Follow us

Paris Fashion Week: Chanel, Valentino και Alexander McQueen

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με hot shows από διάσημους οίκους. Από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Paris Fashion Week: Τα show των Chanel, Valentino και Alexander McQueen

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με hot shows από διάσημους οίκους

Και ενώ η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη, μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους σχεδιαστές έχουν ήδη παρουσιάσει τις συλλογές τους για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014. Ακολουθεί το report για τα shows των Chanel, Valentino και Alexander McQueen.


Chanel

Paris Fashion Week: Chanel, Valentino και Alexander McQueen

Η πρόσκληση αναφερόταν σε μία «έκθεση τέχνης Chanel» και αυτό ακριβώς έδωσε στο κοινό ο Karl Lagerfeld το πρωί της Τρίτης στο Grand Palais, καθώς η τεράστια αίθουσα διακοσμήθηκε με τεράστια Chanel εκθέματα, όπως ρομπότ με το logo Chanel No5 ή μπουκάλια αρώματος από μάρμαρο. Αποδίδοντας τιμή στο χαρακτηριστικότερο κομμάτι του οίκου, ο Kaiser μας προσέφερε μία μεγάλη ποικιλία από τουίντ ταγέρ σε έντονα χρώματα. Οι δίχρωμες μπότες και οι ιδιαίτερα υπερμεγέθεις πέρλες δεν έλειψαν από τη συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014.


Valentino

Paris Fashion Week: Chanel, Valentino και Alexander McQueen - εικόνα 2

Μία επίσκεψη στα εργαστήρια στην Όπερα της Ρώμης αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη νέα ανοιξιάτικη συλλογή που δημιούργησε το σχεδιαστικό δίδυμο των Maria Grazia Chiuri και Pierpaolo Piccioli για τον οίκο Valentino. Με βασικό χαρακτηριστικό τα κεντήματα, η γυναίκα του Valentino φοράει τις signature τουαλέτες του οίκου, οι οποίες για την επόμενη σεζόν «διακοσμούνται» με μοτίβα εμπνευσμένα από τη Βόρειο Αφρική ή «ντύνονται» με vintage υφάσματα της Μεσογείου. Τα χρώματα κινούνται στις αποχρώσεις του κοραλλί, του μπλε και του σμαραγδί, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν τα διακοσμητικά στοιχεία, όπως λεπτομέρειες από δαντέλα, μπροκάρ και crepe de Chine.


Alexander McQueen

Paris Fashion Week: Chanel, Valentino και Alexander McQueen - εικόνα 3

Τις προηγούμενες σεζόν το όραμα της Sarah Burton για τις συλλογές του οίκου McQueen κινήθηκε σε περισσότερο ρομαντικά πλαίσια. Για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2014 η creative director του οίκου δημιούργησε μία κολεξιόν σε αυστηρές γραμμές, με τα ρούχα να θυμίζουν πανοπλία και τα μοντέλα να μοιάζουν με πολεμίστριες. Στην πασαρέλα είδαμε δημιουργίες με έντονα tribal μοτίβα στις αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε, του μαύρου και του άσπρου. Layers από φτερά, full skirts και λεπτομέρειες από δαντέλα προσέδωσαν την αίσθηση θηλυκότητας στη νέα συλλογή.

Διάβασε επίσης:
Paris Fashion Week: Τα show των Saint Laurent, Stella McCartney, Elie Saab και Givenchy
Paris Fashion Week: Τα show των Christian Dior, Celine, Chloe, Isabel Marant και Jean Paul Gaultier
Paris Fashion Week: Τα show των Balmain, Nina Ricci και Lanvin
Η Rosie Huntington-Whiteley στην πασαρέλα του οίκου Balmain


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ