Tasty Guide : Επιδόρπια19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα

Μια light συνταγή για τη γλυκιά εκδοχή της πίτσας

Συνταγή για γλυκιά πίτσα

Από τον σεφ Τέο Καλογεράκο 

Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται η πίτσα να καταναλώνεται και γλυκιά, εκτός από την αλμυρή κλασική εκδοχή της. Αν αγαπάς αυτό το ιταλικό γεύμα, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις μια γλυκιά και υγιεινή εκδοχή, την πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Συνταγή για αλμυρά cupcakes – pizza με pepperoni

Συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα:

Μερίδες: 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230οC. Άλειψε ομοιόμορφα το φιστικοβούτυρο πάνω στην έτοιμη ζύμη.
  • Γαρνίρισε με τις φέτες μπανάνας και βάλε μια πρέζα καστανή ζάχαρη πάνω σε κάθε κομμάτι μπανάνα.
  • Ψήσ’ τη για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της κρούστας. Βγάλε την πίτσα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 12 κομμάτια και βάλ’ τη σε δίσκο σερβιρίσματος. Γαρνίρισε κάθε κομμάτι με ψιλοκομμένα φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου.

Συμβουλή: Για μια δόση γεύσης κακάο, αντικατάστησε το φιστικοβούτυρο με πραλίνα.

Η vegan συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γάλα αμυγδάλου και έξτρα υγιεινό υλικό το κουνουπίδι (δε θα το καταλάβει κανείς)

Θρεπτική αξία ανά κομμάτι: 113 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά, 1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 14 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 10 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 117 mg νάτριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Best of network