νο 26: Πού πήγε ο έρωτας;  - εικόνα 2

4. Σχεδιάστε μαζί τη ζωή σας

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κοινός προγραμματισμός για το μέλλον, δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας, κάτι το οποίο ευχαριστεί τους συντρόφους. Προγραμματίστε τα ταξίδια σας, την έξοδο της εβδομάδας αλλά και το πώς θα γιορτάσετε τα σημαντικά γεγονότα (όπως μια επέτειο, τα γενέθλια του παιδιού σας ή τα δικά σας).

Το blog «Ανάλυσέ το» συνεχίζεται στη σελίδα ii

5. Πρόσεξε τον εαυτό σου

Ο σύντροφός μας συνεχίζει να μας ελκύει όταν προσέχει και περιποιείται τον εαυτό του. Βάλε προτεραιότητα, όσες και είναι οι καθημερινές υποχρεώσεις να έχεις έστω και μισή ώρα για τον εαυτό σου.

Γράμμα Νο 26: Πού πήγε ο έρωτας;  - εικόνα 3

6. Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου

Οι άνθρωποι που βλέπουν με ειλικρίνεια τα προτερήματα και τα ελαττώματα σους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται σε μια ευτυχισμένη σχέση. Δες τι χρειάζεται να βελτιώσεις και μετέτρεψε τις δυσκολίες σε προκλήσεις.

7. Το σεξ ενώνει

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, ενδιαφέρονται και γνωρίζουν για το πώς να ικανοποιούν τον σύντροφό τους. Επίσης, αφιερώνουν χρόνο στον οποίο περνούν μαζί τρυφερές, οικείες στιγμές και δεν κατηγορούν το σύντροφό τους αν κάτι τους λείπει από το σεξ. Προσπαθούν να τον προσελκύσουν και να τον φέρουν κοντά τους.

Γράμμα Νο 26: Πού πήγε ο έρωτας;  - εικόνα 4

8. Διαχειρίσου το άγχος

Το άγχος μπορεί να καταβάλει έναν οργανισμό και να τον απομακρύνει από οποιαδήποτε χαρά της ζωής. Θυμήσου το άρθρο μου για το πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος.

Ακόμη και αν οι παραπάνω δεξιότητες δεν ξαναζωντανέψουν τη φλόγα όπως όταν πήγες στο πρώτο ραντεβού, θα βοηθήσουν στο να δημιουργήσεις μια σχέση που θα σε γεμίζει ευτυχία, ζεστασιά και τρελλή αγάπη!...

Να είσαι καλά και να προσέχεις τον εαυτό σου!
Σ.


Διάβασε επίσης από τη Σάντυ Κουτσοσταμάτη:


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ