Γυναίκα : Ψυχολογία10 ΜΑΪΟΥ, 2020

10 βήματα για να κατακτήσεις τη συναισθηματική πληρότητα

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να νιώσεις τη σημαντική και απαραίτητη συναισθηματική πληρότητα;

συναισθηματική πληρότητα

Πώς θα καταφέρεις να αποκτήσεις συναισθηματική πληρότητα και να νιώσεις ολοκλήρωση και ευτυχία; Δες τα παρακάτω 10 βήματα.

10 βήματα για να κατακτήσεις τη συναισθηματική πληρότητα:

1. Φρόντισε να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς

Έρευνες έχουν δείξει ότι νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι όταν είμαστε με χαρούμενους ανθρώπους. Η ευτυχία είναι μεταδοτική.

2. Υπερασπίσου τις αξίες σου

Εκείνα που πιστεύεις, που θεωρείς δίκαια και αληθινά. Όσο πιο πολύ μένεις σταθερή και πιστή σ’ αυτά τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι με τον εαυτό σου.

3. Να είσαι δεκτική στο «καλό»

Αναγνώρισε όσα πηγαίνουν καλά στη ζωή σου και μην απορρίπτεις κάτι επειδή δεν είναι τέλειο. Όταν συμβαίνουν καλά πράγματα, έστω και μικρά να τα αναγνωρίζεις και να τα δέχεσαι.

4. Να φαντάζεσαι το καλύτερο

Μη φοβάσαι να σκέφτεσαι αυτό που πραγματικά θέλεις. Ο φόβος της απογοήτευσης κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται συγκρατημένα ή αρνητικά. Η αλήθεια όμως είναι ότι στοχεύοντας σε αυτό που θέλεις έχεις περισσότερες πιθανότητες να το αποκτήσεις.

5. Κάνε πράγματα που αγαπάς

Ίσως να μην μπορείς να κάνεις διακοπές συνέχεια ή να πηγαίνεις για σκι αλλά όποτε έχεις την ευκαιρία κάνε αυτά που σου αρέσουν.

7 συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι ανασφαλής και πρέπει να εγκαταλείψεις για να είσαι χαρούμενη

6. Εσύ και οι άλλοι

Το να προσφέρεις στους άλλους είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Και στην εποχή μας έχεις πολλές ευκαιρίες για εθελοντισμό ή για να βοηθήσεις εκείνους που το χρειάζονται.

7. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Μόνο εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε ικανοποιεί και σε γεμίζει. Ίσως δεν είναι πάντα εύκολο να το ακολουθήσεις αλλά κάνε ό,τι μπορείς για να το πετύχεις.

8. Ανάλαβε την ευθύνη της ζωής σου

Είναι πιο εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους ή την κοινωνία για όσα μας συμβαίνουν αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε και είναι στο χέρι μας να ζήσουμε όπως θέλουμε.

9. Μη φοβάσαι τις αλλαγές

Ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες σου μαθαίνουν πράγματα, σε γεμίζουν με εμπειρίες και αποτρέπουν τη στασιμότητα και τη βαρεμάρα.

10. Οι απλές χαρές της ζωής

Οι άνθρωποι που σε αγαπούν και τους αγαπάς, οι αναμνήσεις σου και οι ωραίες στιγμές που περνάτε μαζί θα είναι πάντα τα πιο πολύτιμα δώρα της ζωής σου.

20+1 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Best of network